• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Kysané zelí

    Kysané zelí

    Podobné ingredience

    • Bílé zelí
    • Čerstvé zelí
    • Červené zelí

    Recepty vytvořené za použití této ingredience

    Tulácký guláš

    Tulácký guláš

    Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme... více o Tulácký guláš

    90 minut
    Segedínský guláš

    Segedínský guláš

    Maso na segedínský guláš opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje do růžova. Přidáme mletou papriku,... více o Segedínský guláš

    30 minut
    Babiččina zelňačka

    Babiččina zelňačka

    Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme... více o Babiččina zelňačka

    Kuře (nejen) na zelí

    Kuře (nejen) na zelí

    Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu... více o Kuře (nejen) na zelí

    30 minut
    Dušené zelí mojí babičky

    Dušené zelí mojí babičky

    Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou... více o Dušené zelí mojí babičky

    90 minut
    Segedínský guláš maďarské babičky

    Segedínský guláš maďarské babičky

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme... více o Segedínský guláš maďarské babičky

    Segedínský guláš I.

    Segedínský guláš I.

    Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého... více o Segedínský guláš I.

    Řízky v klobásovém zelí

    Řízky v klobásovém zelí

    Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)... více o Řízky v klobásovém zelí

    Zelné knedlíky

    Zelné knedlíky

    Rohlíky a šunku pokrájíme na kostičky. Špek s cibulí pokrájíme nadrobno a společně osmažíme dozlatova, pak přidáme k rohlíkům a šunce. Kysané zelí... více o Zelné knedlíky

    Staročeské zelí s kroupami a uzeným

    Staročeské zelí s kroupami a uzeným

    Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme. Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova,... více o Staročeské zelí s kroupami a uzeným

    Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

    Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

    Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, okmínujeme a dáme ho do zapékací mísy k pokrájené cibuli a nasekanému česneku. Promícháme, zaklopíme a pečeme... více o Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

    120 minut
    Kachna po staročesku

    Kachna po staročesku

    Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka. Pak ji rozporcujeme. Část tuku... více o Kachna po staročesku

    Bramborové placky (nejen) se zelím

    Bramborové placky (nejen) se zelím

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. Přidáme okapané zelí, pokrájené uzené maso (slaninu, škvarky...), nastrouhaný česnek... více o Bramborové placky (nejen) se zelím

    Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

    Slovenská kapustnica - zelňačka z…

    Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu.... více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

    Zelný salát z kysaného zelí

    Zelný salát z kysaného zelí

    Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí

    15 minut
    Bůček pečený na zelí

    Bůček pečený na zelí

    Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky... více o Bůček pečený na zelí

    "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

    "Chlupačky" - zapékané chlupaté…

    Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso,... více o "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

    Pravý segedínský guláš

    Pravý segedínský guláš

    Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento... více o Pravý segedínský guláš

    Masové závitky (nejen) se zelím

    Masové závitky (nejen) se zelím

    Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme paprikou. Na plátky masa dáme hrstku zelí, na kterou položíme rozkrojenou klobásu a pevně... více o Masové závitky (nejen) se zelím

    60 minut
    Kynuté knedlíky plněné masem

    Kynuté knedlíky plněné masem

    Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme... více o Kynuté knedlíky plněné masem

    Halušky s kysaným zelím

    Halušky s kysaným zelím

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme (můžeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut. Brambory... více o Halušky s kysaným zelím

    "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

    "Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

    Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout. Vařené brambory... více o "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

    Boršč

    Boršč

    Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.... více o Boršč

    20 minut
    Koložvárské zelí

    Koložvárské zelí

    Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci papriky, mleté maso, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vodou podlijeme... více o Koložvárské zelí

    Kyselica (zelňačka) s čabajkou

    Kyselica (zelňačka) s čabajkou

    Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli se slaninou dosklovata. Ke konci také přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou čabajku. Zaprášíme... více o Kyselica (zelňačka) s čabajkou

    Klobásové zelí

    Klobásové zelí

    Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a... více o Klobásové zelí

    40 minut
    Zelňačka s klobásou

    Zelňačka s klobásou

    Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a... více o Zelňačka s klobásou

    Lasagne se slaninou a kyselým zelím

    Lasagne se slaninou a kyselým zelím

    Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, pak k ní přidáme slaninu a také orestujeme. Přidáme zelí, cukr, sůl a pepř dle chuti,... více o Lasagne se slaninou a kyselým zelím

    Kroupový oběd (večeře)

    Kroupový oběd (večeře)

    Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy... více o Kroupový oběd (večeře)

    Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

    Holubce v bešamelu - plněné zelné…

    Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby... více o Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

    Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

    Bramborové noky s dušeným kysaným…

    *Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

    Bramborové noky s kuřetem a zelím

    Bramborové noky s kuřetem a zelím

    Zelí si 5 minut povaříme v trošce vody, scedíme. Na oleji si dozlatova osmažíme cibuli, kterou vmícháme do zelí, ochutíme cukrem a solí dle chuti.... více o Bramborové noky s kuřetem a zelím

    Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

    Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

    Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.... více o Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

    Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

    Pečené vepřové plátky v debrecínském…

    Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme na dno vymazaného pekáče. Do mísy si nasypeme okapané zelí, které ochutíme česnekem (4... více o Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

    Segedín s knedlíkem po našem

    Segedín s knedlíkem po našem

    Segedín: Na trošce tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme na kostky pokrájený osolený a opepřený bůček, rozmáčknutý česnek,... více o Segedín s knedlíkem po našem

    Bramboráčky se zelím a slaninou

    Bramboráčky se zelím a slaninou

    Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a... více o Bramboráčky se zelím a slaninou

    45 minut
    Závin z listového těsta se zelím a slaninou

    Závin z listového těsta se zelím a…

    Listové těsto si rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto dáme okapané a propláchnuté zelí, potom na zelí dáme pokrájenou slaninu na malé kostičky.... více o Závin z listového těsta se zelím a slaninou

    100 minut
    Vepřové výpečky se zelím

    Vepřové výpečky se zelím

    Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím

    Zelná polévka s klobásou

    Zelná polévka s klobásou

    Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme, vmícháme papriku, několik lžic vývaru,... více o Zelná polévka s klobásou

    Andělské zvony

    Andělské zvony

    Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na... více o Andělské zvony

    40 minut
    Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

    Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

    Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu,... více o Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

    Poctivá zelňačka

    Poctivá zelňačka

    Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,... více o Poctivá zelňačka

    Hořčicoví utopenci se zelím

    Hořčicoví utopenci se zelím

    Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i... více o Hořčicoví utopenci se zelím

    Dušené zelí s vinnou klobásou

    Dušené zelí s vinnou klobásou

    Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a... více o Dušené zelí s vinnou klobásou

    Valašská kyselica

    Valašská kyselica

    Zvlášť uvaříme sušené houby. Do vařící vody vložíme kostky oloupaných brambor, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a když jsou brambory poloměkké,... více o Valašská kyselica

    Bůčkové závitky se zelím

    Bůčkové závitky se zelím

    Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškvaříme.... více o Bůčkové závitky se zelím

    Ďáblova pochoutka

    Ďáblova pochoutka

    Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmažíme, přidáme mleté maso, nastrouhaný sýr a podusíme. Vmícháme protlak a koření podle chuti. Dáme do vymazané... více o Ďáblova pochoutka

    Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

    Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

    Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s... více o Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

    Jednoduché špecle se zelím a masem

    Jednoduché špecle se zelím a masem

    Zelí: na trošce oleje osmažíme dozlatova cibuli, na kterou nasypeme okapané zelí, trošku osolíme, přidáme cukr dle chuti a promícháme. Podlévat není... více o Jednoduché špecle se zelím a masem

    Bramboráky se zelnou směsí

    Bramboráky se zelnou směsí

    Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a... více o Bramboráky se zelnou směsí

    • 1
    • 2
    • 3
    • ...
    • 11
    • Další stránka

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    Poslední sledované recepty

    38
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    35
    Kuře na paprice
    Kuře na paprice
    34
    Palačinky
    Palačinky
    33
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    AHA.cz Manžel se vytáhl! Tohle má Ewa Farna v obýváku

    Manžel se vytáhl! Tohle má Ewa Farna v obýváku

    AHA.cz Deník Aha! 19.4.2021

    Deník Aha! 19.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Dáma.cz Proč právě on? Podle čeho si vybíráme své partnery?

    Proč právě on? Podle čeho si vybíráme své partnery?

    Ženy.cz Odrosty naruby nebo batika. Objevte tři vlasové trendy z Instagramu

    Odrosty naruby nebo batika. Objevte tři vlasové trendy z Instagramu

    Maminka.cz Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Nedávno navštívené recepty:

    Tvarohové šátečky Černá buchta jednička Kokosky II.
    Květák s kakaem Broskvový moučník Brokolicová žemlovka
    Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou Cizrnová pánev Jablečný piškot (korpus)
    Koláček z pohanky Čočkový salát s hořčicí Frittata

    Další doporučené ingredience:

    Kuskus Kvásek Kvasnicotvarohová náplň Květák Květy lípy
    Kvíčala obecná Kvítek macešky trojbarevné Kvítky a bylinky Kynuté těsto Kynutý knedlík
    Kyselá smetana Kyselá šlehačka Kyselé mléko Kyselé ryby Kyselina
    Kyselina askorbová Kyselina benzoová Kyselina citronová Kyška Kýta
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Kysané zelí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí