• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mramorová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 63
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 130
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 230
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 360
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      g čokoláda na vaření
  • Na formu
    • 30
      g máslo
    • 20
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamícháme prášek do pečiva a společně s tuhým sněhem ušlehaným z bílků ji zlehka zamícháme do utřeného těsta. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a do jednoho dílu zamícháme nastrouhanou čokoládu. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme nejdřív světlým a potom tmavým těstem a ve středně vyhřáté troubě zvolna pečeme asi hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 14. 12. 2016 20:28

    středně vyhřátá trouba? co to je jako za recept?

  • Anonymous | 19. 5. 2016 19:05

    jira

  • MIRDA | 6. 1. 2016 19:05

    Je to dobrý recept, bábovka moc dobrá, ale přidal sem do ní RUM a vlašáky a sušený brusinky. Ale i bez toho je to dobrý 8-)

  • Roman Nikodym | 29. 3. 2015 12:28

    Už dva krát jsem pekl makovou bábovku. Dnes poprvé tuto mramorovou. Kolega z kanceláře měl nápad přidat rozinky. Tak se i stalo. V receptu mi jen chybí teplota trouby při které se má péct bábovka. Je právě v troubě. Tak snad se mi nespálí.

  • Jana | 8. 12. 2014 22:40

    Dobry den,budu delat babovku poprve,chtela jsem se zeptat. Mam na babovku takovou nizsi a jakoby tu zaviraci formu,nebudu mit podle tohoto receptu moc testa?.dekuji :-)

  • superman | 26. 10. 2013 20:52

    jo dobrý pekl jsem ale nejak se to rozdrobylo :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • terka | 28. 8. 2013 22:14

    Bábovka byla výborna ;-) akorát jsem tam dala asi 280 g hrubé mouky a 80 g polohrube.

  • ........... | 7. 4. 2013 12:22

    :-) je to uplně normální nemusíš mít strach vrch bábovky bude stejně vzůru nohama

  • nerusa | 2. 12. 2012 16:07

    Tak jsem z ní měla podle komentářů obavy, ale povedla se na jedničku. Mouku jsem dala půl na půl polohrubou a hrubou, ale spíš proto, že došla, než úmyslně :-) a za 45 min. pečení na 165°C v horkovzduchu byla hotová.

  • LUZKÁŠ GOROL | 13. 9. 2012 08:43

    MAM RADOS ŽEMATE DOBRY CECETY O:-)

  • Anonymous | 15. 7. 2012 19:57

    terezka

  • věra | 14. 4. 2012 12:04

    Já peču bábovku už mnoho let stále jen tu jednu, kterou mě naučila maminka. A tady máte recept. 4vejce (když jsou menší dám 5), 20 dkg moučkového cukru ušlehám a přidám: 10 dkg vody, 10 dkg oleje, 32 dkg hrubé mouky ŽÁDNÝ PRÁŠEK DO PEČIVA a nakonec sníh. Přidávám do poloviny těsta kakao a někdy i vlašské ořechy. Je dobrá nadýchaná a všem nám chutná. ( Prášek do pečiva nemám ráda a proto mám ráda recepty kde nemusí být.

  • Jarka | 5. 4. 2012 14:14

    Vyměnila jsem hr. mouku za polohr.,dala více mléka a másla. I tak bylo těsto hodně tuhé. Po upečení byla bábovka přeslazená a suchá. 5 z 10.

  • Uživatel (#82166) | 22. 3. 2012 11:11

    19.03.12 Pouzila jsem polohrubou mouku, a misto kakaa jsem vmichala nakrajene cokoladove bonbony s bomboniery, formu jsem vysypala kokosem a dala vic masla

  • jenam 12 a13 | 29. 2. 2012 12:04

    delali jmse rodicum babovku na prekvapeni a chutnala jim dekujem za moc dobry recept

  • Ladia
    Ladia | 10. 2. 2012 14:58

    Místo hrubé, polohrubé a je luxusní :-) :-)

  • LÍDA | 6. 11. 2011 14:13

    je výborná,doporučuji :-[ =-O :-S

  • Carlos-95 | 18. 5. 2011 05:58

    Mě to taky chutná, vždy se mi povedla bez závad. Díky moc za recept. 8-)

  • mirkavazy
    mirkavazy | 3. 5. 2011 12:06

    Povedla se bez závady, ale místo hrubé mouky doporučuji polohrubou. Jinak spokojenost :-)

  • magdalena | 16. 4. 2011 17:58

    Prosím Vás poradíte mi, proč mi po upečení bábovky než-li ji vyklopím tak mi v troubě povrch popraská. děkuji za radu :-(

  • liduska | 26. 3. 2011 12:17

    moc dobre moc dobre :'( :-D

  • peta | 2. 3. 2011 18:16

    Je to sidce hodne zmatene napsaty ,ale mam to vyzkousene a jeto super <:-) ;-)

  • zaneta | 26. 11. 2010 19:22

    myslim ze je to hodne zmatene napsany recept jinak ok! ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 2. 11. 2010 11:02

    Dobrý den, opravila jsem chybu, na kterou jste upozornila a informovala vás o tom ve vzkazech. Příspěvek jsem smazala, protože po odstranění chyby by nedával smysl. Díky za pochopení a hezký den

  • Jarka O. | 2. 11. 2010 06:11

    Protože recept byl opraven a připomínka tudíž pozbyla platnosti ;-) :-)

  • haolza | 1. 11. 2010 23:47

    vkládala jsem připomínku k tomuto receptu,proč byla smazána???????????????????

  • JarkaL
    JarkaL | 31. 10. 2010 17:30

    Není to hodně 230 gr cukru? Dělám také bábovky z polohrubé mouky. :-)

  • Ladia
    Ladia | 31. 10. 2010 09:22

    Našla sem to, našláááááááááááááá :-D 130 g másla, 230 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 100 ml mléka, 360 g hrubé mouky, kypřící prášek, 50 g čokolády na vaření, 30 g másla a 20 g strouhanky na formu

  • haolza | 30. 10. 2010 15:15

    tedy nevím,ale podle mého tam je uvedené pouze máslo na vymazání formy,ne však máslo,které třeme se žloutky a cukrem,, nešlo by recept upřesnit??

  • missinka | 29. 10. 2010 07:23

    Myslím si, že místo hrubé mouky by tam měla přijít polohrubá, taktéž bych tam přidala více másla na vyšlehání.

  • Uživatel (#71154) | 17. 10. 2010 20:45

    myslím že to máslo je jen na vymazání formy :-)

  • Lukáš | 14. 10. 2010 18:12

    Hej, vopravdu se tam dává tak málo másla?? :-!

  • Marcela | 11. 4. 2008 09:46

    Samozřejmě jsem místo hrubé mouky dala polohrubou a navíc jsem tam dala od oka rozhodně více mléka, jinak by těsto bylo jak na buchty. Když přidáte rozinky je moc dobrá

  • Majda P | 6. 4. 2008 18:49

    No musím souhlasit s Evou a Janou jelykož mi nešla vyklopit ,byla tuhá a bez chuti !!

  • Anonym | 7. 12. 2007 11:43

    www.erotckovi

  • Kateřina Malá | 27. 9. 2007 13:11

    Je to výborný recept, i kuchařce, jako jsem já, se to povedlo.P.S. - může se také použít místo čokolády kakao

  • Jirina Pacia | 13. 5. 2007 14:04

    Babovka nam chutnal a krasne se povedla i s polohrubou moukou. Abych tu chut jeste trochu zpestrila tak jsem do ni nakapala par kapek citronove stavy.

  • Bigy | 23. 4. 2007 11:10

    Mramorová bábovka šla velmi lehko i vyklopit, pohádka

  • adel..ka | 3. 8. 2006 12:39

    zkuste recept bábovka dr. Oetkera... je mnohem lepší, není suchá, taková dobrá klasika...

  • Eva | 21. 8. 2005 13:07

    No hrůza.Bábovka je suchá,tuhá,bez chuti.Nedoporučuji plýtvat ingrediencemi a raději zkuste něco jiného.

  • Jana | 17. 10. 2004 14:09

    Souhlasím s tím,že do této bábovky by měla být přidaná mouka polohrubá a ne hrubá. Bábovka byla tuhá a nenadchla mě,ani moji rodinu.

  • Šárka Urbánková | 16. 10. 2004 13:58

    Moc mě nenatchla, klasická mramorová bábovka je mnohem lepší. Hlavně bych do ní už nikdy nedala hrubou mouku, ale jedině polohrubou.

  • Mirek | 12. 5. 2004 20:26

    Konečně dobrá bábovka

  • Zdenka | 16. 4. 2004 16:46

    Vynikající recept

  • JANA NIESNEROVÁ | 6. 4. 2004 02:55

    Tato bábovka je výborná. jana

  • Terrynka V. | 28. 3. 2004 19:07

    Vyborna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Strouhanka Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

25 minut
Jihoafrické bobotie s rozinkami

Jihoafrické bobotie s rozinkami

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
LORI 215 Rýč, sítko a 1 bábovka v sadě na písek LORI 215 Rýč, sítko a 1 bábovka v sadě na písek Více info
Stanley Rogers Hmoždíř 12,5x9cm, mramor - rozbaleno Stanley Rogers Hmoždíř 12,5x9cm, mramor - rozbaleno Více info
Berlingerhaus Pánev s mramorovým povrchem sada 3 ks Carbon PRO Line - zánovní Berlingerhaus Pánev s mramorovým povrchem sada 3 ks Carbon PRO Line - zánovní Více info
Bábovka-Silikonová forma na bábovku zelená Bábovka-Silikonová forma na bábovku zelená Více info

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

99
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
66
Palačinky
Palačinky
49
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
43
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Srdeční záležitost: Potěšte své blízké dortem ve tvaru srdce, 40 nejkrásnějších najdete v naší galerii
Srdeční záležitost: Potěšte své blízké dortem ve…
Co uvařit dětem o jarních prázdninách? Vsaďte na klasiku, jen ji trochu vylepšete
Co uvařit dětem o jarních prázdninách? Vsaďte na…
Čím potěšit muže na Valentýna? Upečte mu sladké poprsí!
Čím potěšit muže na Valentýna? Upečte mu sladké…
Masopust: Vychutnejte si tradici, která pojí nejen sousedy
Masopust: Vychutnejte si tradici, která pojí…
Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
AHA.cz Moderátorka Pošty pro tebe Ester Janečková (50): Raduje se z miminka!

Moderátorka Pošty pro tebe Ester Janečková (50): Raduje se z miminka!

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Krutý osud pyšné princezny Aleny Vránové: Zlomené srdce i smrt dcery

Krutý osud pyšné princezny Aleny Vránové: Zlomené srdce i smrt dcery

Blesk pro ženy Influencerka shodila za pouhé tři měsíce 25 kilogramů! Známe tajemství jejího úspěchu

Influencerka shodila za pouhé tři měsíce 25 kilogramů! Známe tajemství jejího úspěchu

Ženy.cz Na rande v muzeu i do restaurace: 7 nápadů na pohodlné valentýnské outfity

Na rande v muzeu i do restaurace: 7 nápadů na pohodlné valentýnské outfity

Blesk.cz Hrozná bolest Nadi Urbánkové (†83): Dcera Jana v klinické smrti! Lékařce nikdy neodpustila

Hrozná bolest Nadi Urbánkové (†83): Dcera Jana v klinické smrti! Lékařce nikdy neodpustila

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová a 21 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová a 21 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Děcka jsou v pohodě aneb Když se rodič nedívá. Tyhle rodinné momentky mluví za vše

Děcka jsou v pohodě aneb Když se rodič nedívá. Tyhle rodinné momentky mluví za vše

Blesk Horoskopy Komu trvá věčnost, než přizná, že vás má rád? Tahle znamení mají problém projevit city

Komu trvá věčnost, než přizná, že vás má rád? Tahle znamení mají problém projevit city

Abecedazahrady Biouhel funguje jako ekologické hnojivo: Jak jej získat a využít pro lepší úrodu?

Biouhel funguje jako ekologické hnojivo: Jak jej získat a využít pro lepší úrodu?

Další doporučené recepty:

Mozzarellové balíčky
Mozzarellové balíčky
Mozzarellovo-nivová omáčka
Mozzarellovo-nivová omáčka
Mraky
Mraky
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka vláčná
Mramorová bábovka vláčná
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová bábovka ze šlehačky
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí