Hrášek na smetaně s koprem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g mražený hrášek nebo čerstvý
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule větší
    • 30
      g hladká mouka cca
    • 500
      ml smetana 12% nebo kombinace vývaru a smetany ke šlehání, cca
    • kopr čerstvý nebo sušený
    • sůl
    • cukr krupice
    • ocet
    • 4
      ks vejce 3 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit a za občasného promíchání uděláme světlou cibulovou jíšku, ke které přisypeme čerstvý nebo mražený hrášek.
2
Za stálého míchání přilijeme 12ti procentní smetanu nebo vývar se smetanou ke šlehání, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme jen krátce, aby hrášek zůstal na skus a neztratil barvičku.
3
Během vaření přidáme čerstvě nasekaný nebo sušený kopr dle chuti (cca 1 lžíci), osladíme zhruba lžící cukru a po provaření smetany dokyselíme do příjemné, sladkokyselé chuti, případně přilijeme dle potřeby trochu smetany nebo vývaru na zředění.
4
Podáváme s vařeným nebo zastřeným vejcem, případně s plátkem vařeného hovězího nebo dušeného vepřového masa.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: