Minestrone

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: majlika3

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks mrkev
    • 50
      g vepřová slanina
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      plechovka fazole v tomatové omáčce Dávám 1/2 plechovky
    • 1
      snítka oregáno pár čerstvých lístků
    • 1
      snítka petrželová nať
    • 2
      hrst řapíkatý celer
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      ml rajčatové pyré Možno i protlak
    • 1
      hrst kořenová zelenina mrazená: obsahuje mrkev, hrášek, květák
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán
    • sůl
    • černý pepř
    • 2
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájím suroviny na kolečka. Do rozehřátého hrnce dám přibližně 2 lžíce olivového oleje a přidám jarní cibulku ( nekrájím na jemno) a rovnou přidám i na proužky nakrájenou slaninu. Nechám zpěnit.
2
Přidám všechny ostatní suroviny a zaliji cca 1-1,5 vody ( nebo vývaru, jak chcete- ale voda bohatě stačila).
3
Přidám nastrouhaný česnek, celou snítku petrželky a cca 20 lístků oregana. Osolit opepřit, vařím přibližně 35 minut
4
Případně dochutím.
5
servíruji v misce, na vrch posypu jednou lžičkou strouhaného parmazánu a dozdobím čerstvou petrželkou.
6
PS: ingredience odkoukány ze zdejší restaurace.
7
Polévka mi chutí nápadně připomíná Boršč.
Zařazení: Itálie Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: