• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Živánská
    Napište svůj komentář k receptu

    Živánská

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.2
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Živánská
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg brambory
      • 0,50
        kg vepřové maso
      • 150
        g slanina
      • 2
        ks klobása 2 nožičky
      • 2
        ks cibule
      • 3
        stroužek česnek 2-3
      • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
      • zeleninové lečo malé
      • mletá paprika
      • kmín
      • vegeta
      • sůl
      • pepř mletý
      • majoránka
      • petrželová nať
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu oleje a promícháme.
    2
    Připravenou směs vysypeme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Živáňská jehla

    Živáňská jehla

    Vepřová živáňská pečeně v alobalu

    Vepřová živáňská pečeně v alobalu

    Zimní salát

    Zimní salát

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Koudys | 27. 2. 2015 11:59

      Dobré, ale příště bych dala určitě víc brambor.

    • lenka
      lenka | 25. 7. 2014 16:06

      Díky za vynikající recept,je to mňamka.

    • vapetkovi | 26. 11. 2010 07:40

      Včera jsme měli k večeři. a super skvělí. dávám 1. a do oblíbených. díky za recept :-)

    • Eliška liška
      Eliška liška | 27. 5. 2010 16:15

      Vyzkoušela jsem - nevím, co je "živánská", ale jako jídlo je to skvělé. Rychlá a poměrně snadná příprava, nezašpiním pomalu žádné nádobí a doma se po tom muž mohl utlouct. Jen doporučuji těm, kteří mají ve zvyku odkrývat a dopékat v troubě pro krustičku, aby to nedělali, přijdete o šťavnatost :)Děkuji za podařený recept.

    • onen
      onen | 14. 1. 2008 10:24

      prave proto, ze taky pochazim z vychodniho slovenska, jsem si dovolil k receptu neco poznamenat. jinak jeho prikladne literarni zpracovani je v knize od luda zubka - jar adely ostroluckej. kniha popisuje dobu za zivota ludevita stura.

    • Marta Krublová
      Marta Krublová | 11. 1. 2008 12:05

      Recept jsem dostala od kamarádky z východního Slovenska a moc nám všem doma chutná.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 9. 1. 2008 10:52

      Musí súhlasiť s onen, živánka sa robí ozaj inak, ale ako jedlo to môže byť dobré.

    • onen
      onen | 9. 1. 2008 10:00

      hm, hm... k " živánské " to ma hodně daleko => platky z několika druhů masa - i skopové, špek, cibule ( může být i klobása a zelená paprika ), na potírání víno nebo pivo a peče se na rožni v pergamenu, nebo v nejhorším případě na špejli a v alobale v troubě. Tohle vzdáleně připomína francouzské brambory.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
    Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Klobása Kmín Kořenová zelenina Majoránka Mletá paprika Olej Pepř mletý Petrželová nať Slanina Sůl Vegeta Vepřové maso Zeleninové lečo
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krupicové flameri

    Krupicové flameri

    Cuketové chlupaté knedlíky

    Cuketové chlupaté knedlíky

    Šlehačková roláda IV.

    Šlehačková roláda IV.

    Valašské koláče - Frgále

    Valašské koláče - Frgále

    Zahradní hamburgery - grilované

    Zahradní hamburgery - grilované

    Chřestový salát s bramborovou pizzou

    Chřestový salát s bramborovou pizzou

    Houstičky z domácí pekárny

    Houstičky z domácí pekárny

    Krevety s rýžovými nudlemi

    Krevety s rýžovými nudlemi

    Květák - nakládaný, sterilovaný

    Květák - nakládaný, sterilovaný

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    23
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    21
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Žitné palačinky s tvarohovou náplní
    Žitné palačinky s tvarohovou náplní
    Žitný chléb III.
    Žitný chléb III.
    Žitný chléb Ondra
    Žitný chléb Ondra
    Živáňská jehla
    Živáňská jehla
    Žloutková fantazie
    Žloutková fantazie
    Žloutková polévka s pivem
    Žloutková polévka s pivem
    • Recepty.cz
    • Živánská
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí