Kremžská panenka s bylinkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na jednu porci:
    • 1
      ks vepřová panenka : 10 cm dlouhý špalíček
    • 1
      plátek máslo na pomazání alobalu
    • sůl
    • 1
      lžíce hořčice kremžská vrchovatá
    • 1
      lžíce posekané bylinky dle chuti: petrželka, bazalka, libeček...
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenku očistíme, osušíme a osolíme ze všech stran. Plát alobalu uprostřed potřeme silnější vrstvou másla. Hořčici a bylinky smícháme a panenku stejnoměřně směsí potřeme. Panenku položíme na alobal s máslem a důkladně zabalíme, dáme pozor, aby se alobal neporušil (zabalíme klidně ještě jednou)!
2
Takto připravenou panenku necháme alespoň 12 hodin před tepelnou úpravou v chladu proležet. Před tepelnou úpravou vyndáme z chladna a necháme ohřát na pokojovou teplotu.
3
Dobře zabalenou panenku dáme péct na gril nebo do trouby. Během pečení opatrně otáčíme, pečeme cca 20 minut, po upečení necháme ještě 5 minut zabalenou, pak rozbalíme a krájíme na slabé plátky.
4
Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou nebo čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.