Buchty

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 67
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Heru ušleháme v elektrickém šlehači s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko a kvásek z droždí a trochy mléka. Směs důkladně zpracujeme elektrickým hnětačem a necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na pomoučeném vále, plát těsta rozdělíme na čtverce, plníme nádivkou a zabalíme.
2
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, v elektrické troubě na 200 °C
3
cca 20 minut. Během pečení potíráme štětcem namočeným v oleji. Při pečení v plynové troubě pečeme zpočátku v mírné troubě, jakmile buchty vykynou, zvýšíme teplotu. Pečeme cca 30 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Žloutek
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jirka
    jirka |

    24. 1. 2017 14:56

    kdyz chci dat tvaroh,musim osladit praskovym cukrem anebo vanilinovym?

  • Petra
    Petra |

    8. 1. 2017 01:38

    Nikdy komentáře nepíši, ale po upečení buchet jsem si říkala, že musím... S kynutým těstem moc dobré zkušenosti nemám, nikdy se mi to s ním moc nepovedlo. Dnes jsem vyzkoušela tento recept a dopadl výborně, buchty krásně nakynuly, byly měkoučké, nadýchané, jen se po nich zaprášilo... ;-)

  • veverkarezata
    veverkarezata |

    30. 10. 2015 18:04

    Dnes jsem pekla a můžu říct bezva jednoduchý recept i pro začátečnici.Díky za recept :-)

  • ales
    ales |

    28. 3. 2015 00:10

    Kdyz nemam hnetac, pujde testo udelat i rukama? Nebo je na to jeste nejaky jiny trik?

  • Blanka
    Blanka |

    9. 10. 2014 20:22

    Z kynuteho těsta se mi nikdy nic nepovedlo..ale dnes tyto buchty vyšly na 1a ještě výtečné chutnají...děkuji autorce za recept :-)

  • Kristýna
    Kristýna |

    12. 9. 2014 20:38

    Tak i já vyzkoušela tento recept a absolutně super, děkuji, jíme je tu ještě vlažné k večeři a zítra můžu dělat zas :-P děkuji za skvělý recept

  • sheila17
    sheila17 |

    23. 3. 2014 18:43

    Konečně vláčné buchty :-) Těsto se mi při balení buchet dost trhalo, jelikož jsem nečetla pořádně a dala Heru rozpuštěnou. Ale výsledek perfektní <3 Děkuji za recept z hladké mouky ;-)

  • zuzana
    zuzana |

    22. 3. 2014 10:37

    tak e povedli jsem rada :-)

  • zuzana
    zuzana |

    18. 3. 2014 12:43

    delam,je dnes poprvé tak snad se me povedou :-)

  • veronika
    veronika |

    5. 11. 2013 18:43

    delala jsem buchty poprve a povedli se a musim priznat zesou moc dobry a povedli se :-*

  • Barča
    Barča |

    28. 9. 2013 20:05

    Zdravím,dnes jsem dělala buchty poprvé. A podle tohoto receptu se mi moc povedly :) jsou výborné <3 akorát mi dělalo problém těsto když jsem si ho musela nakrájet na požadované kousky a dost se mi trhalo... ale jak jsem říkala,jsou výborné :)

  • zut
    zut |

    28. 9. 2013 20:02

    uzu

  • piskottek-
    piskottek- |

    22. 6. 2013 16:56

    Buchty jsou výborné!!!! Chuťově bomba. Nejsem žádný pekař, ale fakt se mi povedly:-) hrozně jednoduchý recept. Dnes se po nich při návštěvě jen zapráší:-)

  • katuskabeluska
    katuskabeluska |

    25. 5. 2013 20:10

    taky doporučuju ;-) Recept na jedničku! buchty dělám už podruhé z tohoto receptu, rychlé, snadné... :-)

  • Marie
    Marie |

    1. 5. 2013 12:46

    Recept je skvělý, dělala jsem přesně dle návodu (jen jsem v troubě nechala cca 30 min., buchty jsem asi měla trochu větší než měly být) a povedly se na 1! Kdo hledá vcelku snadný recept na chutné domácí buchty, tak toto je presně ono. : 8-)

  • Aneta
    Aneta |

    8. 3. 2013 15:19

    Výborný jednoduchý recept! Buchty z kynutého těsta dělala jen moje prababička a úpně mi to připomělo, když jsem byla malá a pekla mi je. Už se těším až je zase upeču.

  • Dany
    Dany |

    22. 2. 2013 17:02

    Výborný mohu dporučit mňamka! :-)

  • píča
    píča |

    18. 2. 2013 13:15

    járo ten tvuj bracha do stane du si delat postup

  • kokot
    kokot |

    18. 2. 2013 13:13

    možná tu bokrovou ale kdybyse chovala uplne normálně

  • kokot
    kokot |

    18. 2. 2013 13:12

    járo já bych to sežral všecko :-|

  • Ty ty kundo
    Ty ty kundo |

    18. 2. 2013 13:11

    Ojebal by jsi tu nekoho

  • kokot
    kokot |

    18. 2. 2013 13:11

    járo ty jsi ale velký kokot víšto 8-)

  • kokot
    kokot |

    18. 2. 2013 13:11

    járo ty jsi ale velký kokot víšto 8-)

  • Rene Sendrei
    Rene Sendrei |

    18. 2. 2013 13:11

    Mám Hlad.. :D

  • RenataDo
    RenataDo |

    31. 1. 2013 12:59

    Prvne v zivote jsem delala kynute testo. Vyzkousela jsem tuty buchty, a jednim slovem DELIKATESA. Neskutecne jednoduche, bajecne pro zacatecniky. V kombinaci s povidly, mnam. Co me nadchlo je, ze buchty jsou opravdu za 20 minut hotove. Dele bych je v troube rozhodne nenechavala. Doporucuji ;-)

  • bozka
    bozka |

    6. 11. 2012 10:50

    YTed jsem dala testo. Tak rychle a jednoduse jsem jeste zadne nedelala a touz pecu hodne dlouho. Kdo hleda nejjednodussi pripravu buchet pro sve nejblissi at vyskousi tyto. Vsem ostatnim preji dobrou chut

  • Petra
    Petra |

    20. 10. 2012 20:29

    recept je na nic.

  • Eliška
    Eliška |

    6. 9. 2012 20:46

    Dnes jsem buchty pekla, jsou opravdu dobré, musím pochválit, s těstem se také velmi dobře pracovalo, ale až po přidání trochu oleje, jinak opravdu můžu doporučit :-)

  • vlkovakate
    vlkovakate |

    23. 2. 2012 20:57

    Opravdu vynikající a jednoduché :-) Dávám jedna!!!!

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    12. 2. 2012 15:30

    Právě jsem dopekla buchty-recept skvělý,buchty výborné-supr je i rychlost-díky :-) ;-)

  • JarkaJ
    JarkaJ |

    21. 1. 2012 15:59

    Buchty jsem právě dopekla jsou výborné. I těsto se velice dobře zpracovávalo, je to recept na jedničku. :-)

  • knoma
    knoma |

    25. 11. 2011 12:44

    Ahoj, doma vzniklo přání na buchty s mákem, tak jsem hledala recept s pozitivními ohlasy a nejvíce se mi zamlouval tento, asi především jednoduchostí složení. A světe div se dvojnásobný pokus se opravdu vyvedl. Buchty i maková nádivka. Neuvěřitelně rychle zmizely. Opravdu úspěšný recept.

  • Áňa
    Áňa |

    15. 9. 2011 22:39

    Čau řeknu vám parádá, paráda fakt !. před chvílou sem je dopekla a perfektní. :) :-)

  • anonim
    anonim |

    23. 6. 2011 12:36

    to si děláš srandu neznáš makovou, tvarohovou a povidlovou ??? :'( :'( :-P :-D :-D :-D

  • anasa
    anasa |

    31. 5. 2011 20:07

    Těsto je krásně vláčné a měkouké. Použila jsem ho na klasický koláč na plech a je to super!

  • míša
    míša |

    15. 4. 2011 04:41

    ale jak se dělá nádivka ?

  • Verdy
    Verdy |

    26. 3. 2011 10:30

    Buchty jsou vynikajicí. S těstem se pracuje jedna báseň. Můžu jen doporučit.

  • Petra K.
    Petra K. |

    19. 2. 2011 19:08

    Opravdu báječné buchty, také jsme celá rodina nadšeni!!! Jednoduché a vynikající buchty!

  • NailTerry
    NailTerry |

    31. 1. 2011 03:14

    Musím složit velkou pochvalu. Kynuté těsto nikdy nebylo nic pro mě, ale tohle je super!!!Dávám 1

  • Lenka Nováková
    Lenka Nováková |

    31. 10. 2009 20:39

    buchty jsou naprosto fantastické! Mňam mňam:-)

  • Lenka Blahutová
    Lenka Blahutová |

    26. 5. 2009 14:34

    Buchty byly výborné. Dávám 1 :-)

  • Anonym
    Anonym |

    16. 9. 2008 14:45

    Mohu se zeptat, zda toto těsto mohu použít na koláče plněné tvarohem a nahoře s povidly a drobenkou? Díky.

  • Majda
    Majda |

    12. 4. 2008 17:51

    Ano tyto buchty jsou opravdu výborné! Jsou vláčné a dlouho vydrží čerstvé. Jiné už nedělám. Moc děkuji za recept.

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    11. 3. 2008 08:14

    Taky jsem přidala rovnou lžíci rozpuštěného sádla, s těstem se pracovalo jedna báseň, už jsem recept rozdala v práci a autorce patří OBROVSKÁ POCHVALA!!! Jiné těsto už dělat nebudu!

  • vilda babič
    vilda babič |

    10. 3. 2008 19:23

    tak musim zcela pochválit, konečně super buchty !!!! Dělala jsem už dva recepty z těchto stránek a hrůza....napotřetí tyto,a vážně super, těsto jedna báseň...buchty jsou tak jemné, že snad ani víc nemůžou být !!! Dělala jsem taky půl polohrubá a půl hladká , jiný recept už nedělám a putují do oblíbených !!!!! Alena Babičová

  • jiřina opeltová
    jiřina opeltová |

    7. 3. 2008 18:45

    Výborné buchty!! Dávám 1!!

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    12. 2. 2008 18:59

    Ja jsem jeste nemela sanci je ochutnat na druhy den,nikdy nezbyly...

  • Heda
    Heda |

    12. 2. 2008 07:43

    velká jednička* buchty jsou fantastické přidala jsem podle rady lžíci sádla a je to bašta. Nechala jsem na druhý den a jsou ještě lepší

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    10. 2. 2008 09:07

    Tak uz zas mam zadelano na tyto buchty,delam je uz po 3 v jednom tydnu, napln delam tentokrat orechovou, jdem na obed ke tchyni tak je nesu jako "zakusek". Manzel se do buchet zamiloval, v Italii buchty neznaji. Skoda,ze nemuzu dat dalsi 1. Jsou fakt vyborne ,diky za recept :-)

  • ester romanek
    ester romanek |

    2. 2. 2008 17:43

    ahojky dneska jsem delala buchty testo v domaci pekarne bylo skvele a jako napln jsem pouzila napl z receptu pleteny cop a musim rict ze byly skvele pouzila jsem mouku pul hlad a pul poloh jsou jemne a stou naplni urcite skuste vrele doporucuji davam 1

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    2. 2. 2008 17:42

    Uz je to udelano,uz je to hotovo...Skvele!Dala jsem maslo,lzici sadla,plnila tvarohem,ochutnala jsem jeste teple,testo je nadherne nadychane,diky za rady.Davam za jedna!

  • Jana T.
    Jana T. |

    2. 2. 2008 13:27

    Máslo může být, chuť bude ještě lepší! Přidejte trochu soli, v receptu není, ale do kynutého těsta patří.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    2. 2. 2008 13:09

    Klidně můžete dát máslo, nebo ještě lépe 5Dg másla+5Dg sádla a špetku soli, vidím ,že v receptu není, ale každé kynuté těsto je třeba přisolit.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    2. 2. 2008 09:20

    Muzu Heru nahradit maslem? rada bych se pustila do delani,ale Heru nemam.V komentarich jsem vycetla olej ,co kdybych dala maslo? Diky za odpoved

  • šárka
    šárka |

    2. 2. 2008 06:38

    Tak jsem je včera pekla a nijak výrazně mně nenadchly. Ne že by nebyly dobré, ale byly takové normální. Znám i lepší.

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra
    ŠIMEČKOVÁ Vladimíra |

    1. 2. 2008 19:17

    Výborné, vláčné, hodnotím 1*.

  • Marti
    Marti |

    1. 2. 2008 02:53

    Mnam, mnam, mnam. Super, i tady v americe se povedly, taky jsem je delala v domaci pekarne a to testo bylo senzacni. Plnila jsem je makovou nadivkou a hroznovym dzemem, ten chutnal detem. Manzel se mohl utlouct po makovych. Davam za jedna.

