Lasagne á la kamarádka Terka

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Drea

Suroviny

Vložit do nákupu
    • lasagne (Nejlepší jsou Panzani - jsou předvařené)
    • olej Trochu
  • Na masovou směs:
    • 500
      g mleté maso
    • sádlo Trošku
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • kečup - sladký
    • 5
      stroužek česnek
    • oregáno
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na bešamel:
    • 500
      ml mléko Či smetana
    • 1
      balíček tavený sýr
    • hladká mouka Na zahuštění
  • Navrch:
    • 150
      g sýr
    • 100
      g mozzarella Na strouhání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs - chutí podobná boloňské omáčce. Mléko dáme ohřát a za stálého míchání v něm rozpustíme tavený sýr. Pokud nám směs nezhoustne, přidáme trošku hladké mouky a mícháme do doby, než nám bešamel krásně zhoustne. Zapékací misku vymažeme troškou oleje a pokládáme jednotlivé vrstvy. Na dno lasagne, vrstvu masové směsi, lasagne, další vrstvu masové směsi, lasagne atd. Dokud nám směs vystačí. Poslední vrstvou jsou lasagne.
2
Všechno zalijeme bešamelem a navrch nastrouháme Eidam a Mozzarellu. Vše dáme zapéct do trouby na 210°, pečeme cca 40 minut. Zkouším všechny vrstvy propíchnout vidličkou. Pokud to jde a sýr se nám navrchu krásně rozpustil a zezlátnul, je hotovo. Dobrou chuť!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • puffisheek
    puffisheek |

    8. 7. 2012 12:52

    Dělala jsem poprvé podle tohoto receptu, a musím říct že se povedly. I přítel který těstoviny moc nemusí si pochval.

  • MarilynM2
    MarilynM2 |

    11. 6. 2012 13:33

    já lasagne namočím na chvilku do vroucí vody a pak je tam dávám. Pečené do 3o minut. tento recept je epesní.. :-*

  • Drea
    Drea |

    28. 1. 2012 22:20

    Dobrý den! :) Ty lasagne Panzani (nebo stačí koupit v jakémkoliv supermarketu obyčejné pláty na lasagne) nevařím. ;) Nejsou to nudle, ale takové těstovinové pláty (asi 20 x 10 cm), takové obdélníky. Tím pečením změknou. ;) Jen musíte vydržet a zkoušet propíchnout všechny vrstvy vidličkou, zda je to měkké dostatečně. ;) Doba pečení je pouze orientační.

  • ańet
    ańet |

    20. 1. 2012 09:47

    Zdravim na lasagne se chystam poprve a jsem kucharka začatečnice .. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit O:-) v těch ingrediencích jak jsou lasagne ( panzany) a olej mam koupit normalní nudle a uvarit je ?? Děkuji :-*

  • Mimushka909
    Mimushka909 |

    26. 11. 2011 12:46

    Boli dobre, ale tie platy by mohli byt meksie. :-)

  • Zmatlik
    Zmatlik |

    2. 9. 2011 15:02

    Naprosto výborné.... Včera jsem si na ně troufl a zkusím je znovu. Moc jsme si na nich pochutnali.

  • MilkaK
    MilkaK |

    26. 2. 2011 11:06

    S velkym uspechem delam jiz po nekolikate na velky pekac a vzdy se po nich jen zaprasi :-P

  • Drea
    Drea |

    19. 1. 2011 21:46

    Díky za hodnocení! :) U nás chutnají celé rodině.

  • Jajulenas
    Jajulenas |

    20. 12. 2010 16:50

    Moc dobré dávám 1

Poslední navštívené:

Abecední seznam: