Kančí guláš s bramborami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 140 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kančí maso
    • 5
      ks cibule
    • 200
      g anglická slanina
    • 500
      červené víno
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 40
      g hladká mouka
    • 800
      g brambory
    • olivový olej
    • 1
      ks červená cibule
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso očistěte, pokrájejte na kostky o velikosti sousta, osolte a opepřete. Cibuli nesekejte na jemno a restujte na 100 gramů másla do tmavě zlatavé barvy. Přidejte slaninu pokrájenou na kostičky a restujte asi 5 minut. Teď do hrnce přijde maso, nechte ho ze všech stran zatáhnout. Přilijte červené víno a pár minut vařte, aby se odpařil alkohol. Přidejte koření, dolijte vývarem a přiveďte k varu.
2
Vařte asi 1,5 hodiny, maso by mělo být takřka měkké. Ze zbytku másla a mouky připravte světlou jíšku. Vmíchejte ji do guláše a vařte alespoň 30 minut.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

3
Brambory umyjte a uvařte. Guláš podávejte s kolečky červené cibule a nasekanou petrželkou.

RADA: Jak na poctivý guláš?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: