• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Boloňské brambory
    Napište svůj komentář k receptu

    Boloňské brambory

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 90
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Boloňské brambory
    Boloňské brambory
    Boloňské brambory
    Boloňské brambory
    Boloňské brambory
    Boloňské brambory
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 8
        ks brambory velké, uvařené ve slupce (25 minut)
      • 4
        lžíce rostlinný olej
      • 400
        g mleté maso
      • 1
        ks rajský protlak
      • česnek
      • sůl
      • pepř mletý
      • cukr
      • 70
        g parmazán

    Postup přípravy receptu

    1
    Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s lžící cukru a ještě tak dvě minuty restujeme. Brambory oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme.
    2
    Bramborovou masu pokrájíme, smícháme s parmezánem a přidáme k masu. Promícháme a naplníme lžičkou vydlabané brambory - hezky do kopečka. Brambory dáme na pomaštěný plech (nebo pečící papír)a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut. Pokud se kolébají, malinko je dole seřízneme - před pečením.
    3
    Do směsi dle chuti můžeme vmíchat na kousky pokrájenou papriku, olivy nebo bylinky.
    4
    Podáváme se zeleninou, můžeme posypat strouhaným parmezánem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Boloňské tousty

    Boloňské tousty

    Boloňské špagety

    Boloňské špagety

    Boloňské špagety

    Boloňské špagety

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ráďa
      Ráďa | 26. 11. 2016 07:26

      Výborný <3 :-* :-* :-)) <3

    • Romi
      Romi | 12. 5. 2016 18:53

      Pouzili jsme podobny syr Parmigiano Reggiano a bylo to vynikajici. Dekujeme za recept.

    • Hana Zlatnikova
      Hana Zlatnikova | 15. 2. 2016 18:35

      Delali jsme si je v nedeli k veceri. Byly vynikajici :-*

    • Hany
      Hany | 25. 9. 2015 22:24

      Bylo to skvele, dekuji za inspiraci.

    • Alby
      Alby | 23. 3. 2015 18:52

      Naozaj vynikajuci :-)

    • Romana
      Romana | 10. 5. 2014 14:20

      Děkujeme, byla to velikánská dobrota.

    • Engie
      Engie | 13. 2. 2014 16:47

      Mela sem jich plny pekac a sou pryc, super.

    • Denisa
      Denisa | 11. 1. 2014 19:53

      Zatím to vypada dobře akorat jsem cesnek na oleji prvne osnazila v celku a na to dala cibulku s cervenou paprikou a na to dala osmažit mleté maso a luxus..:-)

    • mamina
      mamina | 15. 11. 2013 14:09

      senzace! :-))

    • Lucie P.
      Lucie P. | 25. 6. 2013 12:47

      Doma sem měla ještě pár starých brambor, tak jsem hladala co s nima. Výborný oběd.

    • S. Wehrenbergerová
      S. Wehrenbergerová | 9. 2. 2013 20:50

      Máme rádi s přítelem pikantní a kořeněná jídla a tak jsem navíc použila mleté chilli a provensálské bylinky, parmazán jsem vynechala, protože prostě nebyl, ale i tak to byla výborná zkušenost v mém kulinářském vývoji, díky.

    • veronika
      veronika | 12. 8. 2012 12:31

      mnam,opravdu skvele,delala jsem uz nekolikrat a dnes je mamepo mensi pauze na obed,plus dipek ze zakysane smetany no opravdu lahudka,DOPORUCUJI 8-)

    • K.K.
      K.K. | 17. 7. 2012 15:22

      nejlepší brambory <:-) <3

    • Kiki
      Kiki | 4. 4. 2012 20:15

      taky jim řikáme lodičky jsou výborný ale dlouho jsem je nedělala :-(

    • Iva Lišková
      Iva Lišková | 26. 2. 2012 15:54

      My jim říkáme bramborové lodičky a místo parmazánu dávám tvrdý sýr. U nás mají velký úspěch :-) .

    • Kozlová J.
      Kozlová J. | 6. 12. 2011 10:27

      Děti by je mohly mít obden a snad by se jich ani nepřejedly. Do mletého masa už přidávám i papriku, cibuli, celer a taky je to výborný.

    • Zara
      Zara | 2. 8. 2011 19:37

      vynikajici, dekuji

    • Slunicko
      Slunicko | 9. 7. 2011 20:07

      byla to mnamina, Frekvence 1 dnes taky varila tuhle dobrotu, u kamen to v tom vedru byl des, ale ve vysledku PARADA :-* <3 <:-) :-P :-) ;-)

    • Sněhurka
      Sněhurka | 24. 5. 2011 19:38

      Perfektní O:-) !!! o dvě studené brambory jsme se málem poprali :-[ :-)

    • Andrea
      Andrea | 28. 4. 2011 11:32

      Doma máme ještě dost starých, takových gumovějších brambor a na toto jsou ideální. Všichni jsme si pochutnali a než budou brambory nové, tak recept ještě párkrát zopakuji. Místo parmazánu jsem použila uzený sýr a bylo to vynikající, sýr jsem sypala i před dopečením.

    • Marie
      Marie | 6. 3. 2011 19:05

      Proč křičíte?Pro nás jsem dělala z 12 brambor a bylo to fantastické!Budu dělat častěji :-)) .

    • marcela
      marcela | 6. 1. 2011 10:43

      :'( :'(

    • Radka Křížová
      Radka Křížová | 12. 3. 2010 11:49

      tenhle recept dělám s různými obměnami -podle toho,co je doma- už dlouho, je to jednoduché,relativně levné a skvěle to vypadá. jednou jsem na posezení dělala tyto a špenátem plněné brambory a společně to vypadalo fakt super a zmizelo to okamžitě

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 10. 3. 2010 19:45

      No Jirko, vypadá to famózne. A už sa mi slinky zbiehajú.

    • Di -
      Di - | 10. 3. 2010 19:05

      Taky mám pocit, že parmazán zmizel z regálů například v Albertu. A k té pochvale - to přece není samochvála, Jiří. Přece sem nebudete dávat recepty, které sám nepovažujete za skvělé.

    • Pája S
      Pája S | 10. 3. 2010 18:54

      :-) Jen se pochval,nikdo jiný to za tebe neudělá :-)))Máš taky proč.;-) Ten parmazán určo seženeš v Makru a možná v Globu.Ale jak píšeš,s nivou by to nemuselo být vůbec marný.:-)

    • recepty 73
      recepty 73 | 10. 3. 2010 16:46

      Pájo,byl to luxus!Já vím,samochvála smrdí:-)...,ale...:-).Příště vyzkouším s nivou místo parmazánu,zaprvé to vyjde levněji a zadruhé sehnat parmazán byl téměř nadlidský výkon:-( !

    • Pája S
      Pája S | 2. 2. 2010 12:40

      Toto bych klidně prubla i jako pohoštění .ale použila bych menší brambory a na mísu vyloženou salátem či jinou zeleninou a strouhla bych ještě sýr .Mňam.:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
    Maso Pokrmy Mleté Z brambor Z mléka / sýra Oběd Večeře Pečení Vaření Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Mleté maso Parmazán Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Chilli con carne IV.

    Chilli con carne IV.

    Narozeninový sváteční dort

    Narozeninový sváteční dort

    Apple crumble

    Apple crumble

    Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

    Jablkovo-tvarohový koláč se…

    Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

    Vepřová líčka na červeném víně s…

    Meruňkový dort (řez) - nepečený

    Meruňkový dort (řez) - nepečený

    Květáková polévka s kořenovou zeleninou

    Květáková polévka s kořenovou…

    Kokosové řezy s citronem

    Kokosové řezy s citronem

    Margot řezy Danča

    Margot řezy Danča

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    38
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    35
    Palačinky
    Palačinky
    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Bramboráky
    Bramboráky
    29
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Třináctá komnata Hany Maciuchové: Čím vším si slavná herečka prošla?

    Třináctá komnata Hany Maciuchové: Čím vším si slavná herečka prošla?

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Rituál na Valentýna, který upevní magii vztahu

    Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Rituál na Valentýna, který upevní magii vztahu

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Reflex.cz Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Bolognese (boloňské) karbanátky
    Bolognese (boloňské) karbanátky
    Boloňská omáčka
    Boloňská omáčka
    Boloňská pizza
    Boloňská pizza
    Boloňské fazole pro vegany
    Boloňské fazole pro vegany
    Boloňské řízky - zapečené
    Boloňské řízky - zapečené
    Boloňské špagety
    Boloňské špagety
    • Recepty.cz
    • Boloňské brambory
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí