Linecké cukroví

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 40 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutky
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 300
      g hladká mouka
    • rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Zabalte ho do fólie a nechte ideálně přes noc v chladu odpočinout. Těsto vyválejte na plát silný asi 3 mm. Vykrajujte libovolné tvary a z poloviny z nich vykrojte středy.
3
Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě při 170°C lehce dorůžova, asi 7 minut.
4
Nechte vychladnout, teprve potom spojte marmeládou. Zlehka posypte moučkovým cukrem.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: