Kedlubnová omáčka s koprem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kedlubna oloupaná
    • 1
      ks cibule
    • máslo nebo olej
    • 30
      g hladká mouka 25 -
    • 400
      ml vývar cca
    • 120
      ml smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana
    • kopr čerstvý nebo sušený
    • sůl
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme krátce osmažit i na kostičky nebo hranolky pokrájenou oloupanou kedlubnu.
2
Vše zaprášíme moukou a ještě krátce smažíme, pak přilijeme za stálého míchání vývar, osolíme, přivedeme k varu a pod poklicí vaříme do změknutí kedlubny, kdy ke konci vaření přilijeme smetanu, přisypeme nasekaný kopr dle chuti (cca lžička suchého nebo lžíce čerstvého). Omáčku po provaření smetany dochutíme troškou cukru a octem, případně dosolíme a můžeme podávat.
3
Druhá možnost je, že po změknutí kedlubny, přidáme krátce povařit kopr, případně ještě dosolíme a odstavíme. Do odstavené omáčky vmícháme kelímek (cca 180 gramů) husté zakysané smetany pokojové teploty a můžeme podávat.
4
Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a na tvrdo vařeným nebo ztraceným vejcem, případně s plátkem vařeného hovězího masa.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: