Guláš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 4 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hovězí kližka Nejlepe prorostle
    • 0,5
      kg cibule Stejne mnozstvi jako masa
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžíce pálivá paprika nebo podle chuti, vice palive min sladke papriky
    • 1
      lžička mletý kmín
    • majoránka
    • chilli
    • sůl
    • pepř mletý
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime do zlatova, na to dame maso na vetsi kostky zatahnout. Posypeme korenim (chilli, paprika, kmin) Jakmile se zacne maso prichytavat podlejeme vodou, tak ze je maso skoro pod vodou.
2
Vyvarime vodu za staleho michani a znovu podlijeme, to opakujeme cca 3x, pak prikrejeme a nechame probublavat. Pokud by maso bylo porad tuhe pridame pomerancovou stavu (maso zmekne) Maso dusime a podlevame dokud nam nezmekne a nerozpada se ;)
3
Jakmile je maso hotove zahustime tmavym chlebem ( rozdrolime), nakonec pridame majoranku a na uplnem konci dosolime. Podavat muzeme s knedlikem nebo s chlebem, nebo posypane cerstvou cibuli. Dobrou chut :)
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: