• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
    Napište svůj komentář k receptu

    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    5 porce
      • jehněčí kýta
      • cibule
      • 100
        g uzená slanina
      • 3
        lžíce hořčice plnotučná
      • sůl
      • 8
        ks brambory větších
      • 2
        dl červené víno
      • 1
        ks zakysaná smetana
      • petrželka
      • 1
        dl voda na podlití masa
      • koření hovězí pečeně

    Postup přípravy receptu

    1
    Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a posypeme kořením na hovězí pečení, podlijeme asi 1dcl vody.
    2
    Dáme do předem vyhřáté trouby asi na 150 - 170 C a pečeme zvolna. Aby bylo maso měkké je nutné pekáček přikrýt ( třeba alobalem). Během pomalého pečení podléváme. Po hodince pečení k masu přidáme 2 dcl červeného vína a dále pečeme. Na troubě přidáme na 200 C.
    3
    Mezitím co se nám maso peče, připravíme přílohu. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, které na pávi s troškou oleje opečeme, ale nesolíme.
    4
    Po dopečení masa slijeme výpek, scedíme přes jemné sítko do kastrůlku, rozmícháme v něm asi 3- 4 lžíce hladké mouky, přidáme 1 malou zakysanou smetanu a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Do omáčky přidáme nasekanou petrželku.
    5
    Maso nakrájíme na plátky, přidáme opečené brambory a přelijeme připravenou omáčkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bábovka nebo věnec z červeného vína

    Bábovka nebo věnec z červeného vína

    Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

    Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

    Jehněčí pečeně

    Jehněčí pečeně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • dubina007 | 22. 3. 2014 13:49

      Vynikajicí!!! Nedělali jsme omáčku se zakysané smetany, použili jsme jen šťávu na brambory a všichni byli nadšení. Děkuji.

    • Táňa
      Táňa | 19. 9. 2012 14:09

      Absolutně vynikající. Jehněčí jsem vařila podruhé v životě a měla jsem strach, jestli se podaří. Ale recept je opravdu jednoduchý, maso se mi rozpadalo a omáčka byla výborná, i když jsem použila obyčejnou 12% smetanu místo zakysané a místo směsi koření na hovězí pečeni jsem dala pepř, papriku, tymián, kmín a bobkový list.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
    Maso Jehněčí Prosinec Oběd Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cibule Hořčice plnotučná Jehněčí kýta Koření Petrželka Sůl Uzená slanina Voda Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jemný ovocný dezert

    Jemný ovocný dezert

    Pomerančová bábovka II.

    Pomerančová bábovka II.

    Pečené uzené koleno

    Pečené uzené koleno

    Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

    Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    Jednoduchý (nejen) rajský salát

    Jednoduchý (nejen) rajský salát

    Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

    Švestkové (třešňové) šátečky s…

    Salát Nicoise

    Salát Nicoise

    Třešňový dort s mákem

    Třešňový dort s mákem

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    58
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    57
    Škubánky s mákem
    Škubánky s mákem
    30
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    AHA.cz Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    AHA.cz Deník Aha! 8.3.2021

    Deník Aha! 8.3.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Ženy.cz Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Maminka.cz Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Reflex.cz V minulém díle jste viděli: Bude líp, hůř nebo stejně

    V minulém díle jste viděli: Bude líp, hůř nebo stejně

    E15.cz Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Jehněčí nožička dušená v zelenině
    Jehněčí nožička dušená v zelenině
    Jehněčí panenka s višňovým čatní
    Jehněčí panenka s višňovým čatní
    Jehněčí pečeně
    Jehněčí pečeně
    Jehněčí plec pečená
    Jehněčí plec pečená
    Jehněčí tikka
    Jehněčí tikka
    Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
    Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
    • Recepty.cz
    • Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí