Česnekové řízky v těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g maso na řízky : vepřové nebo drůbeží, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení
  • Těstíčko
    • 100
      ml mléko polotučné nebo pivo
    • 1
      ks vejce
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá sladká paprika nebo v kombinaci s pálivou
    • 1
      lžička medvědí česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g hladká mouka cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo jiných bylinek dle chuti), nastrouhaného česneku, vejce a mouky se solí a pepřem vymícháme hustější těstíčko, ve kterém plátky masa obalíme a ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Neobracíme příliš brzy, aby se stačilo těstíčko propéct a neodtrhlo se od masa.
2
Podáváme s bramborovou kaší, dýňovým pyré, bramborem, šťouchanými brambory, se zeleninovým salátem nebo pečivem a sklenicí chlazeného piva.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marcela Vodňanská
    Marcela Vodňanská |

    3. 2. 2016 12:19

    Děkuji za recept, řízky byly perfektní a odpadla i práce s obalováním, takže dvakrát hurá :-D .