• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Domácí listové těsto
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí listové těsto

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 42
    doba přípravy: 10 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí listové těsto
    Domácí listové těsto
    Domácí listové těsto
    Domácí listové těsto
    Domácí listové těsto
    Domácí listové těsto
    Domácí listové těsto
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Křehké listové těsto má skutečně univerzální využití. Skvěle poslouží při přípravě moučníků, ale lze ho naplnit i slanými směsmi. Vytvoříte díky němu chutné záviny, masové taštičky, domácí pizzu či starý dobrý jablečný štrůdl.

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        lžička sůl
      • 500
        g hladká mouka
      • 2
        lžička ocet
      • 250
        g tuk
      • 2
        dl tekutina voda, podmáslí, pivo

    Postup přípravy receptu

    1
    Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka).

    RADA: Jak na dort, kterým všechny ohromíte

    2
    Pečeme jako listové těsto, dáváme do trouby při teplotě 200 °C, asi po 10 minutách ztlumíme na 150-180 °C. Z tohoto množství jsou 4 záviny. Velmi jednoduché, rychlé a dobré, krásně se vyvaluje, lístkuje skoro jako kupované.

    RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Koláčky z listového těsta

    Koláčky z listového těsta

    Záviny

    Záviny

    Jablečný závin

    Jablečný závin

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Sharon
      Sharon | 14. 3. 2017 09:36

      Dobrý den, musí se to těsto nějak překládat aby listovalo? Neboto stačí jen nechat odpočinout? četla jsem někde že listové těsto není sranda a že se musí pořád překládat. Toto mi přijde jako rychlá varianta, když nemám doma. Tak se chci raději zeptat co a jak. Jsem holt začátečník :)

    • babkalenka
      babkalenka | 16. 8. 2016 17:20

      Nejedná se o pravé listové těsto, dělám ho také. Je určitě výborné. Zkuste si někdy doma udělat pravé listové těsto, ten pán co sem psal má pravdu, dámy !!!!!! Že nám není hanba nechat se poučovat od mužů. Také pro začínající nadšené ženy kuchařky je vhodné potraviny nazývat pravými jmény a nedělat v tom guláš !!!!!

    • babkalenka
      babkalenka | 16. 8. 2016 17:15

      listové těsto, tak jak děšlám domácí, musí dělat jednotlivé vrstvy, mezi kterými je vzduch. Toho docílím, když dělám jednotlivé vrstvypřekládáním vodového těsta, které se neslepí s tukovým. Pokud to nastrouhám, je to lehké tukové a vzdušné těsto, ale ani náhodou ne listové. Nazývejme dámy věci pravými názvy, ať nemají začínající hospodyňky v hlavě guláš. Dnes už málokdo umí poctivě péct a vařit, je to totiž věda a kus opravdového umění. Také na to není čas.

    • babkalenka
      babkalenka | 16. 8. 2016 17:13

      listové těsto, tak jak děšlám domácí, musí dělat jednotlivé vrstvy, mezi kterými je vzduch. Toho docílím, když dělám jednotlivé vrstvypřekládáním vodového těsta, které se neslepí s tukovým. Pokud to nastrouhám, je to lehké tukové a vzdušné těsto, ale ani náhodou ne listové. Nazývejme dámy věci pravými názvy, ať nemají začínající hospodyňky v hlavě guláš. Dnes už málokdo umí poctivě péct a vařit, je to totiž věda. :-P

    • babkalenka
      babkalenka | 16. 8. 2016 17:13

      listové těsto, tak jak děšlám domácí, musí dělat jednotlivé vrstvy, mezi kterými je vzduch. Toho docílím, když dělám jednotlivé vrstvypřekládáním vodového těsta, které se neslepí s tukovým. Pokud to nastrouhám, je to lehké tukové a vzdušné těsto, ale ani náhodou ne listové. Nazývejme dámy věci pravými názvy, ať nemají začínající hospodyňky v hlavě guláš. Dnes už málokdo umí poctivě péct a vařit, je to totiž věda. :-P

    • Anna Zelenková
      Anna Zelenková | 1. 6. 2016 10:45

      Dělala jsem mockrát a super :-) Jen dotaz, dá se uložit v mrazáku na krizovou situaci? Dííky :-)

    • jochanan
      jochanan | 16. 3. 2016 21:56

      Výborný, jednoduchý, rychlý, těsto se krásně válelo. Upekla jsem dva s jablky a dva s tvarohem.

    • Peťulka
      Peťulka | 28. 5. 2015 17:14

      Výborné, děkuji za rychlý a snadný recept <3

    • Peťulka
      Peťulka | 28. 5. 2015 17:14

      Výborné, děkuji za rychlý a snadný recept <3

    • Hana
      Hana | 2. 5. 2015 18:09

      Dávám místo ztuženého tuku máslo a listuje a listuje ;-) méně prvda než složitě vyrobené klasické listové, ale pokud není čas, plně dostačující,chutné a vyhovující. 8-)

    • Kristyna
      Kristyna | 10. 1. 2015 20:56

      Dobry den,me se testo rozpadalo a po upeceni byl strudl uplne tvrdy. :-(

    • Tereza J.
      Tereza J. | 21. 10. 2008 20:24

      Oldřichu, Oldřichu, vy ste ako žiletka. Ale ja pod žiletkou poznám len jediného človeka :))) Tvrdím ja, že toto cesto listuje ??? Ja hovorím o lístkovom ceste.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 21. 10. 2008 15:46

      Terezo, jestli i Vy budete tvrdit, že toto zde listuje stejně jako klasické těsto s vodánkem, tak budu přemýšlet významu slova "skoro". Ale nezměním názor který prezentuju na DISKUZI-LISTOVÉ TĚSTO.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 21. 10. 2008 14:53

      Pán Oldřich, aby cesto dobre listovalo, treba ho vkladať do horúcej rúry a ak mastíme povrch, nikdy nemastiť okraje, rezné hrany.

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 21. 10. 2008 11:07

      Mne sa tiež krásne lístkuje, treba len 2-3x preložiť, nechať zakaždým odpočinúť a žiadny problém.

    • Di -
      Di - | 21. 10. 2008 09:34

      Já nemám s listováním problém, mně listuje. Dobré je těsto po smíchání ingrediencí rozválet, složit a dát do ledničky - a hlavně to ještě 1 - 3 x zopakovat.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 15:48

      Další perla lidové názvové tvořivosti! Leta peču z téměř stejného těsta (v mých receptech jako "Štrůdl podle pí. Kubíkové")...a nelistuje,a nelistuje! Ledaže si pod slovem "skoro" představuji něco jiného...

    • Xsen
      Xsen | 9. 2. 2008 13:12

      Dana, dakujem za tu Angliu .. ani nevies ako si mi pomohla

    • Hedvika
      Hedvika | 17. 1. 2007 22:29

      Jakýkoliv 100% ,tuk je pěkné svinstvo,obsahuje všechny ty nasycené ,ošklivé kyseliny A to proto,aby držel pohromadě..Prosím,nepoužívejte to prosím.!!

    • Dana
      Dana | 17. 1. 2007 18:55

      Osvědčil se mi v Anglii tuk "cookeen" a těsto se opravdu povedlo. Použitá tekutina voda a mléko 1:1.

    • Di
      Di | 7. 2. 2006 14:48

      Díky za poučení, takže teď už to vím. Já používám většinou na těsto s pivem tyto ztužené tuky (někdy přidám zbytek Hery) a na tvarohové těsto výlučně Heru. To jsou ty naučené stereotypy. Ale jak píšete, hlavně když nám chutná, a přidala bych: a těsto se nelepí!

    • eva
      eva | 6. 2. 2006 22:00

      Di, liší se složení těch tuků - Omega je dřívější "100%tuk" a je v něm i živočišný tuk. Planta a Ceres jsou čistě rostlinné. Hera je jakoby máslový typ, na pečení skvělá tam, kam se dává máslo. Myslím, že kupované listové těsto je vyrobené z typu "Omega". Ale já taky používám na štrůdly Heru. To je fuk, hlavně když nám to chutná :-)

    • Di
      Di | 6. 2. 2006 08:38

      Já žiju v přesvědčení, že Ceres Soft, Omega a Planta jsou 100 % ztužené tuky. Stejně mi ale Hera připadá lehčí a stravitelnější - je to jiný druh tuku - tuk napečení, kdežto ty ostatní se hodí spíše ke smažení. (Přesto toto těsto budu dělat dále s Ceres Softem nebo Omegou.

    • Anonym
      Anonym | 5. 2. 2006 22:13

      Opravdu velmi jednoduché, rychlé a dobré.

    • eva
      eva | 5. 2. 2006 21:09

      Di, můžu vědět, proč by bylo těsto s Ceres softem méně zdravé než s Herou? Pokud vím, Ceres je šlehaný rostlinný tuk, tedy "umělý", stejně jako Hera. 100% tuk ke něco jiného, to je směs rostlinných a živočišných tuků.

    • Kateřina
      Kateřina | 5. 2. 2006 13:11

      Super recept, jednoduché těsto, lepší než kupované:-)jako tekutinu jsem použila půl deci mléka a půl deci vody

    • Di
      Di | 7. 12. 2005 08:10

      Myslí se asi ztužený, ale já tohle těsto dělám i s Herou - tu samozřejmě nestrouhám, jenom ji zapracuji do mouky. S Omegou nebo Ceres softem je však těsto lepší (a určitě také méně zdravé). Ocet nedávám, piva 1/4 l. Těsto zpracuji narychlo šlehacímu metlami v míse, pak je vyklopím na vál a rozválím. Složím a uložím do lednice. Rozválení několikrát opakuji jako u pravého listového těsta. Výsledek je opravdu skvělý, těsto se vyválí dotenka jedna báseň. Řěkla bych, že ještě lépe než pravé listové. Těsto si můžete udělat dopředu, v lednici Vám vydrží několik dní. Můžete ho i zmrazit.

    • Anonym
      Anonym | 6. 12. 2005 22:45

      aký 100% tuk, rastlinný alebo stužený ?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Těsta Listové
    Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Ocet Sůl Tekutina Tuk

    Jak udělat piškot na dort

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Obrácené řízky

    Obrácené řízky

    Prezidentské maso

    Prezidentské maso

    Broskvový koláč z listového těsta

    Broskvový koláč z listového těsta

    Chlebová placka snadno a rychle

    Chlebová placka snadno a rychle

    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

    Brokolicovo-cuketová krémová polévka

    Brokolicovo-cuketová krémová polévka

    (nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

    (nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

    Americký koláč s třešněmi a pudingem

    Americký koláč s třešněmi a pudingem

    Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

    Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Jak udělat piškot na dort

    Poslední sledované recepty

    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    23
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    22
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Panenka v pepřové omáčce
    Panenka v pepřové omáčce
    21
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Domácí lazaně
    Domácí lazaně
    Domácí lečo s česnekem
    Domácí lečo s česnekem
    Domácí limetkový extrakt
    Domácí limetkový extrakt
    Domácí lučina
    Domácí lučina
    Domácí lučina  - smetanová
    Domácí lučina - smetanová
    Domácí lučina z mléka
    Domácí lučina z mléka
    • Recepty.cz
    • Domácí listové těsto
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí