Česnekové řízky nakládané ve vývaru

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků:
    • vepřové maso z plecka, libového bůčku, krkovice... nebo kuřecí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek - nastrouhaný, prolisovaný
    • strouhanka
    • vejce
    • olej
    • vepřový vývar - hodně silný, nebo kostka bujonu na půllitr vody.
  • Dále
    • cibule
    • anglická slanina nebo šunka... uzenina dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a nakonec v rozšlehaných vejcích. Ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou stran a osmažené řízky dáváme do pekáčku pěkně jeden vedle druhého. Pekáček s řízky pak zalijeme silným vývarem z masa nebo z kostky bujónu a dáme nejméně na 12 hodin do chladna proležet.
2
Řízky pak posypeme na plátky pokrájenou cibulí, kousky slaniny (nebo jiné uzeniny) a dáme péct do předehřáté trouby nejprve zakryté, pak odkryjeme (asi po 20 minutách) a dopečeme doměkka a dozlatova.
3
Podáváme s čerstvým pečivem, brambory, bramborovými noky...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.