Smícháme všechno dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný moučník.
Používám i další 3 varianty (mák...
více o Makovec raz dva - výborný
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící papír a upečeme 8-10 min. při...
více o Karamelovo-ořechové řezy
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek, nasekaných oříšků, skořice,...
více o Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a chutně
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme...
více o Božský mrkvový koláč
Celá vejce ušleháme do pěny s cukrem. Potom přidáme hladkou mouku, nastrouhanou cuketu, olej, jedlou sodu, prášek do pečiva a naposledy kakao....
více o Cuketová buchta III.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou přimícháme...
více o Opilý Izidor - Lux
Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přdáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc...
více o Buchty jako od babičky
Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni, do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bicarbony a hladkou mouky speciál ...
více o Marlenka na můj způsob
Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přebranou vypranou rýži, kterou uvaříme doměka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny...
více o Rýžový nákyp s meruňkami
Vidličkou si na prkénku rozmačkejte zralé banány.
V malé misce smíchejte ovesné vločky, kokosové mléko, raw kakao, vanilku, hrst nahrubo nasekaných...
více o Čokoládové vločky naložené přes noc
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a odstavte. Ve velké míse smíchejte rozpuštěný tuk (vlažný!), cukr, vejce a vanilku. Postupně přidávejte...
více o Cookies z ovesných vloček
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, kakao a cukr, přidáme rozšlehaná vejce, změklý tuk a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do utěrky a dáme do...
více o Ovocno-tvarohový koláč
Panna cotta: mléko + vanilka = svařit, mezitím si necháme želatinu nabobtnat, smetanu + cukr + sůl = vyšlehat.
Až bude mléko svařené, necháme trochu...
více o Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Těsto:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.)
Z...
více o Išelská kolečka
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a...
více o Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Margarín s cukrem utřeme dohladka, pak přimícháme mouku, sodu a kypříci prášek, nakonec přidáme zbylé suroviny. Všechno dobře promícháme a vylejeme do...
více o Nízkotučný banánový chlebíček
Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C.
Krém tmavý: Ingredience...
více o Ohavečské košíčky
Těsto: vyšlehat žloutky na dvojnásobný obsah. Vyšlehat sníh s přidáváním cukru a postupně zašlehávat do žloutků, nakonec opatrně vmíchat mouku, prášek...
více o Princeznin dort
Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho,...
více o Malinové profiterolky
Kakao, kokosový tuk a jednu lžíci medu ohřejeme nad vodní lázní. Přidáme vanilkové aroma. Krém odložíme bokem, může se stát, že se vytvoří hrudky,...
více o Čokoládové suflé bez lepku
Listové těsto rozválíme na vále do obdélníku přibližně 2 mm. Z plátu vykrájíme dvacet stejně velkých obdélníčků nebo koleček. Pečící plech pokropíme...
více o Sladké listové paštičky
Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku. Vypracujte těsto, vyválejte...
více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Zabaione:
Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit.
Do misky dáme žloutky a...
více o Italské Tiramisu (Florencie)
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na...
více o Masopustní pletenky
Smíchejte přísady a dejte vychladit. (Vychlazené těsto absorbuje méně mouky a jednotlivé vrstvy dortu jsou měkčí). Rozdělte těsto na 7-9 kousků....
více o Vinetarta - islandský vánoční dort
Troubu předehřejte na 160 °C. Mléko, smetanu, kokosové mléko a vanilku spolu v hrnci přiveďte k varu.
Žloutky zpěňte s cukrem, až zesvětlají. Třetinu...
více o Karamelový flan
**Flameri:**
Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný...
více o Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte scezenou dýni a vanilku, uveďte do...
více o V rumu zavařená dýně
Troubu předehřejte na 200 °C. Do trouby dejte pekáč naplněný vodou.
Vanilku rozřízněte a dřeň vyškrabejte. Mléko svařte v hrnci a vložte do něj...
více o Vanilkový pudink s medovým mangem
Toto je pravý kazachstánský královský recept používaný při korunovacích emírů. Tajný postup mi prozradil kolega z Ázerbajdžánu.
1) Připravíme nádivku...
více o Kachna Imperial
Chia jsou černá semínka šalvěje hispánské, která na sebe vážou vodu a tím pomáhají udržovat tělo hydratované. Obsahují spoustu vlákniny, zinek, hořčík...
více o Chai chia s ovocným přelivem
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,...
více o Pražský koláč s opilými hruškami
Kulatou dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.
Připravte si karamel. V menším hrnci nebo pánvi rozpusťte máslo,...
více o Ananasový koláč naruby
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to,...
více o Fíky s ochuceným sirupem
Ovoce zalijte bílým vínem a nechte nějakých 10-15 minut nasáknout. Nenechávejte déle, protože by to mohlo výrazně narušit strukturu ovoce, bylo by...
více o Jahody a maliny ve vinném želé
Z této dávky by vám mělo vyjít okolo 60 mini knedlíčků - na jeden potřebujete cca 8-10 gramů těsta. Množství a druh ovoce pro náplň si zvolte sami -...
více o Mini ovocné knedlíčky s physalis
Sušenky a cukrářské piškoty rozdrťte najemno - neměly by tam být žádné výraznější větší kousky. Smíchejte s cukrem, lžičkou pomerančového extraktu a...
více o Cheesecake z červeného pomeranče
Jahody umyjte, odřízněte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny.
Vložte do rendlíku, přidejte med a podélně přeříznutý lusk vanilky a zahřejte. Jahody...
více o Lívanečky s horkými jahodami
Troubu zahřejte na 150°C. Do hrnce nalijte smetanu, přidejte podélně rozříznuté vanilkové lusky, skořici, lékořici a cukr.
Přiveďte k varu a odstavte...
více o Kaštanové crème brûlée
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo...
více o Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet. Nejlepší je nechat za nás pracovat robota :-)
Pudink uvaříme dle...
více o Podzimní štrůdl
Pokud máte zrmzlinovač, namrazte ho 8 hodin předem.
Poté si připravte dostatečně velkou uzavíratelnou sklenici, do ní vlijte šlehačku, přidejte pár...
více o Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Nejprve si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Dejte vychladit. Ke žloutkům přidejte cukr,...
více o Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Máslo si nechte změknout při pokojové teplotě a utřete ho s cukrem. Postupně zašlehejte vejce. Přilijte olej a mléko. Nakonec přidejte zbylé...
více o Americký snack cake
Do velké mísy dáme cukr a máslo, rychle třeme. Do malé misky dáme vejce, které rozšleháme. Vmícháme vanilku a přidáme k máslu s cukrem.
Prosejeme...
více o Sušenky s čokoládou
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme máslo...
více o Vanilkový krém na dorty
Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut - dokud nezačne těsto růžovět). Mezitím si...
více o Klasické žloutkové řezy
V kotlíku zamícháme v syrovém mléce nebo smetaně vanilku vcelku, moučkový cukr a žloutky. Kotlík s obsahem postavíme do kastrolu s horkou vodou a na...
více o Vaječný koňak vařený - 1930