Žloutková fantazie

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 24 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pomenka24

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • 50
      ml olej
  • krém
    • 200
      ml mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 5
      ks žloutek
    • 250
      g máslo
  • sníh
    • 5
      ks bílek
    • 300
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřícím práškem a kakaem. Vmíchejte olej.
2
Těsto rozetřete do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečte v troubě při 200°C asi 40 minut.
3
Z mléka a mouky uvařte kaši, odstavte a vmíchejte cukr a žloutky. Kaši nechte vychladnout a rozšlehejte ji. Přitom přidávejte máslo. Krém rozetřete na korpus.
4
Bílky s cukrem vyšlehejte nad párou na sníh. Rozetřete na ztuhlý krém a ozdobte čokoládovými hoblinami. Hotový moučník nakrájejte na řezy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • blud
    blud |

    14. 1. 2012 17:38

    Zkoušel jste to někdo? Nejsem si jistá tím sněhem na vrchu, aby nespadl...