Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g václavky nebo jiné houby (hlíva, hřiby, bedly...) 200 -
    • 3
      ks plátky krkovičky bez kosti větší
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      g moravská slanina nebo anglická, váhalova...
    • bylinky dle chuti: rozmarýn, tymián, majoránka...
    • vývar na podlévání - dle potřeby
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti. Na to všechno položíme naklepané, po stranách nakrojené plátky osolené a opepřené krkovičky, které trošku podlijeme vývarem. Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na cca 40 minut. Pak odklopíme a za občasného podlévání dopečeme do měkka a do barvy. Maso pak vyndáme, přidáme vývar dle potřeby a požadovaného množství omáčky (sosu), ten zahustíme jíškou či moukou (rozmíchaná v malém množství vody) a provaříme, případně ještě dochutíme solí, kmínem a pepřem. Plátky masa vrátíme do pekáče prohřát.
2
Podáváme s bramborovými noky, šiškami, knedlíkem, rýží, těstovinami...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ročková
    Ročková |

    12. 11. 2016 12:17

    Vynikající omáčka. Má naší velkou pochvalu :-)

  • Diana
    Diana |

    30. 10. 2016 17:21

    Vynikající omáčka. Doporučuji.

  • Vlasta Havlíková
    Vlasta Havlíková |

    31. 8. 2016 14:20

    Dnes jsem dělala k obědu s bramborem a moc jsme si pochutnali :-) . Rychlí a maso se nemusí tolik hlídat jako na plotně :-) :-[ :-*

  • Veronika Bohatová
    Veronika Bohatová |

    12. 8. 2016 10:39

    Měli jsme jí včera k obědu a určitě jí můžu za nás všechny doporučit, protože byla jak od profíka. Skvělá chuť a žádné složitosti kolem vaření, což jsou hlavně pro mně body k dobru. Děkuji za recept :-)) <:-) :-* :-) :-)) :-)