• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Červené víno

    Červené víno

    Podobné ingredience

    • Bílé víno
    • Bílé víno - suché
    • Červené feferonky

    Recepty vytvořené za použití této ingredience

    140 minut
    Tradiční italské lasagne

    Tradiční italské lasagne

    Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový... více o Tradiční italské lasagne

    Arista - vepřová pečeně

    Arista - vepřová pečeně

    Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po... více o Arista - vepřová pečeně

    30 minut
    Skvělé boloňské špagety

    Skvělé boloňské špagety

    Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu. Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso... více o Skvělé boloňské špagety

    Kančí guláš - staročeský

    Kančí guláš - staročeský

    Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme... více o Kančí guláš - staročeský

    Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

    Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

    Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2... více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

    Boloňská omáčka

    Boloňská omáčka

    Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání... více o Boloňská omáčka

    Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

    Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

    Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho... více o Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

    Kančí guláš

    Kančí guláš

    Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Kančí guláš

    Havlův burgundský guláš

    Havlův burgundský guláš

    Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž... více o Havlův burgundský guláš

    30 minut
    Dušené červené zelí

    Dušené červené zelí

    Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme. Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom... více o Dušené červené zelí

    120 minut
    Líčka na zelenině

    Líčka na zelenině

    Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou... více o Líčka na zelenině

    Bábovka nebo věnec z červeného vína

    Bábovka nebo věnec z červeného vína

    Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme... více o Bábovka nebo věnec z červeného vína

    Adžika masovo-zeleninové ragú

    Adžika masovo-zeleninové ragú

    Na oleji (špeku) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat maso, pak osolíme a okořeníme a přidáme zeleninu. Ještě krátce restujeme za... více o Adžika masovo-zeleninové ragú

    60 minut
    Kvikot z Raffaelova kotle

    Kvikot z Raffaelova kotle

    Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením (pálivou paprikou a grilovacím). Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po... více o Kvikot z Raffaelova kotle

    15 minut
    Svařák

    Svařák

    Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky... více o Svařák

    50 minut
    Cibulová polévka podle Marušky

    Cibulová polévka podle Marušky

    Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen... více o Cibulová polévka podle Marušky

    Hovězí námořnické maso

    Hovězí námořnické maso

    Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji dozlatova opečeme. Přendáme do jiné nádoby. Na tuku osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme... více o Hovězí námořnické maso

    Skořicové řezy zdobené hrozny

    Skořicové řezy zdobené hrozny

    Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme kakao, skořici, víno, čokoládu, mouku s kypřidlem a sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazaného a... více o Skořicové řezy zdobené hrozny

    60 minut
    Sladkokyselé kuře

    Sladkokyselé kuře

    Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo. Do kastrolu nebo... více o Sladkokyselé kuře

    Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

    Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…

    Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni... více o Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

    Dušené hovězí plátky

    Dušené hovězí plátky

    Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a... více o Dušené hovězí plátky

    Kančí gulášek od Veru

    Kančí gulášek od Veru

    Nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova na sádle, na ni dáme zatáhnout na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, koření na... více o Kančí gulášek od Veru

    105 minut
    Lasagne

    Lasagne

    Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno. V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme... více o Lasagne

    Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

    Broskvové kuře na červeném víně v…

    Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které... více o Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

    30 minut
    Steak s pepřovou omáčkou

    Steak s pepřovou omáčkou

    Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli. Vařící... více o Steak s pepřovou omáčkou

    Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

    Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

    Nádivka: na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, žampiony a chvílku orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou... více o Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

    60 minut
    Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

    Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

    Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a... více o Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

    Femme fatale s vínem

    Femme fatale s vínem

    Víno zahřejeme téměř k varu, přilijeme pomerančový (nebo jiný) likér a směs promícháme. Přilijeme 400 ml vroucí vody, osladíme - dle chuti, zamícháme.... více o Femme fatale s vínem

    Jižanský vínový kotlík

    Jižanský vínový kotlík

    Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, které osmažíme do zlatova, přidáme protlak,... více o Jižanský vínový kotlík

    45 minut
    Panenka se šalotkou

    Panenka se šalotkou

    Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl... více o Panenka se šalotkou

    Burgundská hovězí pečeně

    Burgundská hovězí pečeně

    Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran... více o Burgundská hovězí pečeně

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za... více o Špagety s mletým masem a zeleninou

    Dušené vepřové na provensálském koření

    Dušené vepřové na provensálském koření

    Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na... více o Dušené vepřové na provensálském koření

    Drůbeží játra Monte Negro

    Drůbeží játra Monte Negro

    Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem.... více o Drůbeží játra Monte Negro

    Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

    Česnekovo-tymiánová pečeně s…

    Do masa bez kosti uděláme zářezy, do kterých vetřeme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, tymián a sůl. Takto připravené maso necháme alespoň dvě hodiny... více o Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

    Králík po milánsku

    Králík po milánsku

    Králíka nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem. Přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli i nakrájenou cibuli a... více o Králík po milánsku

    80 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu, kdy je chuť masa opravdu... více o Gulášová polévka

    120 minut
    Telecí na divoko

    Telecí na divoko

    Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu)... více o Telecí na divoko

    Borůvkový (višňový)  likér

    Borůvkový (višňový) likér

    Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny stát, aby pusila šťáva. Pak je... více o Borůvkový (višňový) likér

    20 minut
    Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

    Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

    Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte... více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

    110 minut
    Hovězí pečeně na červeném vínu

    Hovězí pečeně na červeném vínu

    1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a... více o Hovězí pečeně na červeném vínu

    70 minut
    Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

    Krůtí ramínko na červeném víně se…

    Ramínko nasolíme, napepříme, v kastrolu orestujeme, vytáhneme a dáme stranou. Na zbylém oleji orestujeme dohněda na kostky (1,5x1,5 cm) nakrájenou... více o Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

    95 minut
    Lasagne s hovězím masem

    Lasagne s hovězím masem

    Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji. Přidejte maso a promíchejte, přisypte strouhanou mrkev a celer a nakrájenou cibulku. Vmíchejte protlak a... více o Lasagne s hovězím masem

    Coq au vin se žampiony

    Coq au vin se žampiony

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na... více o Coq au vin se žampiony

    Pikantní telecí řízek

    Pikantní telecí řízek

    Řízky omyjeme a osušíme. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou nakrájíme na plátky. Na polovinu řízku položíme plátek citronu, maso přes něj... více o Pikantní telecí řízek

    Balkánský listový závin slaný

    Balkánský listový závin slaný

    Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrůdl nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě pórkem. Zabalíme a vrch pomažeme... více o Balkánský listový závin slaný

    120 minut
    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

    Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme... více o Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

    Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

    Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

    **Postup:** - maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem - do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do... více o Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

    Hovězí na červeném víně

    Hovězí na červeném víně

    Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kameninové nádoby. Přidáme víno, bobkový list, česnek a několik zrnek pepře. Maso... více o Hovězí na červeném víně

    Pardubická hovězí pečeně

    Pardubická hovězí pečeně

    Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli... více o Pardubická hovězí pečeně

    • 1
    • 2
    • 3
    • ...
    • 9
    • Další stránka

    Doporučujeme

    35 minut
    Salát s rozpečeným kozím sýrem

    Salát s rozpečeným kozím sýrem

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    Poslední sledované recepty

    27
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
    Těstoviny se smetanovou…
    23
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Bramboráky
    Bramboráky
    18
    Jogurtovo-jablečná bábovka
    Jogurtovo-jablečná…
    15
    Telecí na divoko
    Telecí na divoko

    Zajímavé články

    Těchto 5 dezertů zvládnete jen s hrnkem a lžící, bez vážení!
    Těchto 5 dezertů zvládnete jen s hrnkem a lžící,…
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…

    Sledujte nás

    AHA.cz Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    AHA.cz Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    AHA.cz Deník Aha! 9.3.2021

    Deník Aha! 9.3.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Ženy.cz Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz I my jsme udíleli ceny. Náš žhavý kandidát na k....a roku? Poslanec Volný

    I my jsme udíleli ceny. Náš žhavý kandidát na k....a roku? Poslanec Volný

    E15.cz Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Nedávno navštívené recepty:

    Krevetová polévka Listové řezy s krémem Jehněčí pečeně na rozmarýnu
    Pikantní fazole Plněné smažené brambory Vepřové na houbách s fazolkami
    Citronová roláda s tvarohovým krémem Špagety z pánve Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
    Segedín s knedlíkem po našem Houbový kuskus - rychle a chutně Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

    Další doporučené ingredience:

    Červená cibule Červená cihla Červená čočka Červená chilli paprička Červená paprika
    červená paprika sterilizovaná červená paprika sterilovaná Červená řepa Červená želatina Červené feferonky
    Červené zelí Červené želé Červený breton Červený kaviár Červený olej
    Červený papír Červený pomeranč Červený rybíz Červený vinný ocet Český salám
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Červené víno
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí