Pivní krkovička z pečícího sáčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g plátky krkovičky bez kosti
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 0,5
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      špetka nové koření mleté
    • 150
      g slanina - anglická, moravská...
    • 2
      dl pivo světlé 10°
    • pečící sáček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa ze stran nakrojíme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, ochutíme kořením a vložíme do pečícího sáčku na pokrájenou malou cibuli. Do pečícího sáčku nalijeme pivo, přidáme pokrájenou slaninu, sáček uzavřeme a dáme na plech (pekáč). V sáčku uděláme jehlou dvě dírky, které nám budou odvádět přebytečnou páru. Pečeme v předehřáté troubě cca hodinu, v sáčku by měl zůstat sos na přelití masa.
2
K pivní krkovičce podáváme bramborové noky nebo knedlík, případně vařené brambory.
3
**Bramborové noky:** 600 g strouhaných vařených brambor, 1 vejce, sůl, cca 300 g hrubé mouky. Z těsta vyválet válečky, nakrájet na noky a ihned házet do vroucí vody. Po vyplavání vařit cca 2-3 minuty, pak scedit a ihned podávat k masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ráďa
    Ráďa |

    9. 4. 2016 12:39

    Byla to dobrůtka,děkuji za recept.

  • Lucie
    Lucie |

    28. 2. 2014 07:59

    Výborné, kdo rád cibuli klidně přidejte o jednu víc. :-) :-)

  • Věra Musilová
    Věra Musilová |

    22. 10. 2012 13:55

    S něčím takovým uděláte mužskýmu radost, u nás to teda funguje víc než na sto procent a nádobí skoro žádné. Chválím a doporučuji zkusit.