Recepty na domácí chleba – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Domácí pečivo je skvělé. Víte přesně, z čeho je připravené a konzumujete tak jen to, co opravdu chcete. Navíc domácí chléb chutná skvěle a nad čerstvý není. V dnešní době má navíc kde kdo domácí pekárnu. Zvládnout se to dá ale i bez ní.

Recepty na domácí chléb se výrazně liší. Připravují se z různých typů mouky. Nejčastěji žitné, špaldové, často také celozrnné mouky. Recepty se liší podle toho, zda k dispozici máte pekárnu či nikoli. Chléb se také chystá z kvásku nebo pomocí droždí.

Kromě chleba se také stále častěji pečou vlastní domácí chlebové placky nebo domácí housky a rohlíky. Oblíbená je také focaccia, tradiční italský chléb s olivami a rozmarýnem.

Další podobné recepty