  • Iva M
    Iva M |

    30. 1. 2008 16:18

    Taky jsem dopekla a s povidlama, skvělé, už nebudu dělat žádné jiné. Těsto hebké, vláčné dobře se s nám pracovalo.Hodnotila jsem 1 s hvězdičkou, senzační.Díky za recept !!

  • Ivka
    Ivka |

    30. 1. 2008 13:36

    Super recept,buchty jsou vláčné i na druhý den,i když jich zbylo jen pár.Jiné už péct nebudu,dávám za jedna.

  • Kateřina Kusá
    Kateřina Kusá |

    29. 1. 2008 15:47

    Taky jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné. Použila jsem i rady z komentářů:přidala jsem sádlo, dala mouku půl na půl s polohrubou. Díky za inspiraci:-)

  • Anonym
    Anonym |

    29. 1. 2008 10:08

    Těsto jsem dělala v pekárně, nelepilo se, dobře se s ním pracovalo. Buchty byly výborné.

  • lubka
    lubka |

    29. 1. 2008 09:16

    ahojte, mam dobru spravu aj pre ludi s bezlepkovou dietou. robila som tieto buchty podla receptu, s nahradnym - bezlaktozovym mliekom (minus L) a s mukou typu Forte - predavana na Slovensku.Jednoducho, buchty boli na jednotku a pochutili sme si bezlepkovi aj zdravi:)vdaka za recept

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    29. 1. 2008 07:30

    Těsto na buchty ani jinak než v pekárně nepřipravuju. Je to jednak bez práce a jednak mnohem lépe propracované. Zrovna v sobotu jsem je dělala, byly výborné. Dělám je pouze z hladké mouky. A taky dávám sůl.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 1. 2008 07:16

    Podle tohoto receptu ne,ale dle jiného ano.Perfektní.Lepší těsto neuděláte.:-)PS

  • Ivanka
    Ivanka |

    28. 1. 2008 17:59

    Chci se zeptat, jestli už některý průkopník zkusil těsto připravit v domácí pekárně a jak to dopadlo.Díky

  • Jarča
    Jarča |

    28. 1. 2008 12:53

    Buchty jsou výborné, s těstem se dobře pracuje. Potírala jsem olejem až po upečení.

  • Gábina H
    Gábina H |

    28. 1. 2008 10:57

    Buchty byly výborné, plnila jsem tvarohem a makovou náplní. Krásně vláčné vydržely i na druhý den. Velká jednička

  • Marsí
    Marsí |

    28. 1. 2008 08:52

    Radko zkuste i povidla, s povidlama jsou také bezkonkurenční..:-)) jinak já buchty z pekáče nevyklopuji, vyndám je i s pečícím papírem, zchladlé rozdělím a pocukruju. Dobré jsou i s jablečnou náplní..:-)

  • Petra
    Petra |

    27. 1. 2008 21:22

    Dnes jsem upekla tyto úžasné buchty,s těstem se výborně pracovalo.Jsou vláčné a proto jim dívám 1 s hvězdičkou:-))).

  • Anonym
    Anonym |

    27. 1. 2008 18:29

    Buchty jsem pekla už mockrát podle různých receptů, ale tyhle vedou. Dokonce i moje zmlsaná rodina má stejný názor.Dala jsme napůl polohrubou a hladkou mouku.Plnila jsem tvarohem se lžičkou višňového džemu.

  • lenka
    lenka |

    27. 1. 2008 15:36

    No,paráda.Ky nuté jsem ještě nepekla.Přečetla jsem všechny komentáře a rady,udělala z toho výběr a buchty byly opravdu skvělé.Spoj jsem dávala nahoru,přidala ljesm lžíci sádla,potírala olejem a výsledek stál za to.Jaké by byly zítra netuším,protože se všechny s.....

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    27. 1. 2008 14:32

    radka skuste sa pozriet na tento recept Tvarohová nádivka do koláčů a buchettu na tychto strankach

  • Radka
    Radka |

    27. 1. 2008 14:00

    Můžete mi prosím poradit, co používáte jako nádivku? Ráda bych použila tvarohovou, ale nevím, jestli je tvaroh třeba ještě dosladit, přidat do něj rozinky apod. Děkuji.

  • Marie K.
    Marie K. |

    26. 1. 2008 18:52

    Dnes jsem buchty upekla s tvarohovou náplní. Jsou moc dobré, příště musím udělat z dvojité dávky. Těsto jsem trochu osolila. Servíruji jako paní Jana T.

  • Marie
    Marie |

    26. 1. 2008 18:43

    Dnes jsem je dělala, jsou opravdu výborné. Já jsem těsto nepatrně osolila.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 1. 2008 17:38

    Dnes v 16 hod. jsem buchty upekla, je 17.15 a zbývá 5 buchet.Mám doma 3 mužský a hned řekli, "příště víc". Tak příště budou určitě 2 dávky.Dělala jsem dle receptu, jen jsem přidala asi lžíci sádla.Opravdu jsou měkoučké, lehoučké, prostě vynikající. Jaké jsou druhý den asi tentokrát nezjistíme.Dávám 1*.

  • Jana T.
    Jana T. |

    26. 1. 2008 12:24

    Zajímavá diskuze, já buchty vyndám z trouby, chvilku počkám, dám navrch kovovou mřížku a i s ní pekáč otočím - buchty vyklopím. Opatrně je od sebe hlehka uvolním, počkám až unikne pára, pocukruju a servíruju - teplé, vlahé, studené, jak snese žaludek. Ale jedla jsem i dobré buchty z pekáče nevyklopené, pocukrované navrchu. Jo a spojem je dávám dolů, ale to jsou detaily, které dobrým buchtám neublíží, ať dělá každý jak mu to vyhovuje.

  • Di
    Di |

    26. 1. 2008 08:30

    U nás doma to babička nikdy jinak nedělala, myslím to servírování "vzhůru nohama".

  • František Brusák
    František Brusák |

    25. 1. 2008 20:38

    Přidejte půl lžíce sádla budou jak peřina.

  • Hela -
    Hela - |

    25. 1. 2008 18:20

    Je pravda, že náplň nevyteče, ale ještě jsem nikdy neviděla servírovat buchty "vzhůru nohama" ! Asi by se musely hodně pocukrovat, aby to nebylo vidět...

  • Olga Hefertová
    Olga Hefertová |

    25. 1. 2008 11:16

    Včera jsem pekla a jsou opravdu výborné. Ještě jsem do těsta přilila trochu rumu, dělám to i do vánočky a těsto je takové voňavé. A oproti Marsi dávám buchty do pekáče slepeným nahoru, zaprvé nevyteče náplň a za druhé když se buchty vyklopí, jsou potom na tácu tím hladkým nahoru a je to hezčí.

  • Marsi
    Marsi |

    24. 1. 2008 21:59

    Leni,nedelej si hlavu s valenim a ctvercama.Az Ti testo vykyne,vezmi polevkovou lzici a naber ji testo.Tu hromadku roztahni v prstech nebo na vale,dej lzicku naplne,uzavri jako pytlicek a spojem dej dolu na pekac nebo plech. A tak pokracuj dal.Hodne zdaru.

  • lenka
    lenka |

    24. 1. 2008 18:57

    Ještě jednu radu(nikdy jsem buchty nepekla).Jak má být tlustý ten plát,který se bude rozvalovat.A čtverce jsou jaké velikosti?

  • Marsí
    Marsí |

    23. 1. 2008 14:27

    No a jelikož jsou výborné i druhý den, tak hodnotím za 1..:-))

  • Marsi
    Marsi |

    22. 1. 2008 21:45

    Tak,dopekla jsem,vychladila,rodina pomlaskala...:-) pecu leta,takze take jsem dala sul,mouku jsem strihla pul na pul hladkou s polohrubou,Heru jsem strihla se sadlem a majolkou,plnila povidly a tvarohovou naplni,behem peceni potirala rozpustenou Herou,jinak pri pokladani na pekac promazavala olejem.Jsou mekke,vlacne,vynikajici.

  • Stelli
    Stelli |

    22. 1. 2008 13:33

    Včera som piekla. Po toľkých rokoch skúseností s kysnutým cestom som radšej pridala do cesta soľ.Buchty boli výborné, robila som medzi nimi(ako vžy, keď pečiem kysnuté kusovky )cca 1/2cm medzery.Potom som ich potrela roztopeným margarínom a šups s nimi do rúry.Buchty v rúre krásne napuchli, mala som ich plný menší plech.Ďakujem za recept

  • Janča
    Janča |

    22. 1. 2008 09:55

    Lenko,buchty naskládejte klidně na plech s vyšším okrajem, mezi sebou je promazávejte olejem a dávejte je těsně k sobě. Kynout nechte tak půl hodinky a šoupněte je do předehřáté trouby.

  • lenka
    lenka |

    21. 1. 2008 20:33

    Prosím o radu.Jak dlouho mám nechat buchty kynout?Buchty mám skládat do pekáče nebo na plech?Děkuji

  • Hanka
    Hanka |

    21. 1. 2008 13:19

    Chybí sůl. Na 1/2 kg mouky 1/2 lžičky.Tukové a kynuté těsto bez soli je mdlé.Zkuste a ucítíte na chuťových pohárkách.

  • Marcela J.
    Marcela J. |

    5. 1. 2008 17:19

    Jsou to moje 1. buchty a dopadly SUPER!!!!! Jen příště raději z dvojité dávky, těchto bylo asi 22 a to je pro čtyřčlennou rodinu opravdu málo!!!!!!

  • Eva Ertlová
    Eva Ertlová |

    21. 11. 2007 14:21

    U nás měly tyto buchty takový úspěch, že je peču po pár dnech již po druhé. Jsou opravdu moc dobré a to i druhý den. Nejvíce nám chutnali s povidly. Pozměnila jsem trošku recept podle dopsaných komentářů - mouku jsem dala půl na půl(250g hladké + 250g polohrubé), ubrala jsem Hery a přidala lžíci domácího sádla a lžíci majonézy, ostatní ingredience jsem zachovala stejné. Velmi oceňuji, že se toto těsto dá zpracovávat v ruce a je rychlé na přípravu. Díky za něj :-)

  • petra xxxxxx
    petra xxxxxx |

    5. 7. 2007 20:36

    Neměla jsem heru, tak jsem dala půl hrnku oleje.....povedlo se a chutnalo. Dík za recept.

  • Martina B.
    Martina B. |

    11. 3. 2007 12:03

    Dnes jsem zkusila upéct buchty podle tohoto receptu a jsou naprosto úžasné.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    7. 2. 2007 14:26

    Tak jsem dnes upekla a jsou výborné,mekoucke a krasně vláčné a dobře se s testem pracovalo.Radeji jsem hned na prvni pokus udelala dvojitou davku a jsou už fuč,tyto buchty nemají chybu!Davam 1!

  • jaruli
    jaruli |

    19. 1. 2007 18:25

    zítra je zkusím udělat už mám na ně chuť potom je ohodnotím

  • Martina S.
    Martina S. |

    6. 1. 2007 18:19

    buchty jsou super..... měkoučké, s těstem se krásně pracuje, zařazuju do repertoáru... díky!!

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    16. 8. 2006 18:07

    Dnes som ich urobila a sú...vlastne boli ...vynikajúce. Cesto je mäkučké a veľmi chutné. Naplnila som ich makovou plnkou, dala som donej marhuľový lekvár, trochu rumu a hrozienok. Za hodinu bolo po nich. Nabudúce urobím z dvojitej dávky.

  • Šárka Kamenárová
    Šárka Kamenárová |

    9. 8. 2006 11:17

    Dávám za jedna! Jsou měkoučké,příště přidám jen trošku citrónové kůry.

  • Lenka S
    Lenka S |

    30. 4. 2006 13:50

    Já těsto nerozvaluju,ale dělám to tak, že polévkovou lžící z nakynutého těsta odkrajuju kousky a kladu je na pomoučený vál.Kousky by měly být aspoň přibližně stejně velké.Pak každý kousek rukama vytvaruju na malou placičku(ne moc tenkou,spíš jenom trochu zplacatit).Na každý kousek dám pak malou lžičkou náplň opatrně zabalím.

  • hana kosinova
    hana kosinova |

    29. 4. 2006 19:08

    dobry den chtela jsem se zeptat jak zabalujete ty buchty.skusila jsem to poprve a vubec me nevysli.potrhali se mi jeste pred pecenim .pomocte mi chtela bych moc se je naucit.bydlim v italii a tedy neexistuji.poradte mi prosim dekuji moc hankabuchty tvarihove

  • Martina S.
    Martina S. |

    14. 4. 2006 22:32

    Ale jistě, Jano H., protože to jediné tam bylo chuťově nejlepší. A to samé sleduji u mých dětí, jsou to krásně velké buchty, zřejmě dobře vymíchané, chuťově výborné.

