Pepřová krkovice na houbách

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks plátky krkovičky bez kosti , silnější, cca 2 x 200 gramů
    • koření - 7 druhů pepře
    • sůl
    • 40
      g uzený špek
    • 1
      lžička olej
    • 80
      g cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g čerstvé houby nebo zmražené
    • 300
      ml vývar dle potřeby, cca
    • jíška dle potřeby na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Silnější plátky krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme je a opepříme drceným pepřem sedmi druhů.
2
Uzený špek jemně pokrájíme a dáme ho do hrnce se lžičkou oleje a s drobně pokrájenou cibulí. Smažíme téměř dozlatova, pak cibuli nahrneme ke straně hrnce, na dno vložíme připravené plátky, které z obou stran osmažíme dozlatova. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek.
3
Do hrnce přisypeme pokrájené, spařené a scezené lesní houby, přilijeme vývar (cca 2 dl) a dusíme doměkka, za občasného podlití a promíchání.
4
Omáčku zahustíme dle potřeby malým množstvím jíšky, necháme provařit, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
5
Podáváme s knedlíkem, rýží, noky, bramborem...
6
Pokud chceme, můžeme omáčku zjemnit smetanou, ale není to nutné. Omáčka by měla být pikantnější, po pepřích výraznější chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: