Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky....
více o Kynutý koláč s tvarohem
Hladkou mouku smícháme v míse s mákem a cukrem. Pokud chceme, můžeme přidat i kakao. Přidáme změklé máslo a žloutky, vypracujeme hladké těsto, které...
více o Makové koláčky s povidly - cukroví
Odleželé těsto ještě jednou propracujeme. Z těsta si vyválíme plát silný cca 2,5 mm na pomoučněném stole. Z plátu vykrajujeme libovolné tvary, které...
více o Linecké cukroví - krémové
Zahřejte 1/2 mléka, rozdrobte do něj droždí a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek.
Mezitím utřete do pěny máslo se žloutky, oběma cukry, kůrou...
více o Kynuté makové buchty
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto.
Zabalte ho do fólie a nechte ideálně...
více o Linecké cukroví
Těsto: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklé máslo se žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout asi půl hodiny...
více o Ořechový koláč od Lidušky
Špagety dáme vařit do osolené vody.
Připravíme si žloutky, parmezán a pepř které pořádně smícháme dohromady.
Nakrájíme si na kostičky slaninu, kterou...
více o Špagety Carbonara
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,...
více o Tvarohovojablečná bábovka
Troubu předehřejte na 190 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto důkladně zpracujte dohladka. Těsto rozdělte na několik...
více o Išelské dortíčky bez lepku
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do...
více o Základní těsto na koblihy
Příprava majonézy: Do "válce" nalijeme slunečnicový olej, přidáme žloutky, hořčici, špetku soli a pepře a zakápneme octem.
Tyčový mixér ponoříme až na...
více o Francouzský dresing
Starší rohlík nebo housku pokrájíme na malé kostičky. Tvaroh v misce rozmícháme s citronovou kůrou, žloutky a měkkým máslem dohladka. Přidáme a dobře...
více o Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z poloviny vlažného mléka, vanilkového cukru a rozdrobeného droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve velké míse...
více o Mazanec s mandlemi
Mouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň...
více o Cappuccino koláčky - cukroví
Droždí rozdrobte do trochu vlažného mléka a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Polovinu másla vyšlehejte se zbylým cukrem do pěny. Postupně...
více o Dukátové buchtičky s krémem
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi...
více o Salát Caesar
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky.
Těsto rozdělte na 10 dílů...
více o Čokoládové tartaletky
Nejprve si připravte těsto. Droždí promíchejte s trochou vlažného mléka, přidejte lžičku cukru a 2 lžičky mouky. Nechte vzejít kvásek. Potom k němu...
více o Řepánky
1. Žloutky oddělte od bílků. Připravte si vodní lázeň. voda se nesmí dotýkat dna horního kastrolku. Smetanu nalijte do kastrolku, asi 100 ml nechte...
více o Vanilkový krém
Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte a rozšťouchejte na kaši. Nechte vychladnout.
Lososa očistěte a...
více o Lososové krokety s kokosem
Vodu s cukrem ohřejeme v hrnci. Teploměr vložte do vody a naměřte teplotu 121 stupňů. V misce mixérem vyšleháme žloutky a celé vajíčko a postupně...
více o Čokoládová pěna s jahodami
Tento recept je buď na 2 menší nebo 1 větší vánočku. Na fotografii jsem dělala menší vánočky z dvojité dávky.
Jako první si připravíme kvásek:...
více o Babiččina domácí vánočka
Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně...
více o Staročeské hnětýnky
Mladou cuketu pokrájíme na cca 5 - 7 milimetrové plátky, které postupně obalujeme do 1: rozšlehaných osolených žloutků s mlékem, 2: jemně...
více o Pečená sýrová cuketa
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. Za občasného promíchání necháme mouku zpěnit a lehce zrůžovět,...
více o Polévka (nejen) z medvědího česneku
Obě mouky prosejte do mísy. Přidejte oba cukry a promíchejte. Mléko ohřejte nesmí být horké. Do poloviny vmíchejte dvě lžíce sypké směsi, rozdrobte...
více o Posvícenské koláčky I.
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou....
více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Do mísy nebo robotu prosejte mouku. Přidejte na kousky nakrájené máslo, žloutky, tuzemák, citronovou kůru a šťávu a vypracujte pevné těsto.
Zabalte ho...
více o Boží milosti F.O.O.D.
Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Bílky vyšleháme na sníh.
Ostatní ingredience smícháme a na konec vmícháme sníh.
Osladíme podle vlastní chuti...
více o Dýňová bábovka
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na...
více o Masopustní pletenky
Odvažte a odměřte si všechny ingredience. Mléko mírně ohřejte. Odeberte polovinu a do ní přidejte vanilkový cukr a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a na...
více o Jablkové koblihy se skořicí
Vanilkový lusk rozřízněte a špičkou nože vyloupněte semínka. Přidejte je do mouky stejně jako cukr, máslo a žloutky. Vypracujte drobenku a z té pak...
více o Mřížkové koláčky
Smetanu zahřejte a polovinu vlijte do misky. Rozdrobte do ní droždí, promíchejte s vanilkovým cukrem a lžící hladké mouky a na teplém místě nechte...
více o Ptačí jidášky
Kratší chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií.
Sušenky rozdrťte nahrubo. Žloutky s oběma cukry dejte do misky a šlehejte do husté pěny ve...
více o Semifreddo s karamelovými sušenkami
Připravíme těsto, v mezičase kynutí (cca 1,5 hod) připravíme ořechovou směs - mleté ořechy s cukrem svaříme s mlékem až vznikne hustá kaše, necháme...
více o Ořechový květ / koláč
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
Vytvořte z něj...
více o Domácí francouzský quiche
Na citronovým krém jemně nastrouhejte kůru, pak z nich vymačkejte šťávu (potřebujeme jí asi 100 ml). Obojí vložte do misky, přidejte žloutky s cukrem...
více o Vaflové sušenky s citronovým krémem
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a...
více o Páj plněný pórkem
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem.
Rozdrťte sušenky a smíchejte je s...
více o Rozmarýnový cheesecake
Ve vlažném mléce rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Odvažte cukr a mouku. Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a mouky...
více o Věnec s brusinkami
V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte...
více o Kynutý beránek
250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé...
více o Těsto na francouzské bagety
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka.
Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte...
více o Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem...
více o Ledový salát s okurkou a mátou
Obě formy vyložte pečicím papírem a lehce je vymažte máslem. Vyšlehejte žloutky s cukrem do nadýchané světlé pěny, vmíchejte mák.
V další míse...
více o Makový dort s malinami
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete...
více o Gratinovaný květák
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo (ne horké). Umícháme hladké těsto. Hned rozetřeme na plech...
více o Křupavý koláček.....Danča
Žloutky, cukr a mouku rozšleháme v mléku. Směs přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme do zhoustnutí. Krém pak necháme za občasného míchání...
více o Piškotový dort „Malakov“