"Párkrole" - párkové kremrole

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 160
      g eidam sýr nebo Gouda jemně nastrouhaný
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks droždí kostka
    • 100
      ml mléko
    • 200
      g máslo nebo Hera
    • hladká mouka na podsypání
  • Dále
    • rozšlehané vejce na potření
    • 600
      g párky ve vlastním střívku, dle chuti:sýrové, vídeňské, debrecínské, mini párky... cca
    • koření dle chuti: kmín, směsi koření...
    • sůl
    • semínka dle chuti
    • mák ...
    • hořčice plnotučná nebo dijonská, pikantní...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku s nastrouhaným sýrem a solí dáme do mísy, promícháme, doprostřed nadrobíme droždí, přidáme vejce a mléko. Přidáme pokrájený změklý tuk a ze všeho vypracujeme nelepivé těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Nenecháváme kynout, ani neděláme kvásek.
2
Z těsta vyválíme na pomoučněném stole slabý plát, který rádýlkem pokrájíme na slabé proužky, které namotáváme na párky z jednoho konce na druhý. Takto zabalené párky přeneseme na plech, potřeme vejcem, posypeme dle chuti kořením, semínky... a dáme ihned péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova.
3
Po vyndání z trouby můžeme hned servírovat se zeleninovým salátem nebo je můžeme podávat i vychladlé jako studené pohoštění k pivu nebo jako svačinku.
4
Plát těsta můžeme před pokrájením na proužky potřít i hořčicí nebo rozetřeným česnekem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • beruška
    beruška |

    13. 11. 2016 15:42

    úúúúúúúžasné

  • Katka Nedvědová
    Katka Nedvědová |

    2. 1. 2016 12:58

    Skvělé pohoštění! Děkuji za recept.

  • jandae
    jandae |

    10. 10. 2015 18:19

    :-) vyborne a deti pomahaly, :-) moc se jim to libilo

  • allena89
    allena89 |

    6. 7. 2015 16:41

    Dávám velkou jedničku. Párkrole měly obrovský úspěch, jsou opravdu výborné, příště zkusím s hořčicí. Dělala jsem s párky na loupání a grilovacím cigárem, určitě by byla dobrá i klobáska nebo špekáček. S těstem se krásně pracovala. Vždy jsem zabalila párek a pak překrojila 3x, byly to takové parádní jednohubky k pivu. Děkuji za super recept.

  • Adamusová
    Adamusová |

    5. 5. 2015 13:31

    Na lampionovém průvodu s vyhlašováním miss čarodějnice měly slané kremrole neskutečný úspěch a všechny děti si na nich s velkou chutí smlsly a rodiče jim skoro i záviděli a musely se spokojit s opečenými buřty. Koupila jsem malé baby párečky se sýrem, zabalila je do těsta se kterým se velmi dobře pracovalo a bylo. Na MDD je určitě dětem znova připravím a za recept moc děkuji.

  • Lukáš Dolanský
    Lukáš Dolanský |

    15. 2. 2015 14:47

    Držel jsem se postupu a kremrole jsou fajn a taky je stopro zvládne každý když mě se povedly perfektně a vše proběhlo v poho.

  • Bára
    Bára |

    16. 1. 2015 13:51

    Vyzkoušeno dneska. Z párkových kremrolí se stal v okamžiku výborný oběd. Já snědla dvě a měla jsem dost, ale manžel jich snědl hnedka 5. Uf. Jsou vynikající a večer ke kartám budu nucená nasypat křupky.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: