Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek moravská slanina nebo anglická ...
    • 2
      ks vařené brambory - středně velké
    • 1
      ks hermelín
    • 5
      ks ředkvička cca 4 -
    • sůl
    • koření dle chuti : pepř, paprika, česnek ...
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapékací mističku si vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dno i boky vyložíme slaninou. Vařené oloupané brambory pokrájíme na plátky a poklademe na slaninu. Ředkvičky nakrájíme na plátky a polovinu dáme na brambory. Hermelín rozpůlíme, řezem položíme na ředkvičky, jemně osolíme a okořeníme dle chuti. Na Hermelín dáme zbytek pokrájených ředkviček a brambor, přiklopíme druhou polovinou Hermelínu, ještě okořeníme a dáme zapéct na cca 25 minut do předehřáté trouby.
2
Podáváme se zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dandová
    Dandová |

    3. 5. 2012 19:44

    Množství jsem si upravila a byla to výborná a nenáročná večeře, díky.

  • Pavlovová
    Pavlovová |

    21. 7. 2011 16:11

    Bylo to moc dobré, dělala jsem ze dvou sýrů, pěti brambor atd., stačilo to pro tři lidi akorát a chutnalo nám všem.

  • jajda.V
    jajda.V |

    15. 5. 2011 08:56

    Tak hotovo, slaninou jsem vrstvy jednou ještě proložila a můj chlap snědl skoro celý pekáček na posezení, moc toho nezbylo a byl nadšený. A i když jsem receptu zpočátku moc nevěřila, tak dávám 1 a děkuju za nápad..:-)