Vepřové kousky na paprice

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso plec,kýta,krkovička
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká nebo pálivá(dle chuti)
    • cibule 2-3 kusy
    • olej na smažení
    • brambory vařené,hranolky...,nebo housky, bagety
    • zelenina dle vlastní chuti
    • hořčice kečup,dresing,tatarka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky a orestujeme na trošce oleje dozlatova. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a opepříme, přidáme k cibuli a restujeme do té doby, pokud se šťáva z masa zcela nevysmaží a nezůstane jenom tuk.
2
Pak zaprášíme olej paprikou (cca 2 rovné lžičky) dle chuti (sladkou, pálivou, půl na půl), necháme zpěnit, promícháme a ihned odstavíme, aby paprika nezhořkla.
3
Podáváme v housce nebo bagetě se zeleninou (salát, rajče, cibule), pomazané hořčicí či kečupem.
4
Podáváme s bramborami, hranolkami...se zeleninovou oblohou. Použít můžeme výpek, do kterého dáme 3 - 4 lžíce vody a necháme přejít varem (bez masa!)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Julie
    Julie |

    22. 5. 2015 11:01

    Večeře jedna báseň :-* , výborné a rychlé. Koupila jsem pro každého po jedné bagetě, natřela je z jedné strany hořčicí z druhé kečupem, vyskládala je masem a zeleninou a tu mojí nakonec ještě dojídal manžel, protože jsem už v půlce nemohla jak jsem byla nacpaná.

  • Donátová
    Donátová |

    7. 9. 2012 07:15

    Byly rychlé a dobré, výpek na bramborách byl lepší než máslo, večeře akorát pro nás tři.

  • Jeta
    Jeta |

    18. 8. 2011 14:26

    vyborny <:-)

  • MATES
    MATES |

    30. 5. 2011 12:43

    TY VOGO,TO BYLO ŽRÁDÝLKO 8-)

  • stafl
    stafl |

    7. 11. 2010 16:50

    Dělám skoro stejně, hořčici dávám hrubozrnnou, milujeme ji v masku :-P