Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku....
více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou
Vejce, mléko, prášek do pečiva a mouku v míse umícháme na hladké těstíčko, do kterého přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou cuketu s mozzarellou (tofu...
více o Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a...
více o Zapečená rajčata s mozzarellou
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme mouku...
více o Domácí pizza
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs - chutí...
více o Lasagne á la kamarádka Terka
Brambory omyjeme pod proudem vody a očistíme kartáčkem. Ve středu každé vykrojíme menší klínek.
Troubu rozpálíme na 180 °C. Rajčata a mozzarellu...
více o Zapékané plněné brambory
Cukety omyjeme,konce odkrojíme,nakrájíme na plátky a minutu povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme, opepříme a...
více o Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, česnek a...
více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme...
více o Zapečený bulgur
Okapanou mozzarellu rozkrojíme na čtvrtiny a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Takto připravenou ji osmažíme, ogrilujeme nebo opečeme zprudka na...
více o Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby
Maso opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, uděláme do něj hlubokou kapsu. Osolíme. Do plátku šunky zabalíme čtvrtku mozzarelly s cca třemi lístky...
více o Kapsy s mozzarellou a bazalkou - minutka
Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na...
více o Caprese z červené řepy
Na větší talíř nakrájíme na tenčí plátky mozzarellu, na ní přidáme nakrájená rajčata. Toto polejem olivovým olejem a lehce pokapeme balzamikovým octem...
více o Caprese
Kuřecí prsa naklepeme, posolíme a posypeme pepřem a oregánem. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy kousek mozzarely, čtvrtku rajčete, olivy,...
více o Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale...
více o Skvělá italská pizza
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Rajčata omyjeme, vršky odřízneme, vnitřky vydlabeme lžičkou a rajčata osolíme a opepříme. Šunku, sýr a vejce pokrájíme na kostičky, smícháme s jemně...
více o Rajčata z trouby
1) Do vlažné vody si rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme vzejít (zhruba 15 minut).
2) Přidáme mouku se solí, olej a vykynutý kvásek.
3) Těsto...
více o Pizza Quattro Formaggi
Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek...
více o Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Do kuřecích prsou prokrojíme opatrně hluboké kapsy, které naplníme plátky mozzarely a směsí z drobně pokrájených rajčat a italské uzeniny, ke které...
více o Kuřecí řízky (kapsy) po italsku
Na zálivku smícháme jogurt, citronovou šťávu, cukr a sůl. Dáme vychladit. Zeleninu pečlivě omyjeme a osušíme. Listy hlávkového salátu natrháme na...
více o Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou
Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen...
více o Cibulová polévka podle Marušky
Neloupanou cuketu a okapanou mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme nasekaný nebo jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně...
více o Cuketové placičky (nejen) s mozzarellou
Příprava těsta: smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme lehce zahřátou vodu spolu s olivovým olejem. Z těsta uhněteme kouli, přikryjeme a necháme...
více o Bílá pizza s cuketou
Plech na pečení vymažeme máslem (případně použijeme pečící papír). Syrové neloupané brambory krájíme na plátky silné asi 7 mm a klademe na plech....
více o Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nasekaný česnek a dále smažíme. Po odpaření přebytečné...
více o Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Rajčata nakrájíme na kolečka, sýr na plátky. Talíř obložíme tak, že střídáme kolečka rajčat a plátky sýra. Posypeme lístky bazalky, zalijeme olejem a...
více o Salát z mozzarelly a rajčat
Na pánvi si zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, za stálého míchání (6 minut) počkejte, dokud zelenina nezměkne. Přilijte víno a...
více o Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Mleté maso orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Okořeníme. Mezitím co se restuje maso, připravíme zeleninovou náplň, která se skládá ze směsi salátů...
více o Tortilla plněná mletým masem
Uvaříme těstoviny a necháme je vychladnout. Nakrájíme papriky na proužky a šunku na kostičky. Do studených těstovin přimícháme šunku a papriky,...
více o Nejjednodušší těstovinový salát
Těsto vyválíme a vyložíme jím suchý plech. Celé obložíme plátky mozzarelly (může to být i ta obyčejná česká, která není v nálevu), navrch položíme...
více o Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou
Připravíme si hrnec s trochou oleje a necháme zahřát na plotně. Přidáme cibuli nakrájenou na 1/2 kolečka a děláme tak dlouho, dokud cibule není...
více o Zapečený špenát s rajčaty
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli, přidáme brambory a přiklopíme....
více o Bramborová pánev
Uvaříme těstoviny. Podusíme špenát s nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem. Uvařené těstoviny smícháme s nakrájeným tofu, solí, event. bylinkami a...
více o Zapečené těstoviny se špenátem a tofu
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme...
více o Domácí pizza podle Míši
Omyjeme rajčata a rozpůlíme je. Větší kousky rozčtvrtíme. Osušíme mozzarellu a nakrájíme ji na plátky. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kolečka....
více o Rajčatový salát s mozzarellou a olivami
Salát natrháme nebo nakrájíme na sousta, tuňáka vidličkou rozmačkáme v misce (necháme i vlastní šťávu) a osolíme a opepříme. Půlku citrónu vymačkáme a...
více o Tuňákový salát II.
Zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, mozzarellu na kousky, smícháme olej, citronovou šťávu a med a zalijeme zeleninu, přidáme nasekanou bazalku....
více o Zdravý salátek
Brambory nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi se lžičkou oleje. Můžeme osolit, záleží zda jsme brambory již solili při vaření. Odstavíme z...
více o Brambory s pestem a mozzarellou
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme...
více o Lasagne
Lilek si omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme olejem a dáme péct do trouby...
více o Zapečené lilky
Droždí rozdrobíme, přelijeme je 250 ml vlažné vody a asi 15 minut necháme vzejít kvásek.
Kvásek přilijeme k mouce, přidáme špetku soli a vypracujeme...
více o Rajčatová pizza
Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a...
více o Bramborová pizza s tuňákem
Salát omyjeme, necháme okapat a natrháme jej na menší kousky, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a mozzarellu, rozdrobeného okapaného tuňáka a...
více o Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Naskládáme je na talíř střídavě na sebe, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme a pokapeme olivovým olejem....
více o Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Listové těsto rozválíme, skleničkou vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Do středu koláčků dáme kousek cukety,...
více o Gyros koláčky
Uvaříme v osolené vodě penne al-dente. Na hlubokou pánev dáme smetanu se sýry, které jsou nakrájené na malé kousky, necháme vše roztavit a dochutíme....
více o Penne quattro formaggi
Prsa nadrobno pokrájíme, přidáme koření a česnek, cottage a jogurt. Vše důkladně promícháme a na 30 minut vložíme do chladničky.
Po vytažení z lednice...
více o Kuřecí placky s mozzarellou (DUKAN)
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lehce muškátového květu nebo oříšku, dáme vejce, strouhanou mozzarellu, smetanu a vše dobře...
více o Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou