
|
moje hodnocení: 0
5.0
RADA: Jak na domácí puding?
15. 12. 2016 12:02
To karamelizované nemá tak dobrou chuť jako doma uvařené salko, můj a mamky názor 8-)
5. 4. 2016 16:13
Nejlepší je s mandlovým pudinkem, ale ten je bohužel u nás špatně k sehnání. Samé jahody, maliny, banány, dokonce jsem viděla i "šmoulový pudink" ale na mandlový člověk nenarazí...
24. 12. 2015 13:10
Pardon paní jano, já si nemohu pomoct, ale musím s vámi nesouhlasit. S přítelkní vaříme na plynu, a salko máme jakž takž rozpuštěné až za 2 hodiny!! Myslím že plyn je mnohem lepší než elktřina, také proto má jídlo připravené na plynu plnější chuť, na úkor delší přípravy.
21. 12. 2015 20:13
Děkuji za recept, ale tohle není pravé Baileys!!! Pravé Baileys je z whiskey a puding se tam rozhodně nedává. Pravý recept v češtině naleznete zde: http://www.chute-sveta.cz/domaci-baileys/.
18. 12. 2015 08:31
Mandlový pudink
16. 12. 2015 12:12
Mohu se zeptat, když zvolím karamlizované salko, jaký pudink zvolit? taky karamelový? aby to nebylo moc.. Děkuji moc!
12. 12. 2015 22:08
No, já myslím, že dokud se nevypije. Takže moc dlouho ne... :-D :-D :-D
9. 12. 2015 12:17
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak skladovat? Někde jsem četla že se mají nechat odstát. Mám to dát do lednice? Nebo ne? A jak dlouho vydrží? Mám teď 3 lahve a chci darovat k Vánocům. Děkuji za reakce
22. 11. 2015 16:05
Je zbytečné vařit salko, v obchodě se dá koupit karamelové rovnou ;-)
29. 10. 2015 20:36
Dala jsem méně rumu a půlku vanilkového a půlku karamelového pudingu a je to skvělé! <:-)
24. 6. 2015 15:19
Dělám s karamelovým pudingem a je znovu žádáno kdekoliv, kde jsem dala ochutnat. Dnes jsem omylem koupila kakaové karamelové salko, ale řekla jsem si, no co, zkusím. A je to taky velice dobré ; <:-)
26. 5. 2015 22:11
Jak dlouhá je doba trvanlivosti domácího "Baileys" ? Děkuji za odpověď.
8. 2. 2015 07:51
aby se na to mohli ptat "chytrolini" jako ty.
4. 1. 2015 21:47
Je to vynikající domácí likér. Já jsem tedy dala poctivý půl litr rumu, mandlový pudink a nemělo to chybu. Opravdu výborný :-) .
4. 1. 2015 21:44
Vynikající :-) . Dala jsem postivý půl litr rumu, mandlový pudink a při mixování jsem přidala malinko mléka, aby nebyl až tolik hustý. Opravdu jsme si doma pochutnali. Děkuji za recept.
31. 12. 2014 21:31
no já přidávala rum postupně a dala jsem tam dohadem 350 ml a myslím si,že to bohatě stačí :-D každopádně je to mňamka <:-)
31. 12. 2014 20:45
zrovna ho dodělávám a také jsem nedala celou půl litrovou flašku rumu,dala jsem tak 350 ml odhadem :D
21. 12. 2014 18:58
No, já teda nejsem žádný velký piják :-\ , ale 1/2 l rumu se mi zdálo až moc. Dala jsem 250ml a stačilo to. :-) Teď se mňamka chladí. <3
17. 12. 2014 16:57
Tak jsem dneska udělala je to výborné,dala jsem čoko pudink a super :)
4. 11. 2014 21:26
Mohu se zeptat zda rumem myslíte tuzemák nebo klasický ze třtinového cukru? Děkuji
4. 11. 2014 21:24
Mohu se zeptat zda rumem myslíte tuzemák nebo klasický rum z cukrové třtiny ?
4. 10. 2014 20:33
Dělám také každý rok na Vánoce, jen tam dávám také karamelový pudink. Loni jsem ho dělala na dvakrát :-) ne, že by jsme ho vypili brzo, ale že jsem měla moc šikovné ruce :-) když jsem nalila bailyes do flašky a dala do ledničky chladit, tak jsem to chtěla protřepat a flaška mi vyklouzla z rukou a spadla na zem a rozbila se. Když jsem šla dělat druhou várku, zjistila jsem, že už nemám karamelový pudink. takže už jsem opatrnější:-) jinak všem doporučuji :-)
4. 10. 2014 20:22
Také ho takto dělám a také dávám karamelový pudink a je to vážně luxus :-) jen loni jsem ho dělala na dvakrát, protože když jsem to rozlila do flašek, tak jsem to třepala, třepala, až mi ta celá flaška uklouzla a pěkně se rozbila :-( a když jsem dělala druhou várku, už jsem neměla karamelový pudink.takže buďte opatrnější než já :-)
5. 9. 2014 17:40
Z tohoto receptu je mi na :-$. mám chuť :'( .
14. 4. 2014 13:30
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží v lednici?
11. 3. 2014 18:15
Proboha proč tomu říkáte pravé?
21. 12. 2013 19:45
Dělám každý rok a doporučuji udělat z karamelového pudinku a použít ještě mandlový extrakt.
20. 12. 2013 12:52
Dělala jsem ho už loni a právě se mi vaří 6 plechovek v hrnci :-) , takže přes svátky máme co pít. Vynikající pití,prostě bomba <3 . Myslím, že toho budu dělat asi více až dostane pár lidí ochutnat :-D. Super prostě, veliká pochvala za recept. Děkuji
19. 12. 2013 11:04
Včera jsem udělala jen místo toho pudinku jsem dala 2 šlehačky. Už to tu někdo psal. Je to fakt mňamka.
9. 12. 2013 20:58
Diky moc za recept, prave jsem dokuchtila...je toho 1,5 litru a chutove opravdu jako original :)
13. 11. 2013 22:39
No moc dlouho nevydrží. Je tak dobrej, že se hned vypije
15. 12. 2012 12:13
Výborné, použil jsme mandlový puding a přidal jsem rozpuštěné dvě tyčinky Kaštanů v čokoládě. Rum jsem použil s whisky 50/50. Doporučuji
27. 6. 2012 12:36
jak dlouho vydrží takový domácí likér?
11. 5. 2012 12:49
nebo se dá koupit už přímo zkaramelizované, nemusí se vařit
12. 4. 2012 16:51
Aby zkaramelizovalo
4. 2. 2012 13:58
vynikající už si dávám do nosu :-) jen mam dotaz proč se musí tak dlouho vařit to salko?
10. 1. 2012 07:58
Netreba variť salko, dostaneme ho kúpiť karamelové v Tescu a stoji okolo 2 eu.
5. 1. 2012 13:34
Já dělala letos na Silvestra s karamelovým pudinkem. Z dávky pro 1/2l rumu jsem měla skoro 1,5l. Zdálo se mi to celkem dost husté, ale "rumové" už to bylo dost, tak jsem neředila. Úspěchy jsem s tím slavila velké a po silvestrovské noci skoro nic nezbylo :-)
20. 12. 2011 10:27
Zkusila jsem mandlový a karamelový puding. Obě várky dopadly skvěle a obě slavily úspěch. Určitě zopakuji. Děkuji za bezva recept!
15. 12. 2011 22:11
Vypadá to báječně, asi to udělám letos na vánoce. Kolik toho asi je? A dá se to případně něčím zředit?
11. 3. 2011 22:16
Výborné, loňské vánoce děláno poprvé a nemělo to chybu. Jen je toho z jedné dávky málo :))
9. 6. 2008 11:41
Poprvé jsme dělali dle receptu a bylo to výborné. Pak jsme ale ochutnali pravé baileys a zjistili jsme, že je mnohem tekutější. Takže podruhé jsme uvařili puding a pak (již do uvařeného) ještě přilili asi 250ml studeného mléka. Tím nám puding zároveň schladl a také výsledné baileys bylo (dle nás) lepší..... a taky ho bylo VÍC!!!!!! :-D
27. 12. 2007 22:54
Ještě přidávám rozpuštěnou tabulku hořké čokolády. Moc dobré to je:).
27. 10. 2007 08:54
Nebo aby byl tekutější, můžete naředit neslazenou Tatrou mlékem.
6. 10. 2007 01:26
Taky jsem to dělala,je to dobroučké.Ale jednu lahvinku jsem nedopatřením měla delší dobu v lednici(asi 1 1/2 měsíce),pudink dost sedl ke dnu.Dalo se to sice roztřepat,ale zdálo se mi,že to chuťově už není ono.Nejlépe udělat a do týdne spotřebovat
21. 3. 2007 13:31
Další varianta Baileys - místo pudinku se dává neušlehaná šlehačka, je to více kalorií, ale tekutější, anonyme.
20. 3. 2007 19:09
Tak vařím znova salko, protože návštěvy a já už jsme skoro vypily a na víkend přijedou mladí, tak aby taky ochutnali. Je to moc dobré. Jen jsem to prý udělala moc silné, tak udělám asi více pudinku, ale snad to nebude potom moc husté. Čím to naředit kromě alkoholu?
11. 3. 2007 12:35
dala jsem brandy+plisku a už je v lednici, fakt to vypadá dobře, poprvé jsem vařila salko a byla jsem zvědavá na výsledek,chutná to dobře i vlažné, určitě zopáknu místo vaječňáku
10. 3. 2007 08:49
Když nemám ani rum ani whisky, můžu použít třeba brandy ? Těch tu je několik, vždycky nějaký dárek a nikdo to nepije. Nebo plisku, napoleona, alespoň bych se toho zbavila. Díky za odpověď
8. 1. 2007 12:03
Výborné, veľmi nám chutil, ale už je preč... :)
7. 1. 2007 19:31
Ňami, ňami, ňami, udělala jsem na vánoce místo vaječňáku a byla to správná volba!! Dokonce jsem jednu lahev použila také jako dárek. Možná ho udělám i na oslavu narozenin. Snad jen - nevíte, za jak dlouho se zkazí? my jsme to nějak nestihli zjistit....:-)
2. 1. 2006 09:04
Tez vyzkouseno,a muzu potvrdit opravdu dobrota.Dala jsem normalni tmavy rum.Vydrzelo mi to v lednici pouze 2 dny.Takze to ma jen jednu nevyhodu,ze dlouho nevydrzi.
10. 12. 2005 20:05
Poznámku autora p. Holečka o mléce nechápu, to mléko je třeba přeci k uvaření toho pudinku a v tom prvním receptu paní Dany není napsáno jen v ingrediencích, ale jinak se s ním počítá. Tento recept je daleko podrobnější a tím pádem lepší pro nezkušené. Dík, zítra hned zkouším.
2. 11. 2005 12:48
Ahoj, chci se jen zeptat, jaký rum se do baileys dává, ten hnědý nebo bílý? díky
11. 3. 2005 10:22
No mám pro vás snad jen BOWLI na 20 litrů.15 kg ovoce(ananas,jahody,hrozinky)12 litrů vína bílého suchého2 litry rumu+1/2 litru naloženého s hrozinkamicca 1/2 kg cukru.
10. 3. 2005 13:39
Pane Holeček to je samá baba co se zajímá o Vaše pití, nemáte tam něco pro mladé ??
10. 3. 2005 13:05
Já už jsem párkárt psala, že není naprosto nutné vařit salko 2 hodiny!! Zbytečné, já vařím něco málo přes hodinu, tzn, že musí hodinu vřít, to naprosto stačí. Mám s tím zkušenosti. Šetřte elektřinou!
10. 3. 2005 12:53
Pane Holec toto pití dělám též.Je výborné.Tento recept byl jednou v časopicu Vlasta a piblikoval ho tam pan Petr Novorný.Vladka
9. 3. 2005 20:46
Díky,díky snažim se sem dát dobrůtky které mám rád a ani nevím kde jsem je sehnal.Všiml jsem si,ale,že je tady podobný Baileis jen bez toho mléka co znám já,ale všiml jsem si toho později.Jinak bych jen poopravil jak to dělám já.Tímto se autorce omlouvám.Máte tam recept již od minulého roku.Ale to mléko je tam super a je toho více. Holeček
9. 3. 2005 15:27
Tento recept je vynikající, dělám přesně podle tohoto receptu, pokud je takto dobré babské pití tak gratuluji.... možná se pokusím, ale z poloviční dávky ... pro začátek.