• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Zapečené žampiony
    Napište svůj komentář k receptu

    Zapečené žampiony

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 14
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zapečené žampiony
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 2
        ks kuřecí maso prsa
      • 100
        g máslo
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 500
        g žampiony
      • 40
        g hladká mouka
      • 500
        g mléko
      • 1
        ks muškátový oříšek
      • 1
        ks vepřový vývar (Jedna kostka)
      • 5
        g strouhanka
      • 5
        ks petrželová nať (Několik snítek)

    Postup přípravy receptu

    1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a 15 minut opékáme na 40 g másla. Poté je vyjmeme osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Žampiony otřeme, rozčtvrtíme, na vypečeném tuku je 5 minut smažíme a poté navršíme na maso. Mouku osmahneme na 60 g rozehřátého másla, zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kostkou masového vývaru. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 10 minut. Houbové pánvičky podáváme posypané petrželkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečená brokolice se žampiony

    Zapečená brokolice se žampiony

    Zapečené brambory se žampiony

    Zapečené brambory se žampiony

    Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

    Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Zita Matejkova Zita Matejkova
    recepty73 recepty73
    KaRa KaRa
    • KaRa | 1. 2. 2012 13:26

      Vynikající, ale místo strouhanky sýr...

    • KaRa | 1. 2. 2012 13:26

      Vynikající, ale místo strouhanky sýr...

    • Tereza T
      Tereza T | 4. 2. 2011 17:55

      Opraveno, díky.

    • recepty73
      recepty73 | 4. 2. 2011 10:00

      Mléko - 40 g ;-)

    • Tereza76 | 4. 2. 2011 09:26

      Delala jsem vcera - moc dobre, akorat to posypani strouhankou mi moc nesedi - strouhany syr je lepsi ;-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 14. 1. 2011 13:06

      Výborné :-)

    • Silva Zbořilová
      Silva Zbořilová | 8. 4. 2010 09:19

      Vynikající recept,dávám jedničku.

    • Silva Zbořilová
      Silva Zbořilová | 13. 3. 2010 19:51

      Děkuji za výborný recept,dávám velikou jedničku.Také jsem přidala trochu strouhaného sýra a hotové posypala požitkou.Jako přílohu opékané brambory.

    • Alena Sloupova
      Alena Sloupova | 19. 2. 2010 21:38

      Vyborny recept, ja i muj pritel mame velmi mlsne jazyky a musime tento recept ocenit tou nejlepsi znamkou. Velmi dekujem. VYNIKAJICI!

    • Vekoška .
      Vekoška . | 13. 11. 2009 11:28

      Moc dobré, přidala jsem navrch ještě trochu strouhaného eidamu a slavila úspěch.

    • Lucie Sobotková
      Lucie Sobotková | 30. 5. 2009 12:11

      recept je vynikající, rychlý. na žampiony jsem přidala jseště trošku kmínu. jako přílohu bych dala rýži.jinak super mňamka

    • Marta Kracíková
      Marta Kracíková | 19. 11. 2006 16:03

      Moc jsme si pochutnali - i taťka, který kuřecí nijak zvlášť nemusí.

    • Gábina
      Gábina | 18. 11. 2006 11:45

      Veroniko, strouhanka aby měla vytvořit křupavou vrstvu

    • Veronika
      Veronika | 17. 11. 2006 21:18

      Výborné, jen netuším jaký význam tam má ta strouhanka.

    • Jana
      Jana | 20. 10. 2006 14:27

      Jarmilo,vy asi nežijete v Čechách.Tady jsou na podzim všude lesy plné houbařů.

    • Anonym
      Anonym | 19. 10. 2006 17:58

      OPravdu je to velmi dobré, vše to moc chutnalo. Dokonce jsem byla nucena tento recept udělat 3x do týdne. Opravdu vynikající!

    • Michaela Atherton
      Michaela Atherton | 4. 8. 2006 16:40

      Recept vypada lakave a rozhodne vyzkousim. Poprve v zivote ale slysim, ze sbirat houby je nezakonne. My chodime sbirat houby kazdy rok a nikdo nam zatim nic nezakazal.

    • Janča
      Janča | 2. 12. 2005 21:31

      V prodejně zeleniny a vlastně v každém větším obchodě je zcela zákonně prodávají.A do lesa na ně s klidem můžete taky,když rostou.

    • Jarmila
      Jarmila | 2. 12. 2005 17:53

      Na tomto receptu mě velmi zaujalo, že je z hub. Já myslala, že sbírat houby je nezákonné.

    • Karli
      Karli | 2. 4. 2005 15:12

      Opravdu lahůdka. Potřebovala jsem spotřebovat větší množství žampionů a proto jsem tenhle recept vyzkoušela. Všichni jsme si moc pochutnali, ale konzervativní část rodiny se dojídala chlebem, aby si nahradili nějakou přílohu. Doporučuju taky !!!!!

    • Tereza Kellner
      Tereza Kellner | 16. 11. 2004 12:27

      Tento recept je vyborný. Je poměrně rychlý a strašně dobrý. Doporučuju všem.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Pokrmy Z hub Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Strouhanka Sůl Vepřový vývar Žampiony
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dobrý perník

    Dobrý perník

    Knedle v hrnečku

    Knedle v hrnečku

    Výborný losos

    Výborný losos

    Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

    Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

    Pribiňáčkové řezy

    Pribiňáčkové řezy

    Orientální mrkvová polévka

    Orientální mrkvová polévka

    Fazolová polévka se zakysanou smetanou

    Fazolová polévka se zakysanou smetanou

    Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

    Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

    Red velvet brownies

    Red velvet brownies

    Doporučujeme

    50 minut
    Máslové vánoční stromečky

    Máslové vánoční stromečky

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    69
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    63
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    54
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    50
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    48
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Nadělte pod stromeček dárek, který ji potěší po celý rok! Darujte předplatné Blesk pro ženy Premium

    Nadělte pod stromeček dárek, který ji potěší po celý rok! Darujte předplatné Blesk pro ženy Premium

    Blesk pro ženy Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    AHA.cz Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Dáma.cz Kdy je nejlepší čas na cvičení? Budete v šoku, jak jednoduchá je odpověď

    Kdy je nejlepší čas na cvičení? Budete v šoku, jak jednoduchá je odpověď

    Dáma.cz Minnelli, Drescher, Garland: Slavné ženy, které si vzaly gaye

    Minnelli, Drescher, Garland: Slavné ženy, které si vzaly gaye

    Ženy.cz Vánoční dárkové balíčky s kosmetikou: Našli jsme pro vás ty nejlepší!

    Vánoční dárkové balíčky s kosmetikou: Našli jsme pro vás ty nejlepší!

    Maminka.cz Po narození syna se můj obdiv k Táně prohloubil, říká Vojtěch Dyk

    Po narození syna se můj obdiv k Táně prohloubil, říká Vojtěch Dyk

    Reflex.cz Jak si nepodělat život? Nový filmový cyklus České televize polemizuje s léta nastavenými pravidly

    Jak si nepodělat život? Nový filmový cyklus České televize polemizuje s léta nastavenými pravidly

    E15.cz Francouzi vyvinuli speciální foie gras. Delikatesa vzniká etičtější cestou

    Francouzi vyvinuli speciální foie gras. Delikatesa vzniká etičtější cestou

    Abecedazahrady Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Další doporučené recepty:

    Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
    Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
    Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
    Zapečené vepřové plátky se slaninou a…
    Zapečené žampionové chlebíčky
    Zapečené žampionové chlebíčky
    Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
    Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
    Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
    Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
    Zapečený bulgur
    Zapečený bulgur
    • Recepty.cz
    • Zapečené žampiony
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies