• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Napište svůj komentář k receptu

    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 17
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
    7fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 300
        g hladká mouka
      • citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 1
        lžíce moučkový cukr plnější
      • sůl špetka
      • 1
        ks žloutek
      • 0,50
        kostka droždí
      • 150
        ml mléko - vlažné, cca
      • 100
        g rozpuštěné máslo nebo máslová Hera (vlažné)
    • Rozvar
      • 800
        g hrušky oloupané, hrubě nastrouhané cca
      • 800
        g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná cca
      • 2
        lžíce citronová šťáva dle sladkosti ovoce, 1 -
      • citronová kůra čerstvě nastrouhaná nebo skořice mletá - dle chuti
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • cukr krupice dle chuti
      • voda nebo rum (alkohol se vypaří)
    • Dále
      • bílek na potření okrajů těsta
      • 1,50
        hrnek drobenka cca

    Postup přípravy receptu

    1
    Těsto: mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme moučkový cukr, rozdrobené droždí, žloutek a trochu vlažného mléka. To zlehka zamícháme na kašičku, kterou necháme v teple pod utěrkou odpočinout - necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek nabude, přimícháme vlažné máslo a zbylé mléko a vymícháme vláčné těsto, které opět necháme v teple cca 40 minut kynout. Po vykynutí těsto jemně ještě jednou promneme, rozprostřeme na olejem (sádlem, máslem) vymaštěný plech, okraje potřeme našlehaným bílkem. Na těsto naneseme zchladlý hruškový nebo jablkový rozvar (můžeme i švestkový nebo míchaný). Takto připravený koláč necháme ještě cca 10 minut odpočinout, poté posypeme drobenkou v prstech užmoulanou z másla, polohrubé mouky a cukru. Koláč dáme péct do předehřáté trouby 180°C, po 5 minutách ztlumíme na 170°C a dopečeme dozlatova.
    2
    Rozvar:
    3
    Oloupaná jablka (hrušky) nastrouháme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr, cukr krupici dle chuti ovoce, citronovou šťávu, skořici nebo citronovou kůru, přidáme cca 4 lžíce vody nebo rumu a za občasného promíchání vše rozvaříme na hustou kaši. Pokud je ovoce šťavnaté, někdy ani není třeba vody a bez poklice, aby se odpařila přebytečná tekutina zvolna vaříme. Pokud je ovoce sušší, dusíme pod poklicí. Jestliže si chceme práci urychlit, přidáme do ovoce trochu vanilkového pudinku (s troškou vody), který nám rozvar částečně zahustí. Možné je i přidání vloček.
    4
    Do rozvaru můžeme přidat i rozinky, nasekané ořechy, kokos.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vdolky s jablečným rozvarem

    Vdolky s jablečným rozvarem

    Koláč s jablečným tvarohem

    Koláč s jablečným tvarohem

    Kynutý koláč s tvarohem

    Kynutý koláč s tvarohem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Marie Řezníčková
      Marie Řezníčková | 15. 11. 2016 15:05

      Rozvar jsem dělala částečně z jablek a částečně z hrušek a bývala bych ho dala raději na vdolky než na těsto, protože byl tak výborný, až mi ho na koláč byla škoda dávat, ale to mám aspoň pro příště dobrý typ. Jinak je tedy koláč také výborný, těsto pěkně vyběhlo a s rozvarem se jen nabízí k zakousnutí.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
    Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Zákusky Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Drobenka Droždí Hladká mouka Hrušky Jablka Mléko Moučkový cukr Rozpuštěné máslo Sůl Vanilkový cukr Voda Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuře na citronech

    Kuře na citronech

    Buchta proti všem předpisům

    Buchta proti všem předpisům

    Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

    Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

    Losos na špenátové peřince

    Losos na špenátové peřince

    Výborný dresing

    Výborný dresing

    Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

    Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

    Cizrna na italský způsob III.

    Cizrna na italský způsob III.

    Dort s čokoládovým krémem

    Dort s čokoládovým krémem

    Bramborové placky (nejen) se zelím

    Bramborové placky (nejen) se zelím

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    21
    Palačinky
    Palačinky
    19
    Bramboráky
    Bramboráky
    15
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy
    14
    Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem
    Kapustové karbanátky s…
    13
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…

    Zajímavé články

    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Reflex.cz Každá slušná vláda by požádala o důvěru sněmovny, jenže my slušnou vládu nemáme, říká Miroslav Kalousek

    Každá slušná vláda by požádala o důvěru sněmovny, jenže my slušnou vládu nemáme, říká Miroslav Kalousek

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Koláč s drobným ovocem
    Koláč s drobným ovocem
    Koláč s hroznovým vínem
    Koláč s hroznovým vínem
    Koláč s hruškami II.
    Koláč s hruškami II.
    Koláč s jablečným tvarohem
    Koláč s jablečným tvarohem
    Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
    Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
    Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem
    Koláč s kandovanými citrony a…
    • Recepty.cz
    • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí