Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladycat

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso plátky
    • 330
      g zeleninová směs Moravanka nebo Hradišťanka
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 4
      špetka sůl
    • 4
      špetka pepř mletý
    • 10
      lžíce olej cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku. Osmažíme na pánvičce na větším stupni. Řízečky poté klademe na předem připravený pekáč vystlaný slaninou. Nakonec je posypeme Moravankou nebo Hradišťankou - zeleninu musíme pokrájet. Vylijeme na ně i nálev a přidáme ještě trochu vody. Zakryjeme alobalem a dáme zapéct na 180°C, dokud maso úplně nezměkne.

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    15. 12. 2014 10:41

    Známé jako řízky naruby, řízky v moravance, kotleta naruby, kýta naruby a tak dále.