Srbské rizoto (ze školní jídelny)

moje hodnocení:

3,1

hodnotilo: 8
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: 2 348 kJ
autor: zuzana113

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks dlouhozrnná rýže Vitana
    • 2
      ks cibule střední
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • 2
      ks vepřové maso
    • 1
      lžíce kečup - sladký
    • 1
      sklenice zeleninové lečo 250 g
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
2
Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět, přidáme na malé, ale opravdu na malé kostičky nakrájené maso. Cca po 10 minutách přidáme sůl, pepř a zaprášíme sladkou paprikou. Necháme ještě 10 minut a vlijeme zeleninové lečo, přidáme hrášek a lžíci kečupu. Vše necháme 5 minut povařit.
3
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C. Uvařenou rýži vsypeme do prostorného pekáčku a pořádně promícháme s připravenou směsí. Bude se vám to zdát hodně patlavé, ale nebojte se! :-)
4
Vložte odkryté do předehřáté trouby cca. na 20 minut. Ke konci posypte sýrem a podávejte s kyselou okurkou! :-)
5
PS: Pokud chcete rizoto udělat pro méně osob, uvařte méně rýže a přidejte pouze polovinu zeleninového leča!
6
Opravdu dlouho jsem nedokázala udělat rizoto tak, jako ze školní jídelny. Nyní už ale vím, jak na to:-) Doufám, že vám bude chutnat. Napište pak, jak se vám povedlo.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jactom
    Jactom |

    3. 6. 2017 10:08

    Snadné, dobré, rychlé =) Díky

  • Lucie
    Lucie |

    22. 2. 2017 10:48

    Zrovna ho dodělávám a už se mi uplně sbíhají sliny :) Moc děkuji za recept.. vzpomínka na mládí :) <3 O:-)

  • Lucie
    Lucie |

    22. 2. 2017 10:48

    Zrovna ho dodělávám a už se mi uplně sbíhají sliny :) Moc děkuji za recept.. vzpomínka na mládí :) <3 O:-)

  • Bára
    Bára |

    10. 2. 2017 14:27

    Zrovna ho dělám,už se na něj moc těšíme ;-)

  • Peťula95
    Peťula95 |

    7. 2. 2017 11:45

    Výborné, vzpomínka na dětství :-) Mňamka <3

  • suzanne
    suzanne |

    10. 1. 2017 17:09

    jine uz nedelam :D mnam <:-) ;-)

  • Zdenka
    Zdenka |

    2. 10. 2016 13:23

    Děkuji za recept, teď jme dojedli-moc dobré.

  • Zuzana
    Zuzana |

    10. 8. 2016 06:12

    Proc by si toto jidlo někdo varil dobrovolne doma? ;-)

  • pedrosisko
    pedrosisko |

    4. 8. 2016 19:39

    Bašta,už dělam jen toto.jen tak dál,,:-)

  • pedrosisko
    pedrosisko |

    4. 8. 2016 19:36

    Bašta,už vařím jenom toto,,,dík.jen tak dál O:-)

  • pedrosisko
    pedrosisko |

    4. 8. 2016 19:35

    Bašta,už vařím jenom toto,,,dík.jen tak dál O:-)

  • haha
    haha |

    10. 7. 2016 11:10

    No to je teda zpatlanina. Tomu se neda rikat ani recept. :-$

  • Barbora
    Barbora |

    31. 3. 2016 15:57

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  • Barbora
    Barbora |

    31. 3. 2016 15:49

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  • Petra
    Petra |

    7. 1. 2016 12:15

    postup stejný...rýži vsypu do základu(nevařenou) kolik rýže tak jednou tolik vody a dám péct...po chvíli se musí promíchat protože hrášek a tak vyjedou nahoru...výborné :-)

  • LucinaB
    LucinaB |

    30. 10. 2015 19:20

    Dnes poprvé tento recept, vařila jsem pro méně porcí, ingredience téměř od oka a přesto se povedlo. Pro mě (celou rodinu) nejlepší recept na srbské rizoto! Děkuji

  • pingu
    pingu |

    18. 9. 2015 12:02

    no vzhledem k tomu ze tam je "vitana" tak predpokladam ze se to pocita na varny pytliky :-D ale jak vypadaj 2ks masa to zustava zahadou

  • iva
    iva |

    18. 9. 2015 10:45

    2ks masa je co? :-\

  • david
    david |

    10. 9. 2015 17:22

    A 5 ks rýže je co ? 5kg, nebo 5 hrnků ?

  • zdeněk
    zdeněk |

    2. 7. 2015 19:25

    dobrý den chtěl bych poděkovat za celou rodinku ktere tento recept mooooc chutná a je to přesně to co jsme hledaly a měly na mysly.prostě školní <3 <3 je to božíííííííííííí!!!!!!!!děkujeme mnohokrát a přejeme dobrou chut :-) :-) :-) :-) :-)

  • Dave
    Dave |

    28. 4. 2015 12:53

    Na sádle nechte zpěnit cibulku, přidejte kvalitní vepřové ve vlastní štávě lehce orestujte, přidejte pariku, sul pepř 2 strouzky cesneku, sterilizovany hrasek a mrkev, dle chuti kukurice a ve vlastnim poměru smichat s ryzi lehce provařit.Na to syr k tomu kyselou okurku nejlepe znojemskou a je to....

  • filip
    filip |

    23. 3. 2015 13:46

    Co znamená 5ks ryze a 2ks vepřové maso. Protože to muze byt 5zrnek ryze a 2 cela prasata

  • Monika
    Monika |

    8. 12. 2014 18:24

    Musím říct, že chuťově nebylo špatné, ale srbské rizoto to nepřipomínalo ani náhodou, alespoň to od našich školních kuchařek a že ty ho měly fantastický.. Lečo tam nepatřilo.. ale zase něco nového a jiného. :-)

  • Gery
    Gery |

    31. 8. 2014 19:46

    Dnes jsem vyzkoušela..bylo chutné, ale já přidala asi moc vody, takže jsem to v troube mela skoro hodinu, takže se rýže skoro rozvařila na úplnou kaši. Jinak chuťově dokonalé <:-)

  • zuzana113
    zuzana113 |

    7. 8. 2014 22:22

    Tak to mě moc mrzí, že se nepovedlo... :-( někde asi nastala chybička (něčeho málo/moc). Snad se příště povede lépe :-* Maruško, jsem ráda, že Vám chutnalo... :)

  • MarieVas.
    MarieVas. |

    7. 8. 2014 13:11

    Dnes jsem vyzkousela a naprosta bomba... vsem moc chutnalo, takze v nejblizsi dobe zopakujem. Nostalgicky obed z jidelny!! Mnam!!!!! <3

  • LucyBlack
    LucyBlack |

    7. 8. 2014 12:50

    Bohužel, asi jsem něco pokazila, jsem přeci jen začátečník, ale to co z toho vzniklo bylo opravdu hrozné. No nevadí. Třeba vyzkouším někdy ve vzdálené budoucnosti, kde budu umět vařit.