Bábovka s rebarborou - šlehačková

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice dle chuti (kyselosti rebarbory), cca
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g rebarbora oloupaná, cca
  • Dále dle chuti můžeme přidat
    • 1
      hrst rozinky předem namočené v rumu, cca
    • skořice - mletá dle chuti
    • citronová kůra dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse si vyšleháme žloutky s cukry do pěny, přilijeme smetanu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem (lze použít i prášek do perníku), těsto můžeme ještě dochutit skořicí nebo citronovou kůrou a vše dobře promícháme. Přidáme tuhý sníh z bílků, jemně ho vmícháme a nakonec zlehka přimícháme i na slabé plátky nebo malé kostičky pokrájenou očištěnou rebarboru, případně i rozinky. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
2
Po upečení necháme trochu zchladnout a vyklopíme. Po vychladnutí před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.