Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Směs
    • 100
      ml kečup - jemný
    • 4
      ks mrkev velká
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • koření - italské těstoviny od Kotányi
    • 8
      plátek lasagne (výborné jsou Riscossa)
    • 8
      plátek šunka
    • 8
      plátek eidam sýr nebo Madeland
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouháme mrkev na jemno. Na pánvičce osmažíme cibulku, přidáme mrkev a trochu podusíme. Dále přidáme kečup, prolisovaný česnek, koření Kotányi a necháme vše povařit.
2
Do vroucí a osolené vody vlijeme kapku oleje a vložíme lasagne, které vaříme 2-3 minuty. Do polotvrda uvařené lasagne rozložíme na potravinovou fólii (není nutné, stačí lasagne rozložit na pracovní plochu). Na každou lasagni položíme plátek sýra, poté plátek šunky a stočíme.
3
Takto připravené lasagne vložíme do zapékací mísy, polijeme připravenou směsí a necháme cca 10 min. péci v troubě na 150 °C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bafino
    bafino |

    24. 3. 2013 13:06

    Místo kečupu Rajčata! a pak super ..

  • frakira
    frakira |

    26. 10. 2011 21:10

    Rozhodne zajimave, ale neumim se rozhodnout, jestli to delat i priste s tou hromadou mrkve.. ze zacatku mi to pripadalo priserne, pak zachutnalo.

  • girlska
    girlska |

    9. 9. 2011 14:27

    Je to jednoduché a dobré, ale příště to udělám se sýrem, šunkou a místo mrkve dám rajčata.

  • smolici
    smolici |

    2. 9. 2011 18:02

    není to špatné, ale mrkev jsme všichni dali pryč...i když ji běžně jíme, nebylo to ono. Na klasické lasagne to prostě nemá - názor našich dětí.

  • masllo
    masllo |

    28. 8. 2011 19:15

    Byl jsem mile překvapen, jak to chutnalo. Nejsem velkým příznivcem mrkve, ale toto je báječné. Určitě příště uvařím zase a s radostí někoho pozvu na oběd. Tohle není recept, který by se měl za něco stydět :-)

  • Axka
    Axka |

    12. 7. 2011 16:07

    Zdravím, když jsem tento recept dělala, tak jsem měla obavy. Tolik mrkve.... Ale naší rodinkou to prošlo na jedničku. Netušili jsme jak může být mrkvička ve spojení s kořením a dalšími ingrediencemi dobrá. Manžel je především masový a moje kulinářské pokusy nemá rád, ale tohle pochválil. A děti to chtějí na oběd i zítra :-) No nebudeme to přehánět, ale velký úspěch. Jen jsem sýr nahradila plátečkem slaniny, protože máme doma dva mlíkaře a sýr nesmí. Jsem ráda, že jsem našla recept na lasagne bez bešamelu. Upřímně vařit bez mlíka, sýrů a smetany je občas dosti náročné. Moc jsme si pochutnali.

  • EMik
    EMik |

    31. 5. 2011 17:53

    vyzkoušeno, snězeno, dávám 1 ta mrkvová omáčka k těstovinám mě nadchla, díky za inspiraci

  • adrianka b.
    adrianka b. |

    22. 5. 2011 14:48

    výborné

  • Jitka Š.
    Jitka Š. |

    17. 3. 2011 13:37

    Právě jsme dojedli. I když to tak nevypadalo, bylo to výborné a syté. Jen jsem navrch přidala úzké plátky sýra a máslo, které se krásně rozteklo. :-)

  • Lucie
    Lucie |

    18. 10. 2010 13:36

    Podlevam vodou dle potreby, aby se mrkev podusila.

  • Zuzana Bícová
    Zuzana Bícová |

    21. 5. 2010 19:55

    Tak jsem dneska vyzkousela, jako neni to spatne ale chybel mi tam nejaky sosik, neco aby se to pri zapekani trochu spojilo. Mozna by nebylo spatne tu smes take zarolovat do lasagni a navrch treba posypat syrem. Tu smes s mrkvi podlevate vodou?

  • Monika Leckéšiová
    Monika Leckéšiová |

    25. 2. 2010 10:29

    Rychlé, výborné, jednoduché

  • Ina DiRossi
    Ina DiRossi |

    8. 4. 2009 15:15

    Je to moc dobrý recept, dělám ho pravidelně. Je to rychlé, dobré a lehké. Nemáte v zásobě ještě nějaký další recept?

  • Di -
    Di - |

    1. 9. 2008 06:07

    Řekla bych, že stačí pepř a bazalka, to je italská klasika, eventuálně ještě oregáno. Nebo použijte trochu provensálských bylinek.

  • Helena Spilková
    Helena Spilková |

    31. 8. 2008 23:49

    Kde se dá koupit koření Italské těstoviny od Kotányi? Hledala jsem ve 3 obchodech a neúspěšně. Nebo čím jde nahradit?

  • Kristyna zavora
    Kristyna zavora |

    4. 8. 2008 15:01

    nebylo to az tak spatne,ale cekala jsem to chutnejsi. I kdyz muz si velmi pochutnal! A pravda je ,ze to je rychle a levne:))Mela jsem pouze lasagne co se nevari,tak jsem nemohla rolovat",dala jsem to tedy jako klasikcke lasagne a taky to jde! mozna,ze maji sve kouzlo prave v rolovane podobe:))

  • tuze
    tuze |

    9. 12. 2007 13:49

    Přidala jsem navíc koření Agio Peperoncini, aby to dostalo ten správný italský šmrnc a pikantní chuť a fakt moc dobré. Budeme opakovat.

  • pavla
    pavla |

    12. 11. 2007 11:30

    To zní dobře:-), díky

  • Monika Šípková
    Monika Šípková |

    3. 10. 2007 15:09

    Vypadá to zajímavě a hlavně jednoduše. Určitě to co nejdřív vyzkouším.

  • anonym
    anonym |

    3. 10. 2007 12:22

    Tento recept je opravdu výborný.

  • Pavel Adam
    Pavel Adam |

    26. 9. 2007 21:05

    Zajímavé,vyzkouším.