• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
    Napište svůj komentář k receptu

    Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 150 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
    Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
    Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
    Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
    Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
    Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
    Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Česká klasika: maso, zelí, knedlík. V tomto případě ale luxusní zelí a skvělé knedlíky. Pro nedělní oběd je tohle jídlo jak stvořené. A i když je malinko pracnější, zas taková dřina to není. A hlavně: ten zážitek pak stojí za to!

    Suroviny

    4 porce
    • Výpečky
      • 750
        g vepřová krkovice
      • 2
        ks cibule
      • 4
        stroužek česnek
      • 2
        ks bobkový list
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
    • Sladkokyselé bílé zelí
      • 400
        g kysané zelí
      • 1
        lžička kmín
      • 1
        ks cibule
      • 2
        lžíce olej
      • 1
        lžička cukr krupice
      • 1
        lžíce jablečný ocet
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
    • Chlupaté knedlíky
      • 750
        g brambory typu B, C
      • 1
        ks vejce
      • 250
        g hrubá mouka
      • 1
        špetka sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte bobkové listy, osolte, opepřete a smíchejte v pekáči. Přiklopte jej nebo překryjte alobalem a 2 hodiny pečte při teplotě 130 °C.

    RADA: Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek

    2
    Odstraňte poklop a maso promíchejte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte 30 minut nezakryté. Průběžně maso míchejte, aby se opeklo ze všech stran. Vyjměte bobkové listy a podávejte s knedlíky a zelím, které jste mezitím připravili.

    RADA: Rosbíf, na který bude každý chtít recept: Připravte ho podle Koko

    3
    Ze zelí slijte nálev a pokrájejte ho, aby kousky nebyly příliš dlouhé. Dejte ho do kastrolu, přidejte kmín, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Pod poklicí duste na mírném plameni asi 10 minut. Zatím pokrájejte nadrobno cibuli a na oleji ji orestujte dozlatova. Přidejte k podušenému zelí spolu s cukrem a octem. Ještě 10 minut provařte bez pokličky. Hotové zelí podle chuti osolte a opepřete.

    RADA: Jak oloupat brambory

    4
    Do velkého hrnce se širokým dnem dejte vařit osolenou vodu. Oloupejte brambory, omyjte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory dejte do cedníku a vymačkejte z nich většinu tekutiny. Vymačkané brambory vyklepněte do mísy a smíchejte s vejcem a 1 lžičkou soli. Postupně přisypávejte mouku a míchejte (nejlépe rukou), až vznikne husté lepivé těsto.
    5
    Z těsta pomocí dvou lžic vykrajujte knedlíky a přímo je vkládejte do vroucí vody. Pomocí vařečky všechny opatrně odlepte ode dna a vařte asi 10 minut. Hotové knedlíky vyndejte cedníkem, nechte okapat a ihned podávejte.
    6
    Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

    RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřové na pomerančích

    Vepřové na pomerančích

    Vepřové na rozmarýnu a pepři

    Vepřové na rozmarýnu a pepři

    Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

    Vepřové výpečky s bramboráčky a…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
    Oběd Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Jablečný ocet Kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová krkovice

    Nekynuté lívance bez vajec

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Velikonoční mrkvový beránek

    Velikonoční mrkvový beránek

    Tříbarevný koláč II.

    Tříbarevný koláč II.

    Máslová bábovka

    Máslová bábovka

    Krůtí kostky se žampiony

    Krůtí kostky se žampiony

    Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

    Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

    Panenka se šalotkou

    Panenka se šalotkou

    Boloňské fazole pro vegany

    Boloňské fazole pro vegany

    Chléb z domácí pekárny

    Chléb z domácí pekárny

    Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

    Květákové placičky se schwarzwaldskou…

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Nekynuté lívance bez vajec

    Poslední sledované recepty

    49
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    33
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    32
    Míša řezy
    Míša řezy
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda plošně zabíjí lidi.  Kdo to vyvrátí, aniž by lhal?

    Karel Steigerwald: Vláda plošně zabíjí lidi. Kdo to vyvrátí, aniž by lhal?

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Další doporučené recepty:

    Vynikající zapečené vepřové kotlety
    Vynikající zapečené vepřové kotlety
    Vynikající zeleninová polévka
    Vynikající zeleninová polévka
    Výpečky na víně
    Výpečky na víně
    Výpečky z remosky po každé jinak
    Výpečky z remosky po každé jinak
    Vyprošťovací česnečka
    Vyprošťovací česnečka
    Výtečný cizrnový krém
    Výtečný cizrnový krém
    • Recepty.cz
    • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí