Domácí chléb

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: roman1365

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 2
      ks sušené droždí
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 600
      ml voda
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g celozrnná mouka
    • 250
      g špaldová mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička sůl na potření
    • 100
      ml voda na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrolíme ve vlažné vodě a přidáme lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme zbytek vlažné vody a olej. Všechnu mouku promícháme, přidáme sůl, kmín a kvásek. Umícháme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
Z vykynutého těsta utvoříme 2 bochánky, je-li těsto řidší, přidáme víc mouky.
3
Chlebové bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme a necháme 20 minut kynout. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 15 minutách přikryjeme alobalem a potíráme vodou s trochou soli. Domácí chléb pečeme asi 30 - 40 minut, potom ještě necháme dopéct bez alobalu na zlatou kůrku.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na domácí pizzu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: