Kremrole se šlehačkou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • 300
      ml šlehačka
    • moučkový cukr
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Ostrým nožem nakrájíme 3 cm široké a 15 cm dlouhé pruhy a natočíme je na kremrolové trubičky - začínáme od užšího konce trubiček, kde těsto přitiskneme. Okraje pruhů se mají mírně překrývat. Pak kremrole potřeme rozšlehanými vejci, složíme je na vodou vypláchnutý plech a pečeme dozlatova v horké troubě.
2
Upečené kremrole sesuneme na plochý talíř tak, že každou formičku postavíme užším koncem dolů a shora poklepeme. Vychladlé plníme ušlehanou smetanou a posypeme cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • míša
    míša |

    25. 11. 2014 18:24

    a jak dlouho je pečete

  • míša
    míša |

    25. 11. 2014 18:22

    ty trubicky necim mazete aby se lip sklepavali nebo je nechate suche

  • Anetka
    Anetka |

    23. 3. 2014 14:25

    ja tez <3 i lkove you :D

  • Sir Frndokládoslav :P
    Sir Frndokládoslav :P |

    23. 3. 2014 14:24

    lidicky ten recept je nice :D delal sem ho a je dobry jen sem nevedel na kolik stupnu to pict ale nejak jssem to zvladnul ;-) <:-)

  • lenik
    lenik |

    24. 10. 2013 11:58

    listové těsto je supr a jde to rychle, ale s bílkovou pěnou jsou stejně nejleší

  • lenik
    lenik |

    24. 10. 2013 11:57

    je, v teple zkysne

  • Daniela
    Daniela |

    8. 7. 2013 10:36

    250 g

  • Svatava
    Svatava |

    11. 6. 2013 20:52

    pisu ze zahranici, co to je jedno maslo? Jaky to je obsah?

  • Jindra
    Jindra |

    18. 6. 2012 22:21

    Děvčata, vyzkoušejte kremrole z domácího těsta: 35 dkg hladké mouky 1 máslo 1 smetanu ke šlehání Ty 3 přísady prodělat do vypracování těsta,udělat si váleček,zabalit do igelitu a dát přes noc do lednice,druhý den děláme kremrole,z této dávky máte 32- 35 kremrolí,možná že už to znáte a tak se omlouvám za recept,Jindra :-))

  • Bára
    Bára |

    14. 3. 2012 19:36

    Zkoušela jsem kremrole z kupovaného těstaa ale absolutně se to nedá srovnat s domácím těstem,je to úplně o něčem jiném!!! Chybama se člověk učí!

  • pejsek a kočiča
    pejsek a kočiča |

    24. 1. 2012 12:31

    plnila jsem i pomazánkou, ten pudink není třeba dát do ledničky?

  • Lenka
    Lenka |

    6. 5. 2011 15:10

    Na kolik stupňu kremrole pečete? Zajímá mě elektrika, ne horkovzduch. Děkuji

  • Ladia
    Ladia |

    2. 5. 2011 22:05

    Na nic, ale před opravou bylo v receptu uvedeno Moučkový cukr 50 :-P

  • caddi
    caddi |

    2. 5. 2011 21:13

    mouckovy cukr je jen na posypani , tak na co gramaz ? :-\

  • Lenka Hradecká
    Lenka Hradecká |

    2. 5. 2011 16:09

    Není zač:)

  • Ladia
    Ladia |

    2. 5. 2011 16:04

    V tom případě děkuji za umazání nesmyslného čísla moučkového cukru ;-)

  • Lenka Hradecká
    Lenka Hradecká |

    2. 5. 2011 11:38

    U původního receptu bohužel nebyla gramáž uvedena.

  • Ladia
    Ladia |

    2. 5. 2011 10:55

    U moučkového cukru doplnit gramáž :-P

  • Sisinka83
    Sisinka83 |

    29. 3. 2011 09:56

    Bílky s cukrem vyšlehané na páře taky vydrží. :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 1. 2011 11:15

    ...stálejší?Třeba se ztužovačem šlehačky,ta pak ,,nesedne,, tak rychle ;-) .Pařížská šlehačka(viz.recept)je taky dobrá :-P a jelikož je vařená,vydrží déle ;-) .Na potření stačí bohatě jedno vejce...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    27. 1. 2011 11:04

    Když honí čas je toto dobrý recept, dělám krém pudinkovosmetanový, ale i se šlehačkou k rychlé spotřebě jsou dobré :-) , foto přiloženo

  • Anonym
    Anonym |

    13. 11. 2005 08:26

    Takhle je to dobrý, ale bohužel s touto náplní trubičky moc nevydrží. Nezná někdo podobnou náplň, která by byla trošku "stálejší"?