Išelské dortíčky bez lepku

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 210
      g bezlepková směs jizerka hladká + na poprášení
    • 70
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 140
      g máslo
    • 40
      g mleté ořechy
    • 2
      špetka skořice - mletá
    • 300
      g čokoládová poleva a ořechy na dokončení
  • Máslový čokoládový krém:
    • 3
      ks žloutky
    • 120
      g moučkový cukr
    • 375
      g máslo - 500 g
    • tuzemák dle chuti
    • 4
      lžíce kakao - 5

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 190 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto důkladně zpracujte dohladka. Těsto rozdělte na několik kusů a na moukou poprášeném vále každý ještě obalte v mouce a dotenka rozválejte na sílu asi 3–5 mm. Netlačte na těsto příliš, jen ho zlehka vytahujte do stran. Pokud se lepí, poprašte ho ještě moukou.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Vykrájejte kolečka a pomocí nože je přeneste na plech. Pečte asi 10–12 minut, dokud nezačnou hnědnout. Vytáhněte je a nechte zcela vychladnout.
3
Připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem do husté, co nejvíce zahřáté pěny. Vyzkoušejte prstem, a když směs pálí jako horké cappuccino, přendejte ji do mísy robotu. Přilijte tuzemák a za pomalé rychlosti promíchávejte, dokud směs nevychladne, jinak by se na jejím povrchu vytvořil cukernatý škraloup a krém by nebyl hladký. Přidejte máslo a kakao. Chvíli šlehejte pomalu, pak za vyšších otáček, dokud krém není krásně nadýchaný. Bohatě naplňte sušenky.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě v krátkých intervalech (30 sekund) rozehřejte polevu. Kolečka v ní namáčejte a rozkládejte na pečicí papír. Ještě než zaschnou, ozdobte je mandlí nebo ořechem. Cukroví uložte do chladu.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.