  • Jana H1
    Jana H1 |

    14. 4. 2006 17:38

    Vida je tu druhá Jana H. Obejvila se tu dnes. Dobře budu Jana H 1, jen pro to, abychom si ujasnily každá svůj komentář. Děkuji Jana H1.

  • Jana H
    Jana H |

    14. 4. 2006 15:47

    Teda, Martino S. Nevím, jestli skutečnost, že jsi přirovnala tyto buchty k těm ze školní jídelny, by se dalo považovat za pozitivní ohlas.

  • Martina S.
    Martina S. |

    12. 2. 2006 21:03

    Tak teď jsem konečně našla recept, který jsem hledala i s mamkou dlouhou dobu. Pořád jsme přemýšlely, jak dělají buchty v závodních a školních jídelnách - byly totiž vždycky skvělé. Nadýchané, kypré a měkkoučké. A teprve po ochutnání těchto buchet jsem znovu poznala tu dobrotu. Děkuji za recept a velice doporučuji.

  • Dáša Stuchlová
    Dáša Stuchlová |

    11. 2. 2006 21:09

    Buchty jsem upekla a jsou moc dobré. Jen jsem měla strach, že těsto bude moc lepivé, tak jsem polovinu nahradila polohrubou moukou a přidala trošku soli a citronové kůry. Jinak je to úžasný recept. Jsou to nejlepší buchty jaké jsem kdy dělala. Upekla jsem je dnes odpoledne ze dvou dávek a už téměř žádné nejsou.

  • Radka
    Radka |

    5. 2. 2006 20:12

    Buchty jsem pekla a nechutnaly, byly dost tuhé. Doporučuji používat místo Hery apod. olej(1,5 dcl)polohrubou mouku nebo půl polohrubé a půl hladké a cukr krystal. Jsou měkké i několik dní.

  • Eva
    Eva |

    5. 2. 2006 18:12

    Ked som buchty ukladala na plech potrela som ich rozpusteným maslom, aby sa na seba moc neprilepili. Piekla som ich zhruba 23 minút. Potom som ich ešte potrela olejom. Boli výborne a naozaj mäkkúčke.Dakujem za skvelý recept.

  • Alice
    Alice |

    18. 12. 2005 17:02

    Myslím, že se mi také povedly;-) Použila jsem 1/2pytliku droždí v prášku a přidala truchu soli.Jsou to mé první kynuté buchty v životě:-)

  • Aja
    Aja |

    11. 11. 2005 09:01

    Tento recept je výborny a hlavně rychlý všem doporučuji.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    31. 10. 2005 18:04

    Komentář "Vůbec ji nejeste,fuj" a další komentáře obsahující slova fuj, hnus, humus apod. byly vymazány. Vyjádřit, že někomu jídlo nechutnalo se dá i slušnější formou např. že nejsou dobré apod.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2005 17:55

    Docela by mě zajímalo, kam se poděl ten negativní komentář!!! Vím, že tady byl a již tady není. Byl to první komentář, který říkal, že buchty nejsou dobré. Já na to nedala a stejně je od té doby dělám, jen mě zajímá, proč to někdo upravil :o) Dle mého názoru je to dobrý recept a buchty jsou velmi dobré.

  • Petr S.
    Petr S. |

    24. 10. 2005 15:13

    Onehdá jsem dělal makové koláčky a v receptu taky chyběla sůl. Bez soli to není ono.

  • Zuzana K.
    Zuzana K. |

    19. 10. 2005 14:52

    Buchty jsem dělala a jsou dobré a hlavně rychlé. Těsto se nezpracovává ručně, ale hnětačem, což jsem velmi uvítala. Opravdu dobré !

  • irush
    irush |

    13. 7. 2005 11:09

    já také mohu jen a jen doporučit ! Z vláčného těsta dělám malé buchtičky plněné tvarohem. Jen co v troubě zezlátnou-vyndavám. Přepečené jsou tvrdší....

  • Eva Malá
    Eva Malá |

    1. 6. 2005 15:28

    Naopak jsou velmi dobré, těsto je pěkně vláčné a je to hotové raz dva. Mohu vřele doporučit.

Abecední seznam: