Jednoduchý segedín

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Erunka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Na mírném plameni necháme vařit minimálně hodinu, čím déle tím lépe. Ačkoli je kýta sušší maso, delším vařením krásně změkne a nemusíme z masa okrajovat tlusté kousky.
2
Když je maso měkké, tak guláš zjemníme mlékem a popřípadě dochutíme kořením. Vmícháme zelí a necháme probublat. Nejvhodnější příloha je houskový knedlík.
3
Tento recept je takřka bez práce a chutná výborně, nejlépe druhý nebo třetí den, když je maso více rozleželé, ale u nás doma se do druhého většinou sní :o)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tomas
    tomas |

    19. 5. 2013 09:30

    paprika patří do základu,to nevíš <3

  • alabai
    alabai |

    19. 5. 2013 07:50

    Špatné foto? vždytˇ to nemá žádnou barvu.Papriku nikdy nerozpustíš tímto způsobem. =-O

  • ruzenka
    ruzenka |

    14. 1. 2013 13:04

    miluju segedin,a tadyten je proste mnamka ;-)

  • Dáša
    Dáša |

    16. 10. 2012 12:14

    Výborny a rychle hotov ;-)

  • Tomáš
    Tomáš |

    20. 10. 2011 21:56

    Bůček na segedin stačí.Navíc v segedinu kus tlustého být musí,je to pak chutnější,takže ten bůček se na segedin hodí víc.Krkovice je škoda jsou z ní super řízky :).

  • monak
    monak |

    1. 5. 2011 10:45

    --super jednoduchý recept...

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 4. 2011 19:58

    ... nejraději dělám z libovějšího bůčku a krkovičky, takhle to jde taky ;-) :-) ...

Další doporučené recepty: