Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 34
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 260
      ml vlažná voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžička sůl
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 1,5
      lžička droždí
    • 1
      lžička cukr
  • Posypka
    • mák
    • 1
      špetka sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto. (Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme mouku, nebo vodu tak, aby vznikla pevnější koule). Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, rozdělíme na cca 12 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout.
2
Poté uválíme placičky (pomáhám si i rukou, s těstem se hezky pracuje) a rohlíky stočíme. Konce zmáčkeneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C 20-25 minut. Jak kdo má rád, my radší více opečené
3
Pro obměnu můžeme rohlíkové těsto omotat kolem párku nebo zapéct se slaninou a sýrem. Jsou výborné, napeču vždy z dvojté dávky, po vychladnutí je dám na mrazák a denně tzv tahám rodince čerstvé k svačině. Pokuď peču se slaninou a sýrem, mám u trouby i asistenci - syna, který doslova hlídá troubu a krade je ještě horké :-D
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    22. 10. 2016 13:59

    levněji ano, ale zato krásně chemické..dobrou chuť. :'(

  • Flaxion CZ
    Flaxion CZ |

    17. 4. 2016 11:45

    To si radši koupím v obchode a levneji :-D

  • pavlínkakyticka
    pavlínkakyticka |

    15. 1. 2016 16:36

    uz je delam podruhe tento recept a vynikajiciiiii <3

  • maruvagenknechtova
    maruvagenknechtova |

    7. 1. 2016 16:40

    Prosím, chci rohlíky zkusit, budou stejné ručně zadělávané, nemám pekárnu :-)

  • Jana Pryglová
    Jana Pryglová |

    27. 12. 2015 15:36

    Opravdu vynikající! Můžu vřele doporučit:)

  • Zizi
    Zizi |

    28. 10. 2015 10:43

    skvělý recept!

  • Tomáš
    Tomáš |

    4. 5. 2015 15:50

    Tak nevím včera jsem dělal jiný recept a výsledek chuti napůl rohlík napůl loupak. Dnes jsem zkusil tento recept a jsou z toho takové mini rohlíky. V troubě mi vůbec nenabili. Všem jsem prosím udělal chybu. Měla tam být voda pod plechem? Děkuji za radu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    4. 1. 2015 17:03

    Platí pořád,že v jednoduchosti je krása,v tomhle případě dobrota :-) pekla jsem z hodně různých těst,tohle je nejchutnější.Dělala jsem uzly a nechala je na plechu kynout 30minut,těsto pro někoho možná malinko slanější,ale my to máme rádi.Vřele doporučuji těm,co mají rádi obyčejné "neobyčejné" pečivo z krámu

  • saly15
    saly15 |

    3. 1. 2015 15:02

    s těstem se super pracovalo, hned jsem snědla dva rohlíky s maslem nepotírala jsem vejcem, těsto jsem neválela,jen rozpracovala rukama

  • saly15
    saly15 |

    3. 1. 2015 15:02

    s těstem se super pracovalo, hned jsem snědla dva rohlíky s maslem nepotírala jsem vejcem, těsto jsem neválela,jen rozpracovala rukama

  • saly15
    saly15 |

    3. 1. 2015 14:16

    s těstem se skvěle pracovalo, neválela jsem, jen vypracovala rukou a stočila, ani jsem netřela vajíčkem, tak zatím se pečou, uvidíme, jestli to bude dobré, a případně je budu dělat často, jsem rohlíková :)

  • saly15
    saly15 |

    3. 1. 2015 14:16

    s těstem se skvěle pracovalo, neválela jsem, jen vypracovala rukou a stočila, ani jsem netřela vajíčkem, tak zatím se pečou, uvidíme, jestli to bude dobré, a případně je budu dělat často, jsem rohlíková :)

  • alushenka
    alushenka |

    27. 12. 2014 16:36

    super,super,super....take doporucuji.testo vynikajici,rohliky jakbysmet ;-)

  • alushenka
    alushenka |

    27. 12. 2014 16:34

    Super,super,super ... take doporucuji ... a to jsem antitalent.luxusni i malemu chutnaly. ;-)

  • Ladydwarf
    Ladydwarf |

    17. 9. 2014 14:07

    Výborné rohlíky, s těstem se skvěle pracovalo a ještě teplé mizely z plechu. Díky za super recept, budu dělat určitě častěji. 8-)

  • Míša
    Míša |

    10. 7. 2014 10:24

    Rohlíky super, chuť jako ty kupované což velmi oceňuji. Těsto jsem po prvním kynutí měla přes noc v lednici (nechtělo se mi už večer péct) a vše dopadlo skvěle, díky, ukládám recept :-)

  • abygail
    abygail |

    3. 6. 2014 19:59

    Na můj vkus moc, moc slané ale jinak těsto supr. Příště musím více vyválet, mám je moc tlusté. Dík za recept, budu zkoušet znovu a lépe....pak přidám foto.

  • Žaneta
    Žaneta |

    17. 5. 2014 16:55

    rohlíčky jsou fantastické :-* děkuji za recept ;-)

  • Leni
    Leni |

    1. 5. 2014 20:40

    Je mi líto, ale už při pečení jsem měla podezření, že to bude tuhé a byly. PO vychladnutí, tvrdé jako balvan.Dělala jsem přesně podle receptu a těsto vypadalo skvěle :-(

  • Majland
    Majland |

    16. 3. 2014 10:54

    Musim rict ze jsou to skvele rohliky jsem muz a rad pecu a varim povedli se davam za 1 ;-)

  • Ewka
    Ewka |

    14. 2. 2014 21:54

    Tak můj manžel si je pochvaluje a musím říct, že jemu jen tak nějaké pečivo nechutná :)

  • aktivek
    aktivek |

    23. 7. 2013 10:57

    super rohlíčky

  • aktivek
    aktivek |

    23. 7. 2013 10:57

    super rohlíčky

  • cizova
    cizova |

    6. 6. 2013 16:39

    Zkousela jsem pect nekolikrat rohliky podle jinych receptu,ale tento recept je nejlepsi.jsem rada,ze jsem ho objevila.Rohliky jsou super.Nemaji chut buchet,jak to bylo u predeslych rohliku. :-*

  • Anonymous
    Anonymous |

    3. 4. 2013 10:09

    já sem dávala sušené a bylo to s tím moc dobré

  • Anonymous
    Anonymous |

    3. 4. 2013 10:07

    tento recept je úžasný doporučuji

  • andorrana
    andorrana |

    17. 2. 2013 20:35

    Těsto bylo naprosto sametové a samotné rohlíky výborné:) zkoušela jsem 3variace, zapečené se sýrem, se slaninou a zapečené s párkem - mňam...

  • lencikad
    lencikad |

    27. 12. 2012 14:06

    Těsto bylo nádherný, krásně se s ním pracuje, ale nakonec byly rohlíky tuhé, sníst se daly to jo, ale prostě byly to takové balvany. Čím to????

  • harry1
    harry1 |

    16. 12. 2012 19:22

    rohlicky skvele ale druhy den trochu tuhe jinak mnamka

  • KaterinaDraska
    KaterinaDraska |

    1. 12. 2012 17:23

    Těsto je skvělé, už jsem dělala i housky z jiného těsta a byly těžké jako kámen, mohla bych jimi i zabít...chuťově ale špatné nebyly. Aby byly nadýchané je dobré je nechat déle kynout. Já dělám jako bulky sypané šunkou a sýrem s kmínem. Mooc dobré, parádní recept :o)

  • Mimiska1
    Mimiska1 |

    12. 8. 2012 21:29

    Já jsem dala 1/2 normálního. Myslím si, že je lepší než sušený. A pak nechala cca 1hodinu kynout

  • Romana
    Romana |

    29. 5. 2012 16:49

    Zdravím, chtěla jsem se zeptat, co mám udělat pro to, aby nebyly rohlíky tak tuhé? Co dělám špatně? Děkuji za odpověď :-)

  • Hope.rock
    Hope.rock |

    29. 4. 2012 10:59

    výborné a jednoduché... :)

  • steve
    steve |

    7. 4. 2012 17:19

    po upleteni jak dlouhonechat kinout?

  • travitzka
    travitzka |

    19. 2. 2012 21:45

    rohlíčky jsou výborné...

  • Lenka
    Lenka |

    31. 1. 2012 10:37

    Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli dáváte sušené droždí,nebo normální Děkuji.

  • vaanilla
    vaanilla |

    24. 10. 2011 21:07

    Že by ingredience, které jsou uvedeny v úvodu receptu?

  • Anonymous
    Anonymous |

    21. 5. 2011 13:48

    nějak jsem nepochopil "vse nalijeme do formy" A to jako co?

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    7. 2. 2011 20:38

    Rohlíky jsou výborné. Udělala jsem je pěkně zatočené a aby jich bylo 12, jsou menší, než obvykle. Ale to nevadí, na svačinu akorát. Některé jsem posypala sýrem a jsou výborné. Děkuji za recept, příště budu dělat z dvojité dávky.

  • Renata
    Renata |

    18. 12. 2010 19:40

    Tak mně to těsto vůbec nevykynulo..... :'(

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    9. 7. 2010 14:20

    Dobre, ale bohule nevydrzely dlouhe mekke:-(

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    3. 2. 2010 11:55

    moc dobré rohlíčky! Akorát abych z toho těsta udělala 12 kusů, musela jsem je udělat menší. Ale jsou opravdu dobré, určitě budu opakovat :-)

  • Vlastislav Janovský
    Vlastislav Janovský |

    26. 1. 2010 11:55

    Tyto rohlíčky dělám už hodně dlouho a dělám je bez pekárny jen v ruce ještě se mě nestalo že by se nepovedly. Hlavně je dělám plněné (různě i na sladko) Jsou nej nej nej

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    2. 9. 2009 00:14

    Naprosto výborné rohlíky, dávám 1*.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    13. 5. 2009 11:15

    Gábino, děkuji :-) je to inspirativní!

  • Gábina H
    Gábina H |

    13. 5. 2009 10:43

    Venyss, tady se můžete podívat na video, jak se tvarují rohlíky http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    13. 5. 2009 10:24

    Jaký tvar si připravíte,aby z toho vyšel tvar rohlíčku? Já když třeba dělam sladké rohlíčky,tak si to dělam na trojúhelníčky a pak mi ten tvar vyjde,je to také tak u tohoto receptu?

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    12. 5. 2009 21:24

    A také v Hypernově:-)

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    12. 5. 2009 12:41

    A také v Intersparu a Lídlu ;-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    12. 5. 2009 11:50

    Hrubou sůl mají v Kauflandu ;-)

  • Georgina G.
    Georgina G. |

    12. 5. 2009 10:39

    Měla jsem strach jestli se mi podaří vytvarovat tak hezké rohlíky jako na fotce, ale zadařilo se a světe div se, moje první rohlíky se dali jíst a dokonce byly i dobré :-DDD Jen je škoda, že jsem neměla tu hrubou sůl na posypku. Nevíte někdo kde se dá sehnat? Já jsem jí ještě neviděla :( ...Dávám za 1 a do oblíbených .-)

  • Valentinka I.
    Valentinka I. |

    23. 4. 2009 11:05

    Mám Clatronic - kapacita na 1 kg. Když dávám dvojtou dávku mám těsto po vykynutí mírně nad okraj, ale nikdy mi nepřeteče :-D Mám jeden hák a i ten to zvládne. Je fakt, že ze začátku háku trochu pomůžů lžící a párkrát cáknu vodou zvrchu..ale opatrně aby se těsto nelepilo...pokuď se mi zdá lepivé - mírně popráším moukou. Ale doporučila bych vám Sylvo nejprve zkusit jen z jedné dávky, třeba Vám nebudou chutnat a pak mne proklejete za zbytečnou práci :-DDD Zapomněla jsem do receptu ještě dopsat, že peču na pečícím papíru. .-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    23. 4. 2009 10:30

    Sylvo, záleží, jak velká je pekárna. Součet ingrediencí by neměl převýšit kapacitu pekárny. Já mám Moulinex XXL (max 1500 g) a myslím, že by se mi tam ta dvojitá dávka vešla. Když budete těsto sledovat a bude kynout až k okénku, stačí pekárnu vypnout a nechat dokynout při vypnuté pekárně.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    23. 4. 2009 06:41

    Takže dáváte do pekárny rovnou 2 dávky surovin? Jsem začátečník, tak nevím, jestli pak nebude z tolika těsta "hrnečku vař!" Díky