"Pravé" Baileys

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Busman40

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 0,5
      l hnědý rum
    • 2
      ks salko
    • 1
      ks puding Sáček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plechovky se salkem vložíme neotevřené do hrnce s vodou, přivedeme do varu a vaříme při mírné teplotě 2 hodiny. Vyjmeme a necháme zchladnout. Mezitím si z mléka a pudinkového prášku uvaříme dle návodu pudink.
2
Mícháme občas do zchladnutí, aby se neutvořil škraloup. Otevřeme plechovky se salkem a vlijeme do mixéru, přidáme zchladlý pudink a nakonec vmícháme 1/2 litru rumu. Dáme do lahví a uzavřeme.

RADA: Jak na domácí puding?

3
Je k nerozeznání od pravého a myslím, že dáte za pravdu.
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Mléko Puding Salko
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Barčí
    Barčí |

    15. 12. 2016 12:02

    To karamelizované nemá tak dobrou chuť jako doma uvařené salko, můj a mamky názor 8-)

  • Baryska
    Baryska |

    5. 4. 2016 16:13

    Nejlepší je s mandlovým pudinkem, ale ten je bohužel u nás špatně k sehnání. Samé jahody, maliny, banány, dokonce jsem viděla i "šmoulový pudink" ale na mandlový člověk nenarazí...

  • Jan
    Jan |

    24. 12. 2015 13:10

    Pardon paní jano, já si nemohu pomoct, ale musím s vámi nesouhlasit. S přítelkní vaříme na plynu, a salko máme jakž takž rozpuštěné až za 2 hodiny!! Myslím že plyn je mnohem lepší než elktřina, také proto má jídlo připravené na plynu plnější chuť, na úkor delší přípravy.

  • Semtex
    Semtex |

    21. 12. 2015 20:13

    Děkuji za recept, ale tohle není pravé Baileys!!! Pravé Baileys je z whiskey a puding se tam rozhodně nedává. Pravý recept v češtině naleznete zde: http://www.chute-sveta.cz/domaci-baileys/.

  • Veja
    Veja |

    18. 12. 2015 08:31

    Mandlový pudink

  • Radka
    Radka |

    16. 12. 2015 12:12

    Mohu se zeptat, když zvolím karamlizované salko, jaký pudink zvolit? taky karamelový? aby to nebylo moc.. Děkuji moc!

  • Já
    |

    12. 12. 2015 22:08

    No, já myslím, že dokud se nevypije. Takže moc dlouho ne... :-D :-D :-D

  • Ann
    Ann |

    9. 12. 2015 12:17

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak skladovat? Někde jsem četla že se mají nechat odstát. Mám to dát do lednice? Nebo ne? A jak dlouho vydrží? Mám teď 3 lahve a chci darovat k Vánocům. Děkuji za reakce

  • Neznámá
    Neznámá |

    22. 11. 2015 16:05

    Je zbytečné vařit salko, v obchodě se dá koupit karamelové rovnou ;-)

  • Kačka
    Kačka |

    29. 10. 2015 20:36

    Dala jsem méně rumu a půlku vanilkového a půlku karamelového pudingu a je to skvělé! <:-)

  • Lenka
    Lenka |

    24. 6. 2015 15:19

    Dělám s karamelovým pudingem a je znovu žádáno kdekoliv, kde jsem dala ochutnat. Dnes jsem omylem koupila kakaové karamelové salko, ale řekla jsem si, no co, zkusím. A je to taky velice dobré ; <:-)

  • Lll
    Lll |

    26. 5. 2015 22:11

    Jak dlouhá je doba trvanlivosti domácího "Baileys" ? Děkuji za odpověď.

  • nedaš ? nechcem !
    nedaš ? nechcem ! |

    8. 2. 2015 07:51

    aby se na to mohli ptat "chytrolini" jako ty.

  • Míla
    Míla |

    4. 1. 2015 21:47

    Je to vynikající domácí likér. Já jsem tedy dala poctivý půl litr rumu, mandlový pudink a nemělo to chybu. Opravdu výborný :-) .

  • Míla
    Míla |

    4. 1. 2015 21:44

    Vynikající :-) . Dala jsem postivý půl litr rumu, mandlový pudink a při mixování jsem přidala malinko mléka, aby nebyl až tolik hustý. Opravdu jsme si doma pochutnali. Děkuji za recept.

  • Martina
    Martina |

    31. 12. 2014 21:31

    no já přidávala rum postupně a dala jsem tam dohadem 350 ml a myslím si,že to bohatě stačí :-D každopádně je to mňamka <:-)

  • Martina
    Martina |

    31. 12. 2014 20:45

    zrovna ho dodělávám a také jsem nedala celou půl litrovou flašku rumu,dala jsem tak 350 ml odhadem :D

  • Petra 23
    Petra 23 |

    21. 12. 2014 18:58

    No, já teda nejsem žádný velký piják :-\ , ale 1/2 l rumu se mi zdálo až moc. Dala jsem 250ml a stačilo to. :-) Teď se mňamka chladí. <3

  • N.
    N. |

    17. 12. 2014 16:57

    Tak jsem dneska udělala je to výborné,dala jsem čoko pudink a super :)

  • N.
    N. |

    4. 11. 2014 21:26

    Mohu se zeptat zda rumem myslíte tuzemák nebo klasický ze třtinového cukru? Děkuji

  • N.
    N. |

    4. 11. 2014 21:24

    Mohu se zeptat zda rumem myslíte tuzemák nebo klasický rum z cukrové třtiny ?

  • Miluška
    Miluška |

    4. 10. 2014 20:33

    Dělám také každý rok na Vánoce, jen tam dávám také karamelový pudink. Loni jsem ho dělala na dvakrát :-) ne, že by jsme ho vypili brzo, ale že jsem měla moc šikovné ruce :-) když jsem nalila bailyes do flašky a dala do ledničky chladit, tak jsem to chtěla protřepat a flaška mi vyklouzla z rukou a spadla na zem a rozbila se. Když jsem šla dělat druhou várku, zjistila jsem, že už nemám karamelový pudink. takže už jsem opatrnější:-) jinak všem doporučuji :-)

  • Miluška
    Miluška |

    4. 10. 2014 20:22

    Také ho takto dělám a také dávám karamelový pudink a je to vážně luxus :-) jen loni jsem ho dělala na dvakrát, protože když jsem to rozlila do flašek, tak jsem to třepala, třepala, až mi ta celá flaška uklouzla a pěkně se rozbila :-( a když jsem dělala druhou várku, už jsem neměla karamelový pudink.takže buďte opatrnější než já :-)

  • Jiří Myška
    Jiří Myška |

    15. 9. 2014 16:12

    proč se mi neuložil komentář??

  • Jiří Myška
    Jiří Myška |

    15. 9. 2014 16:11

    super pití ! Doporučuju 8-)

  • Jiří Myška
    Jiří Myška |

    15. 9. 2014 16:08

    super pití !

  • Aluška
    Aluška |

    5. 9. 2014 17:40

    Z tohoto receptu je mi na :-$. mám chuť :'( .

  • Dotaz
    Dotaz |

    14. 4. 2014 13:30

    Chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží v lednici?

  • nedám
    nedám |

    11. 3. 2014 18:15

    Proboha proč tomu říkáte pravé?

  • Zuzana
    Zuzana |

    21. 12. 2013 19:45

    Dělám každý rok a doporučuji udělat z karamelového pudinku a použít ještě mandlový extrakt.

  • Jirulinka
    Jirulinka |

    20. 12. 2013 12:52

    Dělala jsem ho už loni a právě se mi vaří 6 plechovek v hrnci :-) , takže přes svátky máme co pít. Vynikající pití,prostě bomba <3 . Myslím, že toho budu dělat asi více až dostane pár lidí ochutnat :-D. Super prostě, veliká pochvala za recept. Děkuji

  • Sysina
    Sysina |

    19. 12. 2013 11:04

    Včera jsem udělala jen místo toho pudinku jsem dala 2 šlehačky. Už to tu někdo psal. Je to fakt mňamka.

  • Arienna Nueva
    Arienna Nueva |

    9. 12. 2013 20:58

    Diky moc za recept, prave jsem dokuchtila...je toho 1,5 litru a chutove opravdu jako original :)

  • Lucka
    Lucka |

    13. 11. 2013 22:39

    No moc dlouho nevydrží. Je tak dobrej, že se hned vypije

  • Michal
    Michal |

    15. 12. 2012 12:13

    Výborné, použil jsme mandlový puding a přidal jsem rozpuštěné dvě tyčinky Kaštanů v čokoládě. Rum jsem použil s whisky 50/50. Doporučuji

  • léňa
    léňa |

    27. 6. 2012 12:36

    jak dlouho vydrží takový domácí likér?

  • Hanka
    Hanka |

    11. 5. 2012 12:49

    nebo se dá koupit už přímo zkaramelizované, nemusí se vařit

  • Riki
    Riki |

    12. 4. 2012 16:51

    Aby zkaramelizovalo

  • vladuš
    vladuš |

    4. 2. 2012 13:58

    vynikající už si dávám do nosu :-) jen mam dotaz proč se musí tak dlouho vařit to salko?

  • Dada
    Dada |

    10. 1. 2012 07:58

    Netreba variť salko, dostaneme ho kúpiť karamelové v Tescu a stoji okolo 2 eu.

  • Hanka
    Hanka |

    5. 1. 2012 13:34

    Já dělala letos na Silvestra s karamelovým pudinkem. Z dávky pro 1/2l rumu jsem měla skoro 1,5l. Zdálo se mi to celkem dost husté, ale "rumové" už to bylo dost, tak jsem neředila. Úspěchy jsem s tím slavila velké a po silvestrovské noci skoro nic nezbylo :-)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    20. 12. 2011 10:27

    Zkusila jsem mandlový a karamelový puding. Obě várky dopadly skvěle a obě slavily úspěch. Určitě zopakuji. Děkuji za bezva recept!

  • Veronika
    Veronika |

    15. 12. 2011 22:11

    Vypadá to báječně, asi to udělám letos na vánoce. Kolik toho asi je? A dá se to případně něčím zředit?

  • MartikK
    MartikK |

    11. 3. 2011 22:16

    Výborné, loňské vánoce děláno poprvé a nemělo to chybu. Jen je toho z jedné dávky málo :))

  • recepty73
    recepty73 |

    5. 1. 2011 16:23

    Karamelový nebo vanilkový ;-)

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    5. 1. 2011 14:48

    jaký pudink mi doporučíte?

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 1. 2011 21:05

    Super,dělám často a ani letošní svátky nemohlo nechybět ;-) :-P :-D

  • Maple
    Maple |

    9. 6. 2008 11:41

    Poprvé jsme dělali dle receptu a bylo to výborné. Pak jsme ale ochutnali pravé baileys a zjistili jsme, že je mnohem tekutější. Takže podruhé jsme uvařili puding a pak (již do uvařeného) ještě přilili asi 250ml studeného mléka. Tím nám puding zároveň schladl a také výsledné baileys bylo (dle nás) lepší..... a taky ho bylo VÍC!!!!!! :-D

  • LK
    LK |

    27. 12. 2007 22:54

    Ještě přidávám rozpuštěnou tabulku hořké čokolády. Moc dobré to je:).

  • Anonym
    Anonym |

    27. 10. 2007 08:54

    Nebo aby byl tekutější, můžete naředit neslazenou Tatrou mlékem.

  • Kristina Dvořáková
    Kristina Dvořáková |

    6. 10. 2007 01:26

    Taky jsem to dělala,je to dobroučké.Ale jednu lahvinku jsem nedopatřením měla delší dobu v lednici(asi 1 1/2 měsíce),pudink dost sedl ke dnu.Dalo se to sice roztřepat,ale zdálo se mi,že to chuťově už není ono.Nejlépe udělat a do týdne spotřebovat

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    21. 3. 2007 13:31

    Další varianta Baileys - místo pudinku se dává neušlehaná šlehačka, je to více kalorií, ale tekutější, anonyme.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2007 19:09

    Tak vařím znova salko, protože návštěvy a já už jsme skoro vypily a na víkend přijedou mladí, tak aby taky ochutnali. Je to moc dobré. Jen jsem to prý udělala moc silné, tak udělám asi více pudinku, ale snad to nebude potom moc husté. Čím to naředit kromě alkoholu?

  • Andora
    Andora |

    11. 3. 2007 12:35

    dala jsem brandy+plisku a už je v lednici, fakt to vypadá dobře, poprvé jsem vařila salko a byla jsem zvědavá na výsledek,chutná to dobře i vlažné, určitě zopáknu místo vaječňáku

  • Andora
    Andora |

    10. 3. 2007 08:49

    Když nemám ani rum ani whisky, můžu použít třeba brandy ? Těch tu je několik, vždycky nějaký dárek a nikdo to nepije. Nebo plisku, napoleona, alespoň bych se toho zbavila. Díky za odpověď

  • Andra
    Andra |

    8. 1. 2007 12:03

    Výborné, veľmi nám chutil, ale už je preč... :)

  • Markéta Novotná
    Markéta Novotná |

    7. 1. 2007 19:31

    Ňami, ňami, ňami, udělala jsem na vánoce místo vaječňáku a byla to správná volba!! Dokonce jsem jednu lahev použila také jako dárek. Možná ho udělám i na oslavu narozenin. Snad jen - nevíte, za jak dlouho se zkazí? my jsme to nějak nestihli zjistit....:-)

  • Jana Louny
    Jana Louny |

    2. 1. 2006 09:04

    Tez vyzkouseno,a muzu potvrdit opravdu dobrota.Dala jsem normalni tmavy rum.Vydrzelo mi to v lednici pouze 2 dny.Takze to ma jen jednu nevyhodu,ze dlouho nevydrzi.

  • ivik
    ivik |

    10. 12. 2005 20:05

    Poznámku autora p. Holečka o mléce nechápu, to mléko je třeba přeci k uvaření toho pudinku a v tom prvním receptu paní Dany není napsáno jen v ingrediencích, ale jinak se s ním počítá. Tento recept je daleko podrobnější a tím pádem lepší pro nezkušené. Dík, zítra hned zkouším.

  • Katka Škopková
    Katka Škopková |

    2. 11. 2005 12:48

    Ahoj, chci se jen zeptat, jaký rum se do baileys dává, ten hnědý nebo bílý? díky

  • Pavel Holeček
    Pavel Holeček |

    11. 3. 2005 10:22

    No mám pro vás snad jen BOWLI na 20 litrů.15 kg ovoce(ananas,jahody,hrozinky)12 litrů vína bílého suchého2 litry rumu+1/2 litru naloženého s hrozinkamicca 1/2 kg cukru.

  • Alena
    Alena |

    10. 3. 2005 13:39

    Pane Holeček to je samá baba co se zajímá o Vaše pití, nemáte tam něco pro mladé ??

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    10. 3. 2005 13:05

    Já už jsem párkárt psala, že není naprosto nutné vařit salko 2 hodiny!! Zbytečné, já vařím něco málo přes hodinu, tzn, že musí hodinu vřít, to naprosto stačí. Mám s tím zkušenosti. Šetřte elektřinou!

  • Vladka Náchlingerová
    Vladka Náchlingerová |

    10. 3. 2005 12:53

    Pane Holec toto pití dělám též.Je výborné.Tento recept byl jednou v časopicu Vlasta a piblikoval ho tam pan Petr Novorný.Vladka

  • Pavel Holeček
    Pavel Holeček |

    9. 3. 2005 20:46

    Díky,díky snažim se sem dát dobrůtky které mám rád a ani nevím kde jsem je sehnal.Všiml jsem si,ale,že je tady podobný Baileis jen bez toho mléka co znám já,ale všiml jsem si toho později.Jinak bych jen poopravil jak to dělám já.Tímto se autorce omlouvám.Máte tam recept již od minulého roku.Ale to mléko je tam super a je toho více. Holeček

  • Alena
    Alena |

    9. 3. 2005 15:27

    Tento recept je vynikající, dělám přesně podle tohoto receptu, pokud je takto dobré babské pití tak gratuluji.... možná se pokusím, ale z poloviční dávky ... pro začátek.

Další doporučené recepty: