Zapečené mačkané brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dle počtu strávníků
    • brambory nové nebo pozdní dobře vykartáčkované
    • anglická slanina nebo moravská, váhalova...
    • sýr niva nebo jiný, dle chuti
    • sušená šunka
    • sušená rajčata
    • mozzarella
    • posekané bylinky dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý nebo jiné koření
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory dobře omyjeme, pozdní vykartáčkujeme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Po uvaření scedíme, necháme částečně zchladnout a opatrně rozmáčkneme nebo roztrhneme, ale tak, aby byl brambor z vrchu rozbitý, ale ještě držel pohromadě.
2
Náplň je velmi variabilní, u nás je oblíbená slanina s Nivou + pepř a česnek, schwarzwaldská šunka s jemnějším sýrem, sušenými rajčaty + bylinky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Rozmáčknuté brambory ochutíme kořením a bylinkami. Solíme dle slanosti použité náplně, kterou na brambory poklademe drobně pokrájenou. Pokud chceme verzi bezmasou, použijeme například mozzarellu, sušená rajčata, bazalku nebo tymián, oregano... Je-li náplň sušší, položíme na brambor tenký plátek másla nebo pokapeme olejem.

RADA: Brambory: Levná jídla a co jste o nich možná nevěděli!

4
Vymažeme sádlem nebo olejem pekáč či zapékací mísu, kterou naplníme připravenými naplněnými bramborami a dáme zapéct do předehřáté trouby na 190 stupňů dozlatova a dokřupava.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: