Chléb typu Šumava

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 140 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 220
      g pšeničná chlebová mouka
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín Podle chuti
    • 250
      ml teplá voda cca 38'C
    • 2
      lžíce ocet
    • 50
      ml mléko polotučné 38'C
    • 7
      g sušené droždí Nebo běžné droždí 25g
    • 2
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka dáme cukr a droždí aby trochu vzešlo. Mezitím do nádoby na hnětení dáme, mouky, sůl, kmín, olej.
2
Do vlažné vody přidáme ocet a pak přidáme do nádoby a na závěr mléko s droždím
3
a cukrem.
4
Vytvořené těsto necháme na teplým místě vykynout a poté ho znovu zamícháme a poté v ruce na válu posypaném moukou uděláme bochánek. Ten buď dáme na plechu vykynout na teplém místě a poté vložíme do předem vyhřáté trouby na cca 200°C a pak snížíme na 170. Nebo do formy na chleba a necháme ho vykynout v domácí pekárně na chléb, pokud umí pouze vynutí bez míchání. Nebo to jen necháme kynout i bez programu pokud je v místnosti teplo. A pak zapnout pouze program na pečení, bez té vrtulky dole. Pečeme asi 1 hodinu aby byla hezká kůrka.
5
Je třeba dávat pozor aby těsto nepřekynulo! Jinak při pečení splaskne.
6
Nesnažte se vše naházet do domácí pekárny. A důvěřovat automatice, že to dobře upeče. Nejspíš to nedopadne dobře.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: