Bramborovo-ředkvičkový salát

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vařené brambory
    • 300
      g ředkvička 250 -
    • 1
      ks červená cibule
    • 100
      g majonéza nebo zakysaná smetana
    • 20
      g hořčice plnotučná nebo dijonská
    • sůl
    • pepř mletý
    • lák z okurek nebo feferonek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené oloupané vychladlé brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme oloupanou červenou cibuli pokrájenou na slabé plátky nebo půlplátky a ředkvičky pokrájené buď na plátky nebo kostičky. Osolíme a opepříme, promícháme.
2
Majolku nebo zakysanku (nebo jejich kombinaci) promícháme s hořčicí a dle potřeby zředíme lákem. Pak vlijeme do bramborovo-ředkvičkového salátu, promícháme a můžeme podávat.
3
Podáváme buď samostatně, kdy na talíři můžeme salát doplnit čtvrtinkami vařených vajec, nebo salát podáváme ke smaženým nebo grilovaným pokrmům (řízky, tvarůžky, karbanátky, steaky...)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: