• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Celozrnný chléb z domácí pekárny
    Napište svůj komentář k receptu

    Celozrnný chléb z domácí pekárny

    autor: rottor
    0.0
    moje hodnoceni
    3.3
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Celozrnný chléb z domácí pekárny
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        ml voda
      • 200
        g žitná mouka
      • 100
        g špaldová mouka
      • 400
        g celozrnná pšeničná mouka
      • 2
        lžíce pohanková mouka
      • 1
        lžička kmín
      • 1
        lžička fenykl
      • 1
        lžička anýz
      • 1
        lžička koriandr
      • 1,50
        lžička sůl
      • 1,50
        lžička cukr
      • 20
        g droždí 1/2 kostky
      • kyselina askorbová ze použít krystalickou na špičku nože nebo injekční 1/2 ampule
      • 40
        ml olivový olej 20-40
      • 20
        g slunečnicová semínka 60-100
      • 20
        g dýně
      • 20
        g sezam
      • 20
        g ořechy
      • 20
        g lněná semínka
      • 2
        lžíce ovesné vločky

    Postup přípravy receptu

    1
    V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat dřevěnou hůlkou. Pokud se těsto drobí, přidám trochu vody nebo oleje. Pokud je těsto řídké, přidám trochu mouky. Vznikne vláčné těsto, které se nelepí na stěny pečicí nádoby a ani se nedrobí. Po ukončení programu Sprint ještě nastavím program Pečení na 30 minut.
    2
    Kyselina askorbová není nezbytná, ale těsto s ní lépe kyne.
    3
    Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1006
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Chléb z domácí pekárny

    Chléb z domácí pekárny

    Škvarky z domácí pekárny

    Škvarky z domácí pekárny

    Vánočka z domácí pekárny

    Vánočka z domácí pekárny

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • upman
      upman | 11. 7. 2015 09:44

      Paradni recept vysel na 1, vlastni cerstve mleta mouka, sacek suseneho drozdi a pouze 1 lzicka soli. Program Celozrnny chleb na pekarne. Diky za recept

    • Martina
      Martina | 24. 3. 2015 13:48

      Skvělý repcept chlebík se povedl. Já používám mouku z Prodejny ve mlýně. Odebírají mouku přímo ze mlýna a peče se mi s ní skvěle :-) Mouku si u nich objednávám přes e-shop a zatím jsem vždycky byla spokojená. 8-)

    • Lucy
      Lucy | 28. 5. 2014 13:38

      Já mám tuhle domácí pekárnu http://domaci-pekarny.hyperzbozi.cz/moulinex-ow610131#.U4XI0KwzTlc a jsem spokojená! Zvládne i bezlepkový chleba, kynuté těsto i bagety. Navíc se dá nastavit i na menší množství těsta.

    • Petr Kümmel
      Petr Kümmel | 9. 4. 2008 23:05

      Používám hladkou celozrnnou mouku BIO HARMONIE, pšeničnou, špaldovou a žitnou. je běžně k dostání v obchodech Billa, Albert, Globus ap. Většinou bývá v oddělení zdravé výživy. Viz fotografie v obrázkovém postupu.

    • Vančišinová Magdalena
      Vančišinová Magdalena | 4. 4. 2008 09:07

      Chtěla jsem se zeptat, jakou mouku používáte na chleba např.celozrnný a kde ji kupujete?

    • Jarka z Bratislavy
      Jarka z Bratislavy | 1. 4. 2008 12:01

      Ďakujem za všetky dobré rady. Vyskúšam a potom poviem, kde som robila chybu.

    • Hanka Keprtová
      Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:46

      Odpověď pro Jarku z Bratislavy: dejte nejprve olej na háky v pekárně, pak vlažnou vodu, cukr, sůl, koření,kyselinu citronovou-askorbovou, nahoru mouku a teprve nahoru kvasnice. Voda může být max. vlažná. Dejte také trochu víc soli, droždí stačí 1/4 na 3/4 kg mouky. Také nám dříve chléb překynul, dříve jsme používali program sprint, teď už jen celozrnný. S žitnou moukou opatrně - raději méně a více třeba vloček - chléb s žitnou m. hůře kyne.

    • Hanka Keprtová
      Hanka Keprtová | 1. 4. 2008 10:36

      Celozrnný chleba pečeme na program celozrnný, protože se 2x přemíchá a lépe chutná, kůrku nastavíme na tmavou.V pekárně pak necháme "dojít" asi 15 minut, paky vyděláme. Dáváme 1/4 kostky droždí, cukru 1 lžičku, soli ale více - 2,5 lžičky mořské. Kyselinu citronovou použiváme také, aby nebyly "cítit" kvasnice. Semínka - zejména dýňové - proplachujeme horkou vodou.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 31. 3. 2008 19:57

      Sprint trvá 1:58. Pokud máte u pekárny program Sladký, mohl by ho nahradit.

    • Věra Novotná
      Věra Novotná | 31. 3. 2008 19:09

      Jarko, na 500 g mouky dávám 10 g živých kvasnic. Mám to odzkoušené a ještě se mi "ušák" nepovedl. Vyzkoušejte. Se sušenými Vám bohužel neporadím, ty vůbec nepoužívám.

    • Petr Kümmel
      Petr Kümmel | 31. 3. 2008 18:56

      Vladkka správně radí, že chléb se po vychladnutí zhroutí, je-li moc nakynutý. Zkuste ubrat vody. Použijte asi 1/3 žitné mouky, která obsahuje méně lepku než pšeničná a méně kyne. Pokud použijete pouze žitnou mouku, nebude chléb kynout skoro vůbec. Zkuste použít celozrnnou mouku, která take kyne méně než mouka vymílaná. Po uhnětení by z těsta měla vzniknout dost tuhá hrouda, která se nelepí na stěny a neroztéká se.Program sprint trvá celkem asi 2 hodiny. 1 hodina hnětení a kynutí, 1 hodina pečení.

    • Vladkka
      Vladkka | 31. 3. 2008 17:11

      Pokud se vám chléb propadá, tak dáváte moc vody, nebo moc droždí.

    • Jarka z Bratislavy
      Jarka z Bratislavy | 31. 3. 2008 15:08

      Často pečiem chlieb v domácej pekárni. Jedno sa mi však nepáči, na povrchu je bledý a na konci pečenia sa tak prepadne. Na 500 g múky dávam 300 ml vody a 20 g živých kvasníc, alebo kopcovú lyžičku sušených. Obsah vody som preto oproti receptu znížila o 20 ml, a predsa po krásnom nakysnutí povrch sa zrúti. a je biely.Poradí mi niekto?

    • Jiřule Michalková
      Jiřule Michalková | 31. 3. 2008 14:04

      prosim,jak dlouho trvá program sprint ?...abych našla odpovídající program....a vykynutý chleba se najednou propadl...čím to může být způsobeno ?! Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Chléb & placky
    Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Dýně Fenykl Kmín Koriandr Kyselina askorbová Lněná semínka Olivový olej Ořechy Ovesné vločky Pohanková mouka Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná mouka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kapr po mlynářsku

    Kapr po mlynářsku

    Šunkové kanapky

    Šunkové kanapky

    Pečené obložené řízky

    Pečené obložené řízky

    Náš domácí štrúdl

    Náš domácí štrúdl

    Grilovaný banán

    Grilovaný banán

    Palačinky s tvarohem a čokoládou

    Palačinky s tvarohem a čokoládou

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Dukátové buchtičky "mňam"

    2x křenová omáčka se smetanou

    2x křenová omáčka se smetanou

    Vanilkovo-jablečná pohádka

    Vanilkovo-jablečná pohádka

    Doporučujeme

    15 minut
    Avokádový hummus

    Avokádový hummus

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    44
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    39
    Palačinky
    Palačinky
    38
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    31
    Míša řezy
    Míša řezy
    30
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka

    Zajímavé články

    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…

    Sledujte nás

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz 6 znamení zvěrokruhu, která dokáží číst energii a auru druhých. Patříte mezi ně?

    6 znamení zvěrokruhu, která dokáží číst energii a auru druhých. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Reflex.cz 'Hamáčkovo gestapo.' Policie rozpustila demonstraci po pár minutách, mimopražské na náměstí nepustila

    'Hamáčkovo gestapo.' Policie rozpustila demonstraci po pár minutách, mimopražské na náměstí nepustila

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
    Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
    Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
    Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…
    Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
    Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
    Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
    Cereální hruškový / jablečný závin …
    Ceviche v rajčatové omáčce
    Ceviche v rajčatové omáčce
    Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
    Ceviche, ryby marinované v citrusové…
    • Recepty.cz
    • Celozrnný chléb z domácí pekárny
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí