Kedlubnová krupicová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      l voda
    • 2
      ks kedlubna větší - i s mladými listy
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 4
      lžíce krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme a za častého míchání je mírně okmínované a osolené necháme krátce na másle osmahnout. Pak je zalijeme 800 ml vody a necháme na mírném plameni vařit doměkka.

RADA: VIDEO, jak připravit avokádovou pomazánku s lučinou

2
Na zbývajícím másle osmahneme dozlatova krupici, zalijeme 200 ml vody, necháme povařit, dokud krupice nezhoustne. Nakonec ji přidáme do kedlubnové polévky, kterou posypeme nasekanými mladými lístky kedluben a podáváme.

RADA: Zkuste i další polévky plné zeleniny

Použité ingredience v tomto receptu: Kedlubna Krupice Máslo Mletý kmín Sůl Voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ivča
    ivča |

    22. 2. 2014 14:18

    výborná akorát jsem přidala kostku masoxu a byla super dík za recept :-*

  • jmuell1
    jmuell1 |

    18. 1. 2012 17:11

    Moc dobrá polévka. Děkuji!

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 11. 2010 13:19

    ...přidal jsem ještě trochu postrouhané mrkve-pro oko :-).Krupici jsem přidal hned ke kedluně restované na másle(méně nádobí :-) ) a byla super polívka!!!Lístky z kedluben bych raději nepoužíval.....,jedině z vlastní zahrádky :-)

Další doporučené recepty: