Domácí (plněné) rohlíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 15 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • 100
      ml olej
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balení sušené droždí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • vejce na potření
    • semínka na posyp
  • Náplň
    • šunka
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200 ml mléka, přidáme lžíci cukru a mícháním cukr rozpustíme, přidáme sušené droždí a necháme vzejít kvásek. Když máme připravený kvásek přidáme ho k oleji se zakysanou smetanou a do této hmoty postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné částí a každou část rozválíme na kruh o tloušťce cca 0,5 cm. Nakrájíme na trojúhelníky, které můžete naplnit šunkou a strouhaným sýrem (pokud chcete čisté pečivo, nádivku můžete vynechat) a rohlíky poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme na plechu kynout cca půl hodinu, potřeme je rozšľhaným vajíčkem a vrch posypeme semínky.
2
Pečeme je v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut (záleží na velikosti rohlíků).
3
Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné části a každou část rozválíme na kruh o tloušťce cca 0,5 cm. Nakrájíme na trojúhelníky, které můžete naplnit šunkou a strouhaným sýrem a rohlíky poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme na plechu kynout cca půl hodinu, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a vrch posypeme semínky.
4
Pečeme je v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut (záleží na velikosti rohlíků).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: