• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Marcipán ze sušeného mléka
    Napište svůj komentář k receptu

    Marcipán ze sušeného mléka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 17
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Marcipán ze sušeného mléka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 150
        g sušené mléko
      • 270
        g moučkový cukr kvalitní - nejlépe Korunní nebo Extra jemný
      • 30
        g ztužený tuk např.Iva
      • 50
        g med
      • 1
        lžička hnědý rum
      • 3
        lžíce voda 2-3
      • 5
        ml mandlová tresť - hořká + tresť sladká mandle

    Postup přípravy receptu

    1
    Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat tuhá) a nakapeme tresť. Pokud jsme vodu přelili, podsypeme cukrem. Chvíli trvá, než se vše spojí, ale pak je těsto nelepkavé a tvárné. Z této hmoty tvarujeme kytičky, lístečky atd. nebo vykrajujeme tvary vánočními vykrajovátky a použijeme na řezy, dorty nebo drobné pečivo.Taky můžeme rozválet a potáhnout celý dort (ten by měl být pod tím pomazaný krémem nebo džemem, aby to lépe přilnulo.) Asi do hodiny hmota zatuhne.
    2
    Pokud jí nespotřebujeme, můžeme jí uchovat dobře zabalenou v lednici i několik měsíců. Po vyndání z lednice jí nahrubo nastrouhám a znovu rukou zpracuji. Pokud se bude drobit, lze přidat opatrně pár kapek vody ale stačí si jen navlhčit ruce.
    3
    Hmotu můžeme přibarvit potravinářskými barvami rozpuštěnými v kapce vody nebo gelem (ale velmi opatrně-hodně barví). Zkuste na kousku hmoty a pak přidávejte ostatní hmotu. Nebo můžete mramorovat (viz. růžičky na obrázku) tj. kousky 2 barev přiložit k sobě, rozválet, pak přeložit a znovu rozválet. Fantazii se meze nekladou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí houstičky ze sušeného droždí

    Domácí houstičky ze sušeného droždí

    Nepravý marcipán II.

    Nepravý marcipán II.

    Buchta z mléka

    Buchta z mléka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • terezz
      terezz | 21. 1. 2017 20:23

      Ahoj vystačí marcipán na dvoupatrový dort nebo mám radši udělat dvojitou dávku? Děkuji

    • Pavlína
      Pavlína | 2. 10. 2014 21:40

      Výborný!!! Dělala jsem poprvé a super. :-\

    • Jana
      Jana | 16. 5. 2014 18:57

      Dělala jsem poprvé - a super. Chtěla jsem potáhnout celá dort, množství je více než dostačující. Jen jsem válela nakonec na folii, jinak se lepilo k lince. Moc chutné a rychlé. Díky za recept

    • marty
      marty | 24. 2. 2014 18:16

      Tak jsem teď zkusila Váš recept na marcipán a je perfektní, zkoušela jsem i jiné ale tento nemá chybu.

    • Anicka59 | 4. 6. 2011 23:30

      Krásně se s marcipánem pracuje-perfektní recept!

    • Martinkaf | 16. 5. 2011 21:30

      Vynikající, neměl chybu.

    • Lucinka19
      Lucinka19 | 31. 1. 2011 18:23

      Bezva recept, rychlý... :)

    • jana h
      jana h | 14. 12. 2009 03:11

      tohle je opravdu skvely recept na marcipan, s testem se krasne pracovalo, parada, davam za 1!

    • jana h
      jana h | 14. 12. 2009 02:04

      tohle je opravdu skvely recept na marcipan, s testem se krasne pracovalo, parada, davam za 1!

    • Šárka Kučerová
      Šárka Kučerová | 3. 3. 2009 08:14

      super

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 16. 10. 2007 17:27

      Přidáno foto.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Syrové Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Mandlová tresť - hořká Med Moučkový cukr Sušené mléko Voda Ztužený tuk
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Buchty s povidly

    Buchty s povidly

    Myslivecké knoflíky

    Myslivecké knoflíky

    Salámová pomazánka III.

    Salámová pomazánka III.

    Něžná pomazánka z mascarpone

    Něžná pomazánka z mascarpone

    Křenová pomazánka II.

    Křenová pomazánka II.

    Kořeněné chipsy z hlívy

    Kořeněné chipsy z hlívy

    Hráškovo pórkový krém

    Hráškovo pórkový krém

    Burger s fat cat omáčkou

    Burger s fat cat omáčkou

    Bramborový salát

    Bramborový salát

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    29
    Palačinky
    Palačinky
    20
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    18
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    17
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    16
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Mangový krém
    Mangový krém
    Manitaro salát
    Manitaro salát
    Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
    Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…
    Marcipánky
    Marcipánky
    Marcipánová hmota falešná (varna)
    Marcipánová hmota falešná (varna)
    Marcipánové bonbony
    Marcipánové bonbony
    • Recepty.cz
    • Marcipán ze sušeného mléka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí