Vepřové kousky s falešnou marinádou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: WeeBear

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec na 4 menší porce po 150g
    • 1
      špetka sůl
    • 1,5
      lžička grilovací koření
    • 3
      lžička hořčice plnotučná
    • 3
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plec nakrajíme na malé kousky (ideálně krájíme "proti vláknu"). Naklepeme, lehce posolíme (opravdu mírně, gril. koření je slané dost), zasypeme grilovacím kořením a nakonec přidáme hořčici. Kousky narychlo ze všech stran osmažíme (nejprudší plamen) a můžeme podávat.
2
Jako příloha se hodí v podstatě vše: rýže, brambory (brambor. kaše), veškeré pečivo, případně i nasucho "osmahnutý" toustový chleba.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • WeeBear
    WeeBear |

    6. 5. 2013 18:47

    Děkuji. Jde opravdu o prudké smažení, chce to hodně otáčení. Je to opravdu rychlovka. :-) Výhodou je, že maso vevnitř zůstane krásně šťavnaté.

  • Věra
    Věra |

    1. 5. 2013 13:57

    Nebylo to špatné,ale maso se mi podle mne dík té hořčici docela připalovalo.

  • WeeBear
    WeeBear |

    15. 4. 2013 15:17

    Je to napsáno správně. Když se správně pokrájí proti vláknu, není to problém. Čím je kousek menší, tím více můžeme "rozbít" svalovinu a vepřové je i po rychlém osmažení měkčí.

  • Jitka
    Jitka |

    10. 4. 2013 17:43

    Nejdřív plec nakrájíme na malé kousky a pak naklepeme,tak to bych chtěla vidět :-D =